PEAVEY DEUCE VT SERIES 120W

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
SIDTIM

PEAVEY DEUCE VT SERIES 120W

#1 Příspěvek od SIDTIM »

Dobrý den všem!
Nemáte náhodou někdo schéma k výše uvedenému combu Peavey??
(samozřejmě zesilovač - provedení s 4 lampami na konci, pream s OZ).

Moc by mi píchlo. (dostalo se mi do rukou po zásahu "odborníka") :kop:
Díky!
..a co shoří, nezhnije..!
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Jo, tak to je problém, už jen proto, že Benitto Deuce existuje nejméně ve 3 variacích, z toho jedna se podobá VT Mace jako vejce vejci. Shodou okolností jedno Deuce 240 series mám ve frontě. Dokumentace Peavey do free zóny moc neprosákly.
SIDTIM

#3 Příspěvek od SIDTIM »

Na Píví něco mám, ale na tohle nic. Donesli mi to dodrbané, patky koncovek dobastlené na plošák, prý jim navíc někdo ukradl EL 34. Ale co vím, je to stavěné na 6L6..
Asi se na to vy*eru, je dost jiné práce.
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

Je to samozřejmě na 6L6, dost tvrdě vybírané, protože je tam Ua kolem 500V. Je to ta verze, kde jsou katody uzemněny, nebo jdou na kolektory budících trandů ?
SIDTIM

#5 Příspěvek od SIDTIM »

Uf, na tohle odpovím snad až zítra, zatím to pod pavučinami a mapami od zaschlých likérů není možné identifikovat. Chudák, prožil si své...
Jak to očistím,tedy, pokud nezvítězí vyměšovací varianta, vyhodím pream z šasi a pak dám vědět.
Mladíci se však domnívají, že to "bude nějaký odpor" a tudíž výhodná koupě. Již si chystám vztyčený prst.
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

To stačí změřit šlusmetrem, kam vedou dráty od katod, tuším to jde skrz nějaký konektor. Ono vlastně by mělo jít poznat vnitřek už na první podled podle chlazení budících trandů.
Mám tušení, že je to kousek, který jsem loni odmítl opravit, ne že by to nešlo, ale nešlo to za těch pár korun, co si majitel představoval. A tuším, že tam budou rozsypané i ty scorpiony.
soucek

#7 Příspěvek od soucek »

Tohle kombo Deuce jsem kdysi dělal. V žádném případě tam nepatří EL34 !! Nutno tam dát spárovanou čveřici 6L6GC. Opravdu je tam anodové napětí něco málo přes 500V, protože síťové trafo je konstruováno na 220V, nyní bývá již 230V. Odházejí tam rychlé ochranné diody na 2kV, těžko se budou shánět náhrady. Někdo doporučuje dát sériově dvě 1N4007 . Taková zkratovaná dioda dokáže divy a kouřové efekty ! Schéma bych možná mohl sehnat.
Sendyx

#8 Příspěvek od Sendyx »

Ty diody odcházejí po nějakém problému.
Po úpravě předpětí to s EL34 běhá velmi dobře, a na rozdíl od 6L6 nejsou napěťově přetěžované.
SIDTIM

#9 Příspěvek od SIDTIM »

To soucek: Díky za zkušenosti, mě tenhle kousek donesli mladíci, že, a kolik by to..., ukradli nám ELky... no, klasická pohádka. slíbil jsem, že se podívám.
Pod patky koncovek byl dobastlený plošák-opravdu nevypadá, jako originál, :puke: , jedna patice bez kontaktů, což jsem až tak nepochopil.
Za schéma bych byl vděčný, protože bastlení je znát po celém zesilovači.
Jinak, tuším, že ty N4007 nepatří k nejrychlejším, nevím, jak by se chovaly.

To Sendyx:
Skutečně, našel jsem názor, že úprava na výměnu za ELxx je možná, nutno sáhnout však na napětí G1. Nevím, zda tohle už někdo na tom mém nešťastném kousku nezkoušel, jsou tam nějaké bastly právě na té DPS u patic. Proto by seklo to schema .. :?

For all: Teď jsem badatelskou činnost musel přerušit pro neplánovaný příval jiných kousků, snad se k tomu dostanu brzy.

Zatím díky, každý názor a postřeh se cení :) :)
Je a jen houšť...!

Hezký den!!
Sendyx

#10 Příspěvek od Sendyx »

V prvé řadě musíš vědět, který model Deuce to je, liší se to mj. zapojením konce. Na EL34 jsem předělával Pace v počtu asi 3 ks, tak před 10 lety.
Já tady mám taky jeden totálně dovrtaný, chybí tam dokonce část brouků z patic.
Ty 1N4007 i 3 v sérii odcházejí při křivém pohledu.
Cust

#11 Příspěvek od Cust »

dáváte paralelně k těm diodám odpory? v závěrném směru jsou charakteristiky dost odlišné a závěrné napětí se i na 3 kouscích v sérii může výrazně lišit (zvlášte v momentě překlopení napájení) - na dvou kouscích 0V a na jedné všechno
dát paralelně ke každe diodě velký stejný odpor by to mělo částečně skorigovat...
Sendyx

#12 Příspěvek od Sendyx »

A není lepší sehnat originální diody ?
soucek

#13 Příspěvek od soucek »

Ty originál diody MOTOROLA nejsou nikde k sehnání, zkoušel jsem to. Nač předělávat zesilovač na EL34, když se dají pohodlně koupit spárované 6L6GC u GESu celkem za slušný peníz ?
Sendyx

#14 Příspěvek od Sendyx »

Kolega ty diody sehnal, tuším v tubeparts, ale nějaký jejich ekvivalent byl i někde v ČR.
O kvalitě "párování" 6L6 u GES (a taky jiných firem, které berou zboží ze stejného pramene) vím své a raději to nebudu komentovat.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“