Vylestenie ´´sklicka´´ displaya na veži

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sr71

#16 Příspěvek od sr71 »

Milan_F píše:
ok1hga píše:...čistit jen čistým lihem, nebo jestě lépe technickým isopropyl-alkoholem (IPA).
Opravdový plexisklo (PMMA) se lihem nečistí. Popraská. :!: :!: :!:
Opravdu? To slyším poprvé. Určitě jsem mnoho věcí z plexiskla lihem čistil, ale nic takového jsem nikdy nepozoroval.
Milan_F

#17 Příspěvek od Milan_F »

Tak to nebylo plexisklo nebo líh. :lol: Jak jsem koupil, tak prodávám.
AZK401

#18 Příspěvek od AZK401 »

Přítelkyně umyla průhledný kryt u východoněmeckého Transstereo Okenou - tou původní, v sedmdesátých. Už nebyl průhledný.....
dred

#19 Příspěvek od dred »

Pokiaľ sa dá to "sklíčko" nejako vybrať z panela, tak nejakým osvedčeným leštidlom na svetlá auta sa dá určite zlepšiť jeho "priehľadnosť".. dôležité je neprehriať to plexi, aby sa doň nezatavili chlpy.. trpezlivosť niekedy aj ruže prináša..
Nebol to síce "priehľadný kus na veži", ale len kus plexi doškrabaný až moc.. ako by ho niekto šmirgľom prebehol... prilepil som si ho o podložku obojstrannou lep. páskou a s novým plstenným kotúčom som ho pri malých otáčkach "vyskúšal" zaleštíť za použitia prípravku na leštenie farby karosérie auta ...žiadny predražený - extra nano technologický... čo bolo po ruke.. Výsledok bol viac, ako uspokojúci !
Ani zalievací akryl nikto neleští vysokoobrátkovou leštičkou - tiež to chce čas... a preto sú ich výrobky tak drahé...
workhard
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od workhard »

Napřed bych to zkusil umýt vodou, třeba to fakt bude jenom začouzený.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
martinkopp

#21 Příspěvek od martinkopp »

Můžeš vyzkoušet různé babské rady typu zubní pasta, popel z cigaret apod, ale výsledek bude nejspíš podobný tomu kdo to zkusil před tebou. Nebo použij pastu na leštění displejů a budeš mít jistotu že výsledek bude OK https://www.aliexpress.com/item/32421915431.html
Hlubší rýhy to nezaleští, ale tak jakoby ohladí jejich hrany, takže nejsou tolik vidět. Podmínkou je, že plexisklo je skutečně barevné, pokud je barevný film jen na povrchu, nejspíš ho tím sundáš.
Artaban001

#22 Příspěvek od Artaban001 »

Kdysi jsem zkoušel umýt něco z plexiskla, nebo co to bylo, tak obyčejným lihem, co prodávali v drogériích ve žlutý měkký flašce z černým popisem. Průhledný plexisklo zmatovatělo a bylo jakoby mléčný. Tak fajn, řekl jsem si, že jsem to pěkně dojebal a umýt to nešlo ničím. Nakonec jsem, ani nevím proč, zkoušel ze zoufalství na tom rozleštit aspoň nějakou vazelinu a plexisklo bylo opět krásně průhledný. Plexisklo to bylo takový, co když jej brousíš, nebo škrabeš, tak voní takovým zvláštním sladkým aromatem - něco jako kdysi Dentakryl.
https://www.autodily-pema.cz/tempo-past ... laky-120-g
tohle funguje stejně, jako ten Displex. Chce to flanelovou hadříčku a maskovací pásku, kterou oblepíte místa, kam se to nemá dostat - třeba u mobilu. Sundával jsem tím škrábance na starým mobilu
martinkopp

#23 Příspěvek od martinkopp »

Otázka je, z čeho je to "plexisklo" vlastně vyrobené. Je to PMMA, ABS, PCB, PET..., jestli použiješ čistý líh, denaturovaný (čím) apod. Proto má každý jiné výsledky.
PotPalo

#24 Příspěvek od PotPalo »

Leštiace pasty... to môže rovno použiť Silichrom.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
fredis

#25 Příspěvek od fredis »

Lešticí neznamená brusná.. :wink: :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
PotPalo

#26 Příspěvek od PotPalo »

Silichrom je tiež leštiaca pasta. Na kov aj na plasty.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Cust

#27 Příspěvek od Cust »

Běžně jsme leštili plexi hadrákem upnutým do soustruhu a zelenou pastou. Taky fungují diamantové pasty a super je sitol.
earthquake

#28 Příspěvek od earthquake »

Chcem ho este vycistit zvnutra ale ani zaboha nemozem stiahnut ten knoflik volume. Je to celkom makky plast, skusam ho aj trochu plastovou spachtlou na autotapacir podobrat ale drzi ako prilepeny.... A bez toho nedam prec plosak z predneho panelu....
Stretol sa niekto s tym ze to neslo dole?
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“