Vyhřívaná vesta si vybírá powerbanky
Moderátor: Moderátoři
Vyhřívaná vesta si vybírá powerbanky
jsem vozíčkář a před časem jsem koupil vyhřívanou vestu abych přežil zimu. S vestou mám však problém v tom že je vybíravá na powerbanky kterou ano a kterou ne .Letos jsem do vozíku instaloval nové baterie lifepo4 které mají mnohonásobně vyšší vydrž a tak jsem si myslel že bych mohl tuto vestu připojit přímo k vozíčku který má Integrovanou USB nabíječku, ale bohužel tentýž příběh, vesta se nezapne. Už jsem byl tak zoufalý že jsem vyzkoušel vestu připojit k počítači kde se ukázalo že vesta fungovala pouze v USB 3.0 když jsem jí připojil do USB 2,0 jen problikla. Jsem z toho zmatený a vůbec tomu nerozumím, chtěl bych vás tímto požádat o pomoc. Originál powerbanka která byla přiložena vydrží velmi krátký čas.
Předem děkuji za všechny tipy
Technický popis Vesty W-TEC HEATstem:
napájení: libovolná powerbanka s USB Type A výstupem, 5V/2-2,1A (není součástí balení)
Originální Powerbanka PowerTen:
Typ: Polymerová baterie
Model: T89
Rozměry: 99 x 63x 24 mm
Kapacita: 10 000 mAh
Micro USB výstup DC5V – 2A
Typ C výstup DC5V -2 A
Výstup DC5V-2,1A
Vstup 5V – 2A
Doba nabití powerbanky 6 hodin
Provozní teplota: -10 °C + 40 °C
Nabíječka ve vozíku:
Input 24V DC
Output 5V DC/2,1A
odpověď je ve tvém popisu pod žádostí . . .SepiaX píše:Už jsem byl tak zoufalý že jsem vyzkoušel vestu připojit k počítači kde se ukázalo že vesta fungovala pouze v USB 3.0 když jsem jí připojil do USB 2,0 jen problikla. Jsem z toho zmatený a vůbec tomu nerozumím
vesta potřebuje větší proud než dá USB2, to dá jen USB3 . . .
to připojení prostě musí dodat více než 1A !
- pocitujlasku
podla mna ta vesta ma na usb zapojene len napajacie piny. Vela nabijaciek a power bank vtedy podla standardu pusti len 5V 0.5A. a vyssi prud sa "nastavuje" roznymi odpormi na datovych pinoch
niekde sa povaluje aj tabulka, aky delic na datove piny, aby dal vyssi prud.
- pocitujlasku
- martinkopp
Některé USB zdroje a power banky podporují různé tzv. nabíjecí protokoly jako například PD (standard Power Delivery) nebo QC (standard Quick Charge), které se používají právě pro komunikaci mezi zařízením požadujícím určité napájení a USB zdrojem či power bankou. Ne každý USB zdroj a power banka však podporuje všechny protokoly.
Pro napájecí napětí 5V a proud do 2A je určen standard PD 1.0 nebo QC 1.0.
Pokud vesta nepodporuje žádný komunikační protokol tak nebude fungovat se zdrojem či power bankou, který/á vyžaduje komunikaci k tomu, aby poskytl/a proud 2A.
Některé USB zdroje i power banky s výstupem jen 5V, které nedodržují standard USB a poskytují proud dle odběru až do maximálního možného zatížení daného výrobcem zdroje či power banky. Takový zdroj nebo power banka bude fungovat se zařízením, které nepodporuje žádnou komunikaci se zdrojem a vyžaduje napájení 5V s proudem v rámci možností poskytovaných daným zdrojem či power bankou.
Vestu jsi asi k vozíčku připojoval nějakým prodloužením a to by mohlo mít slabé průřezy vodičů nebo je příliš dlouhé. Zkoušel jsi zkušebně a nakrátko připojit vestu rovnou k vozíčku?
Ono možná bylo myšleno odpory na CC pinech. No, ještě nemám vyrobený tišťák, doufám, že mi to takto pustí ampéru do baterek.martinkopp píše:Žádné napěťové děliče na drátech nejsou, to snad používali před mnoha lety jen zoufalci.
EDIT: Já děliče používám na HDMI kabelu, pro rozpoznání čtecích hlav snímacích intenzitu osvětlení na různých difrakčních úhlech. HDMI kabel je propojení s čtecí hlavou/laserem/MCU. Jak bych to měl řešit jako nezoufalec?
Dle mého názoru ne. Pokud vesta nepodporuje žádnou komunikaci tak musíte použít takový USB zdroj, který ji nevyžaduje a je chopen poskytovat proud, který vesta ke svému provozu potřebuje. Pokud použijete USB zdroj, který komunikaci vyžaduje nebude Vám to fungovat.SepiaX píše:Je možnost to nějakým způsobem obejít? Moc by mi to pomohlo.