překopnutý telefonní kabel

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Cowley

#16 Příspěvek od Cowley »

Telefonní zemní kabely se počítají na párové "čtyřky".
Například kabel typu TCEPKPFLE 1x4x0.4 ( nebo 0.6/0.8 ) :)

A dále 3x4, 5x4, 10x4 atp.
HF_Tech

#17 Příspěvek od HF_Tech »

Ty kabely jsou do budoucna stejně k ničemu, tak je nech ležet. Kdyby po nich něco jelo, tak už to někdo dávno vyřešil.

S uvedením pozemku do původního stavu jde o to, zda je pozemek tvůj nebo obecní. Pokud je pozemek tvůj tak máš podepsaný papír, kde je uveden investor a toho můžeš prudit.
Pokud je pozemek obecní, tak musíš prudit starostu nebo místostarostu, aby prudil investora. Na tebe bude investor házet bobek. Jediná vyjímka je když máš přes staveniště jedinou přístupovou cestu ke svému bydlení nebo provozovně. Pak musí být smluvně vyřešen přístup po dobu prací a investora můžeš prudit i ty.
Cust

#18 Příspěvek od Cust »

ZVUK2000 píše:Hill má pravdu až na jednu maličkost. Sítě už nemá na starosti O2, ale společnost CETIN.
Já jsem nějak nebyl schopen rozpoznat rozdíl mezi O2 a CETIN. Nikdy jsem nerozpoznal rozdíl mezi lidmi z O2 a Cetinem. Navíc, když se mi pracovníci představovali jako Cetin, tak mi dávali vizitku s logem O2 a mailovou adresou O2. :roll:
pocitujlasku

#19 Příspěvek od pocitujlasku »

Kludne to mohli byt nepouzivane kable, ktore boli nahradene novymi v zemi. Kazdopadne, ak to presekli, je to ich problem, a ak ti vsetko funguje, tak naco to riesis?

2) uvedenie do povodneho stavu nemusi znamenat tam dat kazde steblo travy na svoje miesto. Obvykle to byva definovane v zmluve a berie sa to skor ako: tu bola rovinka, tak tam nenechame jamu, alebo kopec. Ak tam bola trava, tak vyrovname a zasadime travu.... ak tam niekto mal kamene, tak ich tam dame naspat. Ak tam boli posadene nejake stromceky, tak ich tam vratime...
No vidis, a tak si sa bal
ZVUK2000

#20 Příspěvek od ZVUK2000 »

Obojí patří PPF.
K oddělení na dvě firmy došlo v roce 2015. O2 je od té doby jen operátor a Cetin má na starosti strukturu po ještě bývalém Telecomu.
Cowley

#21 Příspěvek od Cowley »

Cust: právě proto, že "dneska" to může dělat Cetin a "zítra" někdo jiný. Například zmiňovaný VEGACOM, TEMO, či v lokalitě jiné nasmlouvané organigace.
ZVUK2000

#22 Příspěvek od ZVUK2000 »

Stále sítě patří Cetinu. Analog je na železnici. Koleje patří správě železnic. Jezdit mohu dopravci ČD , Leoexpres, RegioJet. O údržbu kolejí se starají subky. Takže majitel sítí je Cetin, údržbu provádí VEGACOM a sítě třeba pro pevný internet pronajímají T-Mobile, Vodafone a O2 u kterého jje to v rámci holdingu PPF.
samec

#23 Příspěvek od samec »

Čo tam nejaký telefón.
Ani dôležitejšie veci nie su zakeslené.
https://youtube.com/shorts/LKNygzPsBAY
Cust

#24 Příspěvek od Cust »

@Cowley, to mě nazajímá, kdo to dělá. Já jsem psal, že nejde rozlišit pracovníka O2 a Cetin ani podle mailové adresy a ani podle vizitky.
Cust

#25 Příspěvek od Cust »

ZVUK2000 píše:Stále sítě patří Cetinu. Analog je na železnici. Koleje patří správě železnic.
No, a já jel roky internetem po železnici optikou a provozoval to CESNET.
HF_Tech

#26 Příspěvek od HF_Tech »

Cust píše:@Cowley, to mě nazajímá, kdo to dělá. Já jsem psal, že nejde rozlišit pracovníka O2 a Cetin ani podle mailové adresy a ani podle vizitky.
02 a CETIN je defakto jedna firma. Papírově jsou to dvě, aby se antimonopolní úřad nažral a zisky PPF zůstaly celé. To je vše.
_luky_

#27 Příspěvek od _luky_ »

HF_Tech píše:Ty kabely jsou do budoucna stejně k ničemu, tak je nech ležet. Kdyby po nich něco jelo, tak už to někdo dávno vyřešil.

S uvedením pozemku do původního stavu jde o to, zda je pozemek tvůj nebo obecní. Pokud je pozemek tvůj tak máš podepsaný papír, kde je uveden investor a toho můžeš prudit.
Část stavby je na mém pozemku, ve smlouvě je něco ve smyslu "pozemek bude uveden do původního stavu". A hádám, že tuhle větu budu chápat úplně jinak než realizátor.

Popravdě jsem na začátku byl velmi ochotný (smlouvu o smlouvě budoucí na věcný břemeno jsem vrátil během 2 dnů). Ale tím svým přístupem si ze mě udělali absolutního prudiče. Otevřeli výkopy a na 5 měsíců to nechali bejt. A i po tom, co se vrátili, tak zkazej na co sáhnou.
Prudil jsem ČEZ. Po 5.stiznosti dorazil chlapík, podivil se, že takto to fakt nemá vypadat a pak už jsem o něm neslyšel... Jediné, co se povedlo bylo, že se na místě sešli ČEZ, projektant a realizátor a domluvili se na úpravě projektu. Jinak by tady byly otevřený výkopy ještě příští rok.
bastliar

#28 Příspěvek od bastliar »

Ja nevím jak sem to jmenovalo
https://youtu.be/BlCI8iXmm_o?feature=shared
kejki

#29 Příspěvek od kejki »

_luky_ píše:....
To musí být šílení matláci. A trávník zasejou do té žlutky...
jasnap

#30 Příspěvek od jasnap »

Cust píše:
ZVUK2000 píše:Stále sítě patří Cetinu. Analog je na železnici. Koleje patří správě železnic.
No, a já jel roky internetem po železnici optikou a provozoval to CESNET.
Sdělovací kabely na železnici patří Správě železnic st. organizaci, s nimi místy vedou optické kabely ČD Telematiky a.s., kterou vlastní České dráhy. :)
ČD Telematika udržuje svoje i kabely SŽ. Opt. vlákna ve svých kabelech pronajímá různým providerům včetně Cesnetu. Páteřní sítě podél hlavních tratí vybudoval Tiscali po r. 2000 a časem přešly pod ČD Telematiku.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“