bsv soubor pro arbitrary generátor UNI-T

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Ruprecht

bsv soubor pro arbitrary generátor UNI-T

#1 Příspěvek od Ruprecht »

Koupil jsem si UNI-T arbitrary generátor UTG1022X a ačkoliv se všude uvádí 16-bit vertikální rozlišení tak bohužel offset 16-bitově nefunguje, výstup skáče po několika mV (na displeji nastaveno 1.001, 1.002... 1.005, napětí je stále 1.000, a až při 1.006 přeskočí výstup na 1.006, odpovídá to tak 12-ti bitům). A offsetem se nastavuje i DC, ale já potřebuju DC nastavovat po 1mV.
Napadlo mě možné řešení - pokud budu mít DC průběh jako arbitrary wave, nebudu měnit offset ale amplitudu, což by mělo fungovat s 1mV rozlišením.
Umíte mi někdo prosím vygenerovat stejnosměrnou DC arbitrary wave ve formátu .bsv?
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
radek89
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od radek89 »

Arbitrary file sice nevygeneruju, ale napada me jeste jedno reseni, ktere by mohlo fungovat. Zkus se u obdelnikoveho prubehu prepnout do Burst rezimu s manualnim trigerem, kde generator ceka na spousteci podminku. Tlacitko triggeru tedy nemackat a na vystupu by se tak mela objevit staticka uroven H nebo L, v zavislosti na nastavenem fazovem posunu. Ovladanim amplitudy by melo jit dosahnout pozadovaneho 16bitoveho rozliseni.
Ruprecht

#3 Příspěvek od Ruprecht »

Jo, to funguje, akorát nastavení burstu je to jako škrábat se levou rukou za pravým uchem, je to na spoustu kliků a přepínání obrazovek.
Už jsem přišel na to, že to půjde ošálit hodně pomalým obdélníkem s nastavením 100% duty (to lze, i když to není úplně pravda, tam se vygeneruje úroveň L na 50us jednou za periodu, tedy jednou za několik vteřin). S tím asi nějak můžu žít. Ale pořád si myslím, že vygenerovaný arbitrary stejnosměr by to řešil tak nějak "normálně", jako ostatní průběhy.
Tak kdyby někdo uměl vygenerovat ten *.bsv :wink: Dík
radek89
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od radek89 »

Ten burst prave eliminuje ten puls.🙂
Jinak nemel by ten generator mit vestaveny nejaky svuj arbitrary editor?
Ruprecht

#5 Příspěvek od Ruprecht »

Měl (ve smyslu "líbilo by se mi, kdyby měl"), ale nemá.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“