Pneumatiky M+S

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
adakar

#16 Příspěvek od adakar »

Všeobecne sa nedá vychádzať zo zimy pod Tatrami -a každý si môže obuť pneu dľa vlastného uváženia -s primeranými následkami -pozitívnymi, negatívnymi, či sankčnými.

M+S, vychádzajúc z názvu, predpokladám nie sú určené na letné použitie. Pridaná vločka nepotvrdzuje použitie pri nízkych -a tie nemusia byť zrovna extrémne -teplotách. O tom by mal vypovedať práve alpský symbol. Ten by mal zaručiť primeranú adhéziu napríklad na suchú vozovku pri napríklad -3℃, čo nezaručí pneu letná. A môže a nemusí zaručiť pneu M+S. Tak, ako som písal v predch. príspevku.
tomasjedno

#17 Příspěvek od tomasjedno »

BOBOBO píše:Ale houby , jde o to , že máš starší zimáky bez znaku , takže .....
No nedalo mi to, došel jsem se kouknout na svoje Nokiany koupené 2016 - je to tam.
pocitujlasku

#18 Příspěvek od pocitujlasku »

adakar: ale okrem M+S mas este zvlast napisane, ci su letne, alebo zimne. M+S len vylepsuje ich vlastnosti.
Tymi Tatrami som chcel poukazat na to, ze zimy su uz miernejsie a nepotrebujes tu pneumatiky do metroveho snehu a -30 stupnov, ako volakedy.
No vidis, a tak si sa bal
orlov

#19 Příspěvek od orlov »

AZK401

#20 Příspěvek od AZK401 »

Jó gumy, to je věčné téma i bez působení zmatených novinářů a aktivních byrokratů. Měl jsem na Ibize zimní Pirelli s nejvyšším hodnocením v testech a auto skákalo jako koza, při přejezdu podezřelých míst jsem si připadal jak na lochnesce, musel jsem koupit zimní Barumky, Pirelli dát dozadu a auto sedělo jako přibitý, ani na aquaplaning nebylo citlivý. A naopak, na silnějším autě jsem měl Brilantis a hrabalo při každým rozjezdu na vlhku, ne tak když tam byl přechod, to jsem se nemohl rozjet. A když jsem tam "zapoměl" zimní Micheliny, bylo to v pořádku. A teď babo raď.
dvorak

#21 Příspěvek od dvorak »

Moje 10 let staré zimáky Barum Polaris 3 mají rovněž toto označení, zajímavé...

Takže gumy s tímto označením jsou tedy na zimu(zimní), ale jak jsem psal, dcera je zakoupila jako celoroční.
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

To není označení gum VÝHRADNĚ ZIMNÍCH, ale je to značka na gumy, který byly testovaný I PRO ZIMNÍ PROVOZ. Takže se to vztahuje i na celoročky, aby právě bylo naznačený, že se na nich dá jezdit i v mírnějších zimních podmínkách.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“