Prosím o simulaci obvodu
Moderátor: Moderátoři
Prosím o simulaci obvodu
Cíl je trojúhelník 250khz 7Vpp.
komparátor je LT1016 s napájením +-6V
integrátor je AD826 s napájením +-12V
Děkuji.
Je tam moc kilohert a nejde to bastlit drátama jak jsem zvyklý a odpory 3k6 a 16k jsou na sobě závilý amplitudou i kmitočtem.
250khz nemusí být přesně, ale 7V jo.
Pak by se musely přehodit vstupy komparátoru ?
Nicméně invertovaný výstup se mi hodí, potřebuji ve skutečnosti dva trojúhelníky navzájem posunuté o 180 stupňů přidáním druhého integrátoru ?
( nevím, možná to takhle nejde, musí být dodržena fáze a vůbec by to nekmitalo a bude potřeba invertovat už hotový trojúhelník)
Bohužel neumím modifikovat komparátor aby měl 7V, ale vím, že má +-7V.
Drátování není dobrý, už jenom patice na komparátoru vadí, když je 10 mm vedle veliká cívka kde je 280V.
Fakt o generátoru nic nevím, jenom úplně základní věci, ale vím, že jak je moc kilohertz a moc Voltů tak dráty škodí, protože se do toho zamotají indukčnosti a kapacity tam kde nemají být.
- Dumitru
- Kontaktovat uživatele:
Pokud na to stačí rychlost přeběhu použitých IO, kmitočet 250kHz opravdu není příliš náchylný na délku drátování(v rozumné míře).
Časem z tebe možná vyleze další drobný detail, jako že celé zapojení je strčené v zapnuté mikrovlnné troubě
Tak primitivní to je. Jen by se někdo musel snížit k prolistování nápovědy
Proto moc prosím o simulaci, abych to mohl naplácat do plechové krabičky podobně jako anténní zesilovač a vsadil to tam nahotovo bez žádných trimrů apod.
Zkrátka jsem to blbě prostorově udělal, to je vše, teď se ne tom už nedá nic změnit.
Proto prosím o simulaci, jde mě jenom o ty odpory, aby tam bylo asi 7V a asi 250khz +- 20khz
Jestli tam bude 220khz, nebo 300khz je už docela fuk, jenom těch 7V by nemělo být o moc míň, ani o moc víc.
Parazitů je tam spousta, jenom musí působit proti sobě, ne ve fázi.