Myčka IKEA/Whirlpool DWH C00W, pouze vypouští vodu

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bu2520

#16 Příspěvek od bu2520 »

stává se, že je zlomený kabel od topení ve dveřích v místě ohybu. Ta izolace to drží u sebe občas se to samo svaří a tak to jde a nejde. Zajímavé je , že více než ovládací na to trpí silnější vodiče od topení.
Doufám že to má řízení ve dveřích, jinak je má rada k ničemu, ještě by to mohl dělat pokud by to myčka měla tlakový spínač na výstupu z čerpadla, bývá to takový nádor na hadici s mikro spínačem spínaný membránou. Opět nevím jak tato myčka má.
zvaty

#17 Příspěvek od zvaty »

Zdravím, tak po asi deseti uspěšných cyklech mytí se opět pokazila. Když spustím libovolný mycí cyklu, myčka napouští a po napuštění vody myčka hlásí chybu: svítí LED1, LED2,LED3, LED5, bliká LED4. Když ji vypnu a zapnu a spustím znovu mycí program vodu vypustí a opět napouští novou vodu a opět hlási stejnou chybu. Nikde jsem nenašel chybový kod k tomuto modelu ARDO DWI 60AE
Poškozený kabel od topení ve dvířkách to není, protože mi chyběl povel z CPU do relé.
Tlakový spínač na výstupu také nemám. Schéma jsem zkreslil a je v historii vlákna.
Naposledy upravil(a) zvaty dne 06 lis 2024, 15:21, celkem upraveno 1 x.
kejki

#18 Příspěvek od kejki »

V návodu je napsáno, že všechny led budou svítit, ta která bliká určuje číslo chyby. chyba 4 je že chybí voda na vstupu, chyba počítadla litrů, zvednutý havarijní plovák.
Co napájení elektroniky, to je původní?
zvaty

#19 Příspěvek od zvaty »

Napájení elektroniky byla hned první závada rok cca 2015, vše jsem opravil a naddimenzoval 24V i 5V je stabilní. Havarijní plovák na spodní odchytové vaně (polystyrenový plovák se spínačem) několikrát pomohl od vyplavení, ale nyní je také OK. Co je počítadlo? je to 3pin konektor hned vedle elektromag. ventilu? - viz foto

Další věc, které nerozumím. Proč bezkontaktní relé-reagující na plovák v nádržce, do které se sype sůl je stále sepnuté. Tzn. relé je sepnuté při standardním provozu myčky-kdy je s vodou i při úplném vypuštění po ukončení mycího cyklu. Přece hladina vody v soli i hladina vody v mycím prostoru je stejná. Tím chci říct, že myčka v případě když funguje (jako třeba nyní-zrovna doprala) funguje a spínač v soli je stále (při vyuštěné myčce během mycího cyklu i při mytí v průběhu cyklu) sepnutý.
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Slana voda ma vyssiu hustotu ako neslana. Takze ked sa sol minie, plavak klesne.
zvaty

#21 Příspěvek od zvaty »

file
Přílohy
ardo14.jpg
ardo14.jpg
zvaty

#22 Příspěvek od zvaty »

Tak s hustotou jsem nepočítal, ale je tomu tak a máš pravdu. My sůl už několik roků nedoplnujeme (myčka je používána často, ale na hrubé nádobí).Mám to ted pochopit tak, že bezkontaktní relé, které nemění stav sepnuto/rozepnuto během mycího cyklu nemá vliv na uroven hladiny při napouštění? Pokud bezkontaktní relé nemá vliv na hladinu při napouštění, podle jaké informace vypne napouštěcí ventil-je to dáno časem sepnutí ventilu povelem od CPU ?
kejki

#23 Příspěvek od kejki »

Pokud je tam měřič litrů průtoku, tak nač se ptáš?
zvaty

#24 Příspěvek od zvaty »

já nevím jestli je to měřič průtoku, proto se ptám co za senzor je vedle napouštěcího ventilu a je připojen třemi piny (na foto v červeném)
zvaty

#25 Příspěvek od zvaty »

Tak jsem odpojil konektor B, spustil mycí program a myčka hlásí stejnou chybu, tzn. že konektor B je průtokoměr. Ten jako náhradní díl není, nevíte někdo princip na kterém průtokoměr pracuje?
bu2520

#26 Příspěvek od bu2520 »

Uvnitř ventilu je vrtulka s magnetem a snímač takové účko s jazýčkovým kontaktem je umístěn na těle ventilu. Nebere se to nětšinou jako průtokoměr, ale jako senzor tekoucí vody. Může být zanesený vodním kamenem. Pozor kyselina solná naleptává plastové sedlo ventilu.
zvaty

#27 Příspěvek od zvaty »

Možná jsem si způsobil chybu sám. Měl jsem ventil ve zdi (roháček) otevřen jen asi na 1/3, ale byl tak nastaven dlouhou dobu. Možná stárnutím vrtulky a zanášení vodním kamenem ztrácela vrtulka tah. Teď to opět funguje pátý mycí cyklus s otevřeným roháčkem. Dám každopádně vědět.
zvaty

#28 Příspěvek od zvaty »

detailnější zapojení
Přílohy
IMG_20250124_143352 Q.jpg
IMG_20250124_143352 Q.jpg
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“