Neznámý kabel
Moderátor: Moderátoři
- GeorgettaCZ
Neznámý kabel
V baráku mám komín a nahoře pod sřechou v prostoru půdy, nad sádrošema tvořícíma strop pokojů, z vnější omítky komína vede CYKY 3x1,5 s označením TV napájení. Fáze je mrtvá a ani obě země (nulový a ochranný vodič) nejsou nikam připojeny. Zjistil jsem to tak, že (za předpokladu, že by byly třeba v nějaké zásuvce připojeny (tedy kromě fáze), tak bych si je měl oba pípnout dole v baráku v nulových můstcích ve skříni s jističi) jsem natáhl z půdy další 40m kabel k jističům, abych si ty země propískl, ale ono prt! Ani jeden z těch drátů v té cykyně není zapojený. Prolezl jsem i všecky zásuvky v patře pod půdou, mám tam z jedné strany komína pracovnu a z druhé strany ložnici. Ani v jednom pokoji jsem v žádné krabičce pod zásuvkami žádný volný konec nenašel...
OTÁZKA: Jak zjistím alespoň délku toho kabelu? Pomůže mi nějaký osciloskop? Nebo jiné zařízení schopné poslat do toho kabelu (resp. třeba jen do jedné žíly) nějaký impuls a tak definovat, že drát je třeba 10m dlouhý?? Nebo je na to nějaký jiný praktický hack?
Předem díky za rady a nápady!
Jirka
A kutilmile - nelituju tě
Na měření délky kabelu používám echometr. Měřák který vypadá jako multimetr a má dokonce doplňkové funkce měření A, V, ohm.GeorgettaCZ píše:Ahoj,
OTÁZKA: Jak zjistím alespoň délku toho kabelu? Pomůže mi nějaký osciloskop? Nebo jiné zařízení schopné poslat do toho kabelu (resp. třeba jen do jedné žíly) nějaký impuls a tak definovat, že drát je třeba 10m dlouhý?? Nebo je na to nějaký jiný praktický hack?
Předem díky za rady a nápady!
Jirka
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
"Úsporka" je výbojka co se používaly místo žárovek než se rozšířily LED žárovky? Jak se připojí na kabel, jeden konec od ní a kabel funguje jako vysílací anténa? Nemáš odkaz kde se o tom píše? Kdysi jsem něco takového potřeboval (pak jsem to nechal odborníkovi) a na internetu se o tom nikdo nezmínil.EKKAR píše:...asi nejjednodušší je úsporka ...se připojí na kabel a "hledá se" tranzistorovým rádiem přepnutým na pásmo středních vln pomocí jeho feritky.
- GeorgettaCZ
1. se prosím, kvůli, kousku kabelu ve zdi, nehádejte, ale jak tu někdo trefně poznamenal, je třeba číst, ba dvakrát zadání...
2. DÍKY všem za nápady.
3. Jsem chtěl poslat pár fotek, ale limit 300kB?? To byl rozumný limit před 15 lety! Ale deska, kdy každý telefon má 30-50MPix hlavní foťák a 4MB 4k fotky jsou standardem??? Sorry, blbnout na telefonu se zmenšením fotky ze 4k na 800x600, která vám ve finále stejně nic moc neukáže, je blbost a ztráta času.
Admini, proberte se!
4. Myslíte si, že něco jako je tohle by mohlo fungovat?
https://share.temu.com/JFEaLuNUGyA
5. Ano, v ložnici i v pracovně je v té 80mm ytongové příčce combo 3 zásuvek a jedné anténní zásuvky od ABB. Všecko jsem měl vyndané a otevřené tak, abych viděl až do krabice pod moduly. Nic...nikde nic!
Toť vše. Kromě toho kabelu se na půdě zabývám ještě pokládkou OSB desek, takže práce mám dost a dost...
- GeorgettaCZ
- GeorgettaCZ