Tak jsem to taky myslel. Místo na matnici promítat přímo na čip kamery.
Ohniska změnit tak, aby velikostí pokryla plocha obrazu políčka filmu aktivní plochu čipu kamery, a současně zrcátka udržovala stálou pozici obrazu na čipu místo na matnici.
S podsvícením bych si příliš hlavu nelámal, plnospektrální 10 W LED je i tak moc, klidně jí stačí podstatně menší proud, než katalogových 0,7 A, i tak bude svítít až moc (vždyť se nebude zvětšovat na plochu matnice, ale jen na malinkou plochu čipu), takže proud odzkoušet. Na to stačí podstatně menší světelný tok. Pro barevný film je dobré, když bude mít garantovaný CRI alespoň 85, případně použít korekční filtr. Ale to předbíhám, napřed jde o to, usadit zaostřený obraz z filmu na čip s jakýmkoli světelným zdrojem.
Když se to povede, není třeba řešit nějakou synchronizaci, systém je bezzávěrkový, snímkové frekvence filmu i kamery se mohou lišit i dost výrazně, protože obraz je na čipu přítomný trvale.
PotPalo píše:Nieje jednoduchšie zohnať premietačku, plátno, a nejakú DV kameru? Známy z rodiny tak kedysi digitalizoval jeho filmy. Skrátka ich premietal na plátno a digitálnou kamerou snímal...
I to jsem zkoušel a jako nostalgická vzpomínka to ušlo. Dnes ale mám možnost srovnání takto pořízené kopie s kopií naskenovanou přímo z filmu, a věř, že kdybys to srovnání měl i ty, asi bys to taky přehodnotil.