Čím natřít DPS do venkovního prostředí

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
OMA50

Čím natřít DPS do venkovního prostředí

#1 Příspěvek od OMA50 »

Ahoj pánové.

Opravuji desku řízení vjezdové brány a po 15 letech venku je DPS zoxidovaná-bílé mapy,oxidace u zbytků kafaluny. Opravil jsem desku ,umyl jsem jí lihem a postříkal kontaktolem.Na desce je teď vidět ochranný film,kterej se mi zdá ,že bude nabalovat spíš prach .Kontaktol je sice fajn,ale na tohle se mi zdá se moc hodit nebude.

Nemáte zkušenost s něčím čím plošnák natřít do venk.prostředí.?Ideálně co jde pájet.
Nebo to mám umejt lihem a nechat jen tak.
Deska je s nepájivou maskou zelenou jen vývodové součástky.
Mám doma akorád starší lak na NEOsazené plošné spoje (flaštička za 75Kč),ale co koukám na net ,tak nikde není popis v jakých teplotách vydrží.
taz

#2 Příspěvek od taz »

Plastik 70, ochranný lak na osazené plošné spoje
OMA50

#3 Příspěvek od OMA50 »

zkusim díky
Valdano

#4 Příspěvek od Valdano »

Existuje lak od Elchemco v menším balení za nižší cenu, který je deklarován rovněž pro ochranu osazených desek plošných spojů. Chrání před klimatickými vlivy a součástky mechanicky fixuje k desce plošných spojů. Má však nevýhodu v tom, že narušuje součástky vyrobené z polystyrenu (např. čela polystyrénových kondenzátorů). Takové součástky je tedy nutné před aplikací toho laku maskovat např. epoxydovou pryskyřicí.

Otázkou je jestli nemá podobné vlastnosti i ten Plastik 70?
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od zdenoeddie »

Plastik som pouzival na vsetko mozne, a nikdy ziadne naleptanie apod. Tak snad je to trosku menej agresivne.

Jeden cas som to pouzival ako vrchny lak na auto, kde som mal odrete ci poskodene.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Ja som zase plosak vonkajsej casti meteostanice po oprave prestriekal beznym bezfarebnym lakom v spreji, co som mal doma.
Zaky

#7 Příspěvek od Zaky »

Také lakuji běžným bezbarvým lakem. Není na to úplně ideální, má tendenci utíkat pryč z hran, tedy i z vývodů součástek, pro slušnou ochranu před povětrností to chce několik vrstev. Pájitelnost také nic moc. Ale je obvykle při ruce.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“