Mám to vypočítaný správně ? Generátor nekmitá
Moderátor: Moderátoři
Diody mezi vstupy mají úbytek 1.8V v obou směrech a úpálí se při cca 0.4A a 2.7V
Zkouška u AD826 s výstupem nakrátko = 0.1A
Vyplývá z toho, že to ještě nevyhořelo, ani neprorazilo, protože AD826 dává na výstupu jenom 0.1A a na vyhoření je potřeba 0.4A.
1.8V v obou směrech mezi vstupy mě u LT1016 připadá málo oproti 13.5V u LM311, ale mají to takhle všechny.
Limitační rezistor na omezení proudu je ale vhodný, už je přikreslen.
( stahuje to ten AD826)
Není to divný ? ten úbytek jenom 1.8V v obou směrech mezi vstupy LT1016
(u všech)
Teď más nastavené prahy na cca +/-3V Takže když dáš za ten omezovací rezistor ještě jeden v rozmezí 1-1,5k na zem, tak se dostaneš na správnou úroveň na neinv. vstupu komparátoru..
A ještě k tomu tvrzení, že substrátové diody snesou 400mA, tak to tam můžeš narvat. Zkus si uvědomit jak fungují napájecí zdroje. Jsou koncipované jako source, takže když na napájecí větev přivedeš přes substrátovou diodu takový proud, tak s tím ten zdroj není schopen nic udělat a zvýší se ti napětí na té větvi, kam bude zrovna ta dioda otevřená.
EDIT: a všechny připomínky od kolegů výše jsou také velmi podstatné.
Mně to taky přijde divný. Ale jako první bych zkusil ten LE připojit na zem. Nebo na VCC+, ale toho bych se trochu bál, když máš na VCC+ 2x větší napětí, než má být. Možná bude stačit ten LE jen odpojit, když to má být TTL kompatibilní.samponek píše:Není divnej ten ubytek mezi vstupy v obou směrech jenom 1.8V ?
Aha, už jsem se v té divné šamponkově terminologii ztratil a neuvědomil si, že 7V je 7vpp. A to ani nevíme, jestli to má být +/-3,5V nebo 0-7V.Ruprecht píše:Z předchozího to vypadá, že těch 7V znamená výstup 7Vpp (+-3,5V špičky)ondraN píše:Jak myslíš, že ten komparátor napájený +/-6,5V rozezná 7V úroveň?
A nedokážete někdo přeložit tohle:"ubytek mezi vstupy v obou směrech jenom 1.8V "?
Bože.....