Odvětvovací pila
Moderátor: Moderátoři
- hajeklubos
Odvětvovací pila
Pro to k čemu jsem pilku vlastně koupil je nepoužitelná. Nelze ale vyloučit, že nejsem pro tuto práci dost silný a šikovný. Proto jsem se rozhodl teleskopickou tyč vyhodit a celé to zkrátit asi na 1m délky,včetně lišty. Bude to trochu honička namalovat a vytisknout vložku pod rukojeť tvaru nějakého šišoidu, možná to bude elipsa. Dále bych chtěl doplnit horní úchyt tak aby se pilka držela do T jak to bývá obvyklé. Tam je k šišoidu navíc konus, moc pěkné. Snad to bude takto ovladatelné. Vyhodit to celé nechci to by byla potupa bastlíře. Prostě práce na zimní večery. Tak jestli si někdo chce koupit takovou pilku tak rozvážit. Ono to na obrázku vypadá báječně a jednoduše.
Luboš
Reže to brutálne (vzhľadom na otáčky karbobrúsky) - konár ako ruka sa nestihol v reze ani prehnúť a už padal k zemi..za jedno popoludnie som ich porezal na klátiky aj s haluzinou.. Ale tá bezpečnosť prevedenia ?! - Doslova brutal žiadna!!
Prešiel asi rok... a manželkin ex - profesionálny pílčík v lesoch "hotovil rezivo na "sklade" vo firme... rezal s profi motorovou pílou, niečo sa "udialo"... roztrhlo reťaz a tá ho švihla cez krčnú tepnu.. do pár minút vykrvácal....
Ten môj nádstavec som použil 1x pri tom "odjabloňovaní" a viac to nechcem vidieť...
Vyženený syn doniesol ešte aj nejaké ostatné dedičstvo (dve "trochu zabehnuté" mot. píly, retiazky, lišty a iné príslušenstvo - všetko profi... ale mne nabieha husia koža keď to mám len v garáži preložiť na iné miesto!
Cez leto sa aj zastavil nejaký potenciálny záujemca o kúpu, ale keď videl čo za stroje to sú... tak sa len poškrabal za ušami a povedal, že toľko prachov na to nemá... zrejme si myslel, že to budú nejaké "vybehané šunky v sumáre za 100 evry". Ale to je v synčokovej réžii .. ja predaj tých vecí neriešim..
Na větve ve výškách stabilní žebřík a AKU Extolku s čepelí 30 cm. Je relativně lehká a snadno manipulovatelná, takže ani vetchý stařík nemá problém.
- hajeklubos
A kutilmile - nelituju tě
Pred rokom som potreboval dostať starý 300L bojler von z "podzemia" baráku... Tou elektro-chvostovkou a plátkom na železo som ho na 3 kusy rozpílil za pár minút a bez iskier .. nie ako s karboškou..
Ale kamarád, vysokoškolský profesor, ze žebříku postupně kácel borovici, která měla ve 4-5 m ještě 30 cm. Pocity se moc nechlubil. Inu komu není z hůry dáno, až se ucho utrhne. A to byl na chalupě sám....
- hajeklubos
Luboš
- hajeklubos
- hajeklubos