LED driver

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Ono je to cierne na viacerych miestach, vratane toho odporu F1.
martinkopp

#17 Příspěvek od martinkopp »

PotPalo píše:Ono pre zapojenie LEDiek natvrdo na 230V ako tu písali treba aj tak túto časť, je na nej odrušovacia tlmivka a kondenzátor. Bez toho by to mohlo poriadne rušiť všetko v okolí.
Tlumivka a spol. je tam kvůli spínanému zdroji pro wifi modul. Led panel rušit nebude, je to taková kombinace lineárního staboše a připínání jednotlivých větví podle aktuálního vstupního napětí. Signál z pwm vstupu EG5200 se na výstup vůbec nepropisuje, je to jen jeden ze způsobů předávání informace o jasu. To že je panel zapojen za filtrem slouží spíš jen k jeho ochraně. Na stejnosměrný proud to nejspíš chvíli fungovat bude, ale chip a odpory se budou přehřívat, takže za chvili něco shoří nebo zabere thermal management toho řadiče. Na napájení DC to není stavěné. Podívej se jak a kam jsou zapojené ty 2 dráty z wifimodulu, těma se to řídí.
Zaky

#18 Příspěvek od Zaky »

Kup si na Ali celý nový modul s ledkami určený k připojení rovnou na síť a vyměň ho v reflektoru. Budeš muset vyvrtat nové díry pro šrouby, vyříznout závity, podmáznout modul pastou a zaslepit původní díry. Ale nebudeš muset zkoumat, jak to řídit.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
HF_Tech

#19 Příspěvek od HF_Tech »

Když pak člověk spočítá tu práci a materiál, tak to už je lepší koupit celé nové světlo :?
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Ale vydrzi to par hodin, potom je to na vyhodenie.
pm_

#21 Příspěvek od pm_ »

Jeste jednou diky, ale uz se v tom zacinam trochu ztracet. Jeste k motivaci se tim zabyvat. To sasi s chladicem je docela pekny a ven svetlo uz stejne nepujde, takze za jednoduchy pokus o oziveni to stoji. A neco konkretniho: pripojil jsem natvrdo k siti s 1,5V baterkou na ridicich kontaktech a panel sviti. Asi zkusim zmerit odpor F1, ocistim poradne modul, pripajim odpalene napajeci vodice a uvidi se.
Naposledy upravil(a) pm_ dne 04 lis 2024, 16:25, celkem upraveno 1 x.
pm_

#22 Příspěvek od pm_ »

Pojistkovy odpor je po smrti. Snazil jsem se z kodu odvodit hodnotu a dosel jsem k 1,2ohm 1W. Je to spravne? K tomu tipovanemu smd odporu. Vestil jsem to z popisu na PCB, ktery byl videt, nez jsem zacal cistit. Mel jsem za to, ze je to R3...
Obrázek
Naposledy upravil(a) pm_ dne 04 lis 2024, 19:57, celkem upraveno 1 x.
HF_Tech

#23 Příspěvek od HF_Tech »

Zkus to ještě zapnout bez baterky, ty řídící kabely nech nezapojené.
Když budeš mít stěstí, tak to pojede.
Filtr neřeší nic. Ten LED driver téměř neruší a filtr do sítě nepotřebuje.
pm_

#24 Příspěvek od pm_ »

Bez baterky je tma, zapomnel jsem napsat...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“