A cenu za silovou energii (ve VT/NT) a měsíční poplatek za jistič (třeba bez DPH) máš jakou?
Já osobně preferuji udávat jen tyto 3 ceny. Je mi jasné, že to není celková cena za jednotku elektrické energie, ale je to to, co mohu ovlivnit výběrem dodavatele.
Podle mě by měla být jednotka energie levnější, když se uvážeš k dodavateli na nějakou dobu.
Jde taky o to, že cena při době neurčité se může měnit - v létě levnější, v zimě dražší. Já se snažím raději fixovat tak na 1-2 roky.
To se tak zdá . V době průseru jsem nevypověděl smlouvu-moje chyba a oni si sami stanovili novou 3letou s těmito tarify . Tu druhou jsem měl na neurčito a s tou nemohli časově šoupat a jen měnili reálnou-denní cenu . Ta je nyní co píši . Hned mi tam radili , jak vy j e bat s tou blbou , ale nemám potřebu , nechám ji vyhnít . Stačí zapojit jiného člověka , odběr přepsat na něj a potom zase za měsíc přepsat zpět . Kdybych to věděl , tak bych to udělal přes svého bakaláře , když měl prázdniny a mohl by tam jezdit se mnou . To jsem měl dlouhý příběh , když jsem se dohadoval s možnými dodavateli . Oni stále trvají-dělají tak , abys jim ukázal smlouvu . ale když jsem jim řekl , že mne to nezajímá , že chci kompletní návrh ceny bez jističe , ta je všade "stejná" . A oni dobře vědí , co nabízí za komplexní cenu . ale když vědí , že platíš X tak ti nabídnou něco , co je lepší , ale ne to co by mohli minimálně , no kapitalismus . No a tak když jsem se přesně na bodu informoval na moje smlouvy , tak mi řekli jasné momentální ceny , pro časovou smlouvu do konce jasné . Doporučili mi potom 2letou , tam máš menší cenu , než na neurčito . Potom si ještě můžeš sám zvolit , jestli chceš se zárukou ceny či bez . No a jak to dopadne dnes nikdo neví . Ale je předpoklad , že s garantovanou proděláš .
Mám roční spotřebu 1,9MW,za to zaplatím necelou dvacku.kWh mne vychází včetně všech poplatků na 9,37kč.D57d .Oproti minulosti řádně přitli na stálých platbách,silová lehce zlevnila.Uvažuji o koupi liščího ohonu a ebonitové tyče
Já se ptal, poněvadž jsem nikdy nešel na fixaci. Jsem toho názoru, že pokud mi někdo nabízí změnu, tak většinou v můj neprospěch. A to jsem si potvrdil.
Platím v ČEZ za distribuci + dodávku D26VT 6,477 Kč/kWh a D26NT 5,631 Kč/kWh bez stálé platby. Jistič 3x32A.
Jsem na hraně (v Jeseníkách 800 m n. m.) aku topení 15 kW a průtokáč 18 kW. Kdybych tam bydlel trvale, tak by cena za kWh byla jednoznačně příznivější,.
E.ON má v ceníku pro smlouvy na dobu neurčitou položku "Celková jednotková cena." Ale až od ledna, kdy je známá výše regulované složky. Cena VT a NT je bez POZE, takže při účtování podle spotřeby přičtu částku z řádku 28.
Aktuální cena Elektřina, NT / D45d s DPH .... 5606 + 599 / 1000 = cca 6,20 Kč / kWh