Mrtka á 120 cm jako náhrada asi trubicovejch svítidel se dvěma páskama po 96 diodách, na každé dycky 24 bloků v sérii, každej vo 4 paralelních. Tady v zásadě problém není, dyž jedna zdechne, zbytkem teče trochu menší proud, svítí míň, ale víc vydrží. Jenže ty vyprcaný měniče k tomu, buck ze 315 na 150 V (:roll:) s mrtkovejma kundenzátorama, hlavně ty rejžácký děfky 2,2/400 na výstupu vodchází stylem že to je normálně vodevřený, vůbec to není ani kundenzátor, ani rezistor. Jakmile to došlo do tohodle stavu, tak asi chcípl ten driver YT2217 (nejaká obdoba tohodle zřejmě https://www.datasheet4u.com/datasheet-p ... id=1320193) a je to úplně mrtvý. Na jednom mám eště vokolo 3-4 V na startovacím kundenzátoru, na druhým 0, zřejmě šváb interně ve zkratu (sou tam srážecí vodpory v sérii celkem 0,44 mega).
Takže ze tří sem spravil jedno, pásky fungujou, ale co s něma? Na 150 V zdroje nejsou, dyby je přepojil ze série na paralelně tak sem furt na 75 V. Asi by to svítilo vod 60 V nahoru nejak použitelně, nicméně takovej žádnej zdroj nemám. Zbyly mi ledvancový co mají vokolo 60-70 naprázdno, ale v zátěži potom pod 50 V. Mohl bych zkusit ty pásy v polovině rozškrábnout a udělat z toho paralelně 4× na nejakejch 30neco voltů, ale má to smysl? Pokud mi bylo řečeno správně, že celá ta kundovina stojí asi 350 vočí v koncu, tak je blbost k tomu dávat zdroj co stojí víc, než todle celý a toho času tvl.
BTW připojovací krátkej kabílek obvyklá rejžákova 🤐, tlustý izolace že to vypadá jak ta 1ka, možná i 1,5ka, a uvnitř mědi tak s bídou 0,25 mm^2. Dyž to bylo v čokoládě, tak to spolehlivě šroubek rozšmelcoval na cupaninu.