Odpuzovač kun do auta
Moderátor: Moderátoři
Odpuzovač kun do auta
Vybírám nějaký účinný ultrazvukový odpuzovač kun do automobilu. Požadavky:
- Provoz na autoakumulátor nebo normální baterii (ale s dlouhou životností).
- Aby uměl odpuzovač náhodně měnit ultrazvukový signál (aby si na to kuny nezvyknuly).
Vybral jsem zatím:
Deramax - provoz na baterii, která by měla vydržet rok.
Format1 - zde se mi líbí, že se zapíná podle palubního napětí, vypnutý motor = zapnutý odpuzovač, nastartovaný motor = vypne se.
Máte s těmito, nebo jinými odpuzovači zkušenosti?
1) Stání pod přístřeškem, kde není vlhko. Do podlahy pod motor dát pixlu s mřížkou a do ní wc tabletu s vůní po citrusech. Kočkovité potvory nesnáší tu vůni po citrusech. Nevýhoda je, že tabletu je třeba měnit tak po měsíci.
2) Do mezer kolem motoru si udělat lištu s injekčními jehlami. Ta potvora tam leze poslepu a po první lekci si dost dobře bude pamatovat, že tam nemá lézt.
Nejspíš se jí podařilo ukousnout pískač jako první, a potom už jela ve velkým, protože devastace byla dost značná. Auto parkovaný na asfaltce venku před barákem. Les 3 km daleko ale asi 200m je starej hřbitov, docela džungle.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
No právě proto mu sežraly kuny kabely.Celeron píše: Les 3 km daleko...
Mám zabydlený kuny asi 15 metrů od baráku už několik let, a nikdy mi u aut nic nerozkousaly. Ani u vraků, co mám na zahradě. Ani sousedovi nikdy nevzala žádnou slepici.
Vyzvídal jsem místní myslivce, jak to, že mi kuna nikdy nic narozlousala. Odpověď byla: Protože tam bydlí, a svýma lumpárnama by se prozradila. Takže kuny škodí mimo své bydliště, aby to nebylo nápadný. To mi bylo odpovězeno.
Co pomáhá jednoznačně je pepřák. Co tři týdny vystříkat motorovej prostor a je klid.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Tuhle věcičku ze ZČU taky znám. Je to sice na tužkovky, ale dost to chválí. Z ostatních mám tip třeba na Kemo M100M nebo Kemo M180. To mi nabízí v autorizáku a samozřejmě je i bezpočet jiných. Recenze jsou protichůdné, někomu to funguje, jinému vůbec. Tak co vlastně vybrat..
Nemusí se vystříkávat ani celej motorovej prostor. Stačí to nacákat jen kolem otevřenejch "děr" mezi spodním krytem motorovýho prostoru, nápravnicí a podběhama, kudy ty mrchy jinak do motoru lezou. Kamarádovi se povedlo doma na zahradě jednu dokonce přistihnout přímo uvnitř s pepřákem v ruce. Tejrání žvýžátek netejrání žvýžátek, pořádně ji VOPEPŘIL ještě uvnitř ... To vřískání pak prej bylo slyšet ještě přes několik zahrad ...DukeNuke píše:... Co pomáhá jednoznačně je pepřák. Co tři týdny vystříkat motorovej prostor a je klid.
A kutilmile - nelituju tě