Časovaná bomba - vadný Aquastop ventil u myčky Elektrolux

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Behemot »

já teda nevim, ale starý stupidní pračky bez akvastopu v sobě samozřejmě mají solenoidovej napouštěcí ventil, jinak by to teklo nepřetržitě

pak přišel akvastop, aby nedošlo k vyplavení DYŽ POVOLÍ HADICA!!!, čili pro uzavření vody hned za kuláčem; tady v tom starým případě myčky očividně buď v rámci kostkatingu vyndali solenoidovej napouštěcí ventil zevnitř a vypínajou to solenoidem venku (čili to pak logicky není žádnej akvastop, ale provozní ventil!!), anebo došlo časem ke znefunkčnění tohoto a potom eště začal propouštět ai akvastop

BTW ten solenoid typicky potřebuje nejakej protitlak, dyž sem nakapával dešťovou vodu do pračky z IBCčka 12V ponorným čerpadlem á 60 W, tak právě zůstal solenoid povodevřenej, pže to nedělalo absolutně žádnej tlak, no a v rámci *kvantovýho tunelovacího jevu* při nezavření kuláče voda překonala převýšení 1,5 metru a taky dokázala přeplnit buben pračky :lol:
fredis

#32 Příspěvek od fredis »

[quote="Dekker"]Z důvodů právě hadiček chci zásadně jen geberit WC :D.

Ale v něm je krátká hadice taky :wink: :lol: :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
ondraN

#33 Příspěvek od ondraN »

Všude mám hadice z nerez vlnovce. I k pračce a myčce.
Hydrawerk

#34 Příspěvek od Hydrawerk »

Zná někdo tento pojistný ventil k pračce?? Funguje někomu? Nechce se mi zavřít ani při velkém průtoku vody, když je kohout zcela otevřen a voda stříká z hadice do koupelnové vany. Asi by potřeboval ještě větší průtok vody... Snad by musela hadice úplně zmizet.
Asi jsem ho před lety koupil v Electroworldu. Podobný se prodává dodnes. https://www.datart.cz/pojistny-ventil-xavax-110881.html
Přílohy
ventil002.jpg
ventil002.jpg
ventil01.jpg
ventil01.jpg
Celeron

#35 Příspěvek od Celeron »

Nemusí u něj na výstupu vzniknout něco jako prudký pokles tlaku aby se zavřel? To stříkáním do vany nenasimuluješ. Jedině za něj dát kulovej ventil, zavřít ho, natlakovat a pak kulovej otevřít. Ucpání prstem na výstupu hadice potřebnej tlak asi moc neudržíš.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hydrawerk

#36 Příspěvek od Hydrawerk »

No mám dojem, že pokud únik vody nebude velmi silný, tak tomu ventil nepomůže. :-(
rayx

#37 Příspěvek od rayx »

Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“