Už rostou... 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Hubert_79 »

Včera pod vrchem Bábovka v přírodním parku Trhoň (okr. Rokycany); hub tam bylo jak naváto; leč jsem nesbíral. Byl jsem se jen vyvětrat :)
Přílohy
DSC07008.jpg
DSC07008.jpg
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
PixelOrgy

#2 Příspěvek od PixelOrgy »

Taky pekne :-)
Přílohy
IMG_4722.jpeg
IMG_4722.jpeg
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

PixelOrgy píše:Taky pekne :-)
Lošák šupinatý, prý dost vzácný.. :prst:
PixelOrgy

#4 Příspěvek od PixelOrgy »

Nebo losak jeleni. Krasne voni, trochu jako shiitake :-) Ale nechal jsem ho tam, byl uz starsi
Killroy
Moderátor

#5 Příspěvek od Killroy »

PixelOrgy píše:Nebo losak jeleni. Krasne voni, trochu jako shiitake :-) Ale nechal jsem ho tam, byl uz starsi
JJ, objevil jsem jich tady letos celou kolonii a některý velký skoro jako talíř. Prý se to dá jíst, ale tohle já nesbírám.. Je dostatek jiných, běžně známých druhů.
PixelOrgy

#6 Příspěvek od PixelOrgy »

Jj, pry je vybornej, ale byli tam jen ty 2, tak jsem je nechal. Misto ale mam (v gps tagu fotky) :-) Treba se pristi rok vic rozleze :-)
kokun

#7 Příspěvek od kokun »

Tak zítra už máme sv. Martina - mj. Martine (as KUBO) přeji všechno nejlepší k svátku :agree: :beer:

A houbaří tady vůbec ještě někdo?
Přestože u nás už celý týden jdou noční teploty dost pod nulu (poslední 2 noci bohužel i pod -5°C - viz 1. foto), tak jsem byl v lese 2x (v UT a ve ČT - viz foto 2 a 3). Ale víc než nízké teploty mně vadí to, že už téměř 4 týdny vůbec nepršelo (klikni: Daily Rain) - anebo historie (klikni: srážky - říjen a listopad). V lese je už nehorázné sucho, takže některé nalezené houby jsou vhodné (kvalitou) tak pouze na rozemletí :(
A aby toho ještě nebylo málo, tak včera byl v katastru vedlejší dědiny (Návojná - vzdálené pouhé 3km) viděn medvěd :scared: Takže teď už mě "moje baby" tím tuplem do lesa nepustí 8O :(
Když pominu krátký "záchvěv" sezóny na konci června, tak sezóna trvala pouze něco víc než měsíc (první hřiby jsem donesl až posledního září) :( :( :(
Přílohy
7.11.2024.jpg
ČT 7.11.2024.
<br />Ještě by rostly i &quot;praváci&quot; (viz 2 malé) - nebýt sucha. Dalších cca 5 jsem tam už musel nechat - &quot;semeňáci&quot; :-(
<br />Zato 3 &quot;sináci&quot; neměly chybu - nádherné :-)
ČT 7.11.2024.
Ještě by rostly i "praváci" (viz 2 malé) - nebýt sucha. Dalších cca 5 jsem tam už musel nechat - "semeňáci" :-(
Zato 3 "sináci" neměly chybu - nádherné :-)
5.11.2024.jpg
ÚT 5.11.2024.
<br />Když jsem nasedl s &quot;úlovkem&quot; do BUSu, tak jsem &quot;přišel&quot; o ty nejhezčí hřiby (1 &quot;pravák&quot;; 1 &quot;sinák&quot; a jediný-hezký &quot;klouzek&quot;:-(
<br />&quot;Vysomroval&quot; je ode mě jeden maník ze sousední Štítné o-(
ÚT 5.11.2024.
Když jsem nasedl s "úlovkem" do BUSu, tak jsem "přišel" o ty nejhezčí hřiby (1 "pravák"; 1 "sinák" a jediný-hezký "klouzek":-(
"Vysomroval" je ode mě jeden maník ze sousední Štítné o-(
DMULTI-B1STIT01 (2).gif
Celý týden jdou u nás teploty dost pod nulu - poslední 2 noci i pod -5°C :-(
(55.72 KiB) Staženo 89 x
Honza - kokúň

#8 Příspěvek od Michal22 »

my jsme se dostali na huby letos jen jednou, ale nebylo to špatné, na bramboračku máme namraženo.
A propo - co je tohle za ryzce?
Přílohy
Ryzec.jpg
Ryzec.jpg
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
dred

#9 Příspěvek od dred »

Nebol som na hríboch tento rok vôbec - ten ischiatický nerv ma nejako nevie pustiť!! :( ale načistil som ich hodne.. nasušených je za 4 - 4L poháre a v sáčkoch ovarených zamrazených cca 6kg a bedle asi 30ks... synčok nanosil... Chytilo ho to.. Keď bol na víkend doma, vždy niečo doniesol.. Ešte aj z Rakúsov doniesol za tašku masliakov.. ale to už som odmietol pucovať!! :lol: :lol:
ransom

#10 Příspěvek od ransom »

Michal22 píše:A propo - co je tohle za ryzce?
Strmělka veliká.
Vyroste velká jako talíř. Má velmi intenzivní a specifické aroma, někomu třeba nepříjemné (někteří autoři to nazývají "spermatický pach").
Když se sebere mladá, ještě s ne úplně rozvinutým kloboukem, je dobrá do octa, na guláš, čínu, kořeněné omáčky. Opečená na oleji s kmínem chuťově trochu připomíná syrovinku.
Když se zadaří, rostou jich spousty v kruzích. Teď už ale asi budou přemrzlé, neriskoval bych to. Ta na obrázku už je za zenitem. Mladé jsou krémově bílé.
Roky jsem je sbíral do směsí dalších podzimních hub.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
DukeNuke

#11 Příspěvek od DukeNuke »

Z minulého týdne.
Konečně jsem se trochu zahojil a něco usušil.
Přílohy
houby.jpg
houby.jpg
Michal22

#12 Příspěvek od Michal22 »

Ransom - díky za identifikaci.
Jo, bylo jich tam víc, a fakt asi v kruzích.
A byli jsme v lese asi před 14 dny, tak ještě nemrzlo.

Podle připojení šupin na nohu jsem to tipoval na nějaký druh ryzce.
Ale neznám, nesbírám, nechávám zvířátkům.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
kovar

#13 Příspěvek od kovar »

Ty lošáky sbírám do houbového koření :D
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
KUBO

#14 Příspěvek od KUBO »

kokun píše:Tak zítra už máme sv. Martina - mj. Martine (as KUBO) přeji všechno nejlepší k svátku :agree: :beer:
Ďakujem Honzo. U nás sú už druhý týždeň v noci mrazy, tak zbieram už len hlivu, čo mi rastie doma na pníkoch.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
warp

#15 Příspěvek od warp »

Lošáky jsem letos taky našel, zase jako obvykle jen na stejném místě. Používám sušené jako koření buď vcelku nebo prášek.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“