Lisování koncovek ocel lan
Moderátor: Moderátoři
Lisování koncovek ocel lan
Takže to lisování. Dutinka s vnitřní dírou pro dva průměry lanka se navlékne na lanko, to se otočí přes očnici a nebo bez ní a protáhne se zase zpátky dutinkou a dutinka se zalisuje. To teorie.
Ty dutinky jsem viděl hliník, měď. Jako elektrikář mám měděné paralelní a sériové dutinky na spojování CY drátů a lanek na průřez 1.5, 2.5, 4, 6, 10.
K některým průměrům lan pasují, takže je používám. Co ale kleště, je možné použít ruční nebo hydrauliku na půlený šestihran jako se používají na kabelová oka? Nebo tam je požadovaný nějaký jiný tvar zálisu? Jen podotýkám, že chci aby to drželo ale není to na nějaký zavěšený břemena u kterých se nejspíš jedná o vyhražená zařízení, který by mohly dopadnout jak lanovka na Ještěd.
Jste tu někdo v tomto oboru vzdělán a oprávněn?
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
https://www.ama-zahrada.cz/nahradni-dil ... ve-svorky/
Co ty kleště, jaký čelisti na to jsou správný?
Tak jsem vykručel na kámošovi dvě desti pólový bakelitový čokolády.jenicek píše:To taky nesmíš brát novodobou čokoládu, ale starou bakelitku, kde je plíšek právě z tohoto důvodu
Zklamání, plíšky tam nejsou a po vyšroubování M3 šroubků nejdou dutinky ven, jsou v bakelitu něčím zalepený. No poradil jsem si kladívkem a oškrábal.
Vypadá to, že to byly svorkovnice nějakýho trafa a je to předělaný pro impregnaci.