Virtuální tisk do *.jpg, *.png, *.bmp a pod.
Moderátor: Moderátoři
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Virtuální tiskárna Microsoft Print to PDF uvádí ve vlastnostech maximální rozlišení 600 DPI.
Virtuální tiskárna PDF24 (o té jsem ani nevěděl, že jí mám) uvádí maximální rozlišení 4 000 DPI.
Moje fyzická inkoustová tiskárna Canon max. rozlišení neuvádí, ale v tech. údajích je uvedeno až 9 600 × 2 400 dpi.
Monitor mám s úhlopříčkou 23,8" s rozlišením 1 920 x 1 080 bodů. Matematika je moje slabá stránka, tak nějak nevím jak z těch údajů vypočítat DPI displeje.
Pro ransom:
Já používám ProfiCAD ve verzi zdarma pro občasnou vlastní potřebu. Letos jsem jej použil na dva výkresy a normálně mi verze zdarma stačí. Vyhovuje mi, že je v ČJ a snadný na naučení, jiný takový jsem nenašel. Bohužel varianta zdarma neumožňuje importovat obrázky a na občasné domácí použití je pro mně placená verze neúměrně drahá (6 800 Kč bez DPH). Takže se přiznám, že díky jednomu zdejšímu uživateli na toto použiji plnou verzi mnou nezakoupenou.
-
petrfilipi
Na ukládání obrazovky mám FastStone Capture. Umí třeba i automaticky posouvat obrazovku při ukládání obrázků delších než jedna obrazovka.
PF
Rozlišení tisku webové stránky určuje tiskárna, kterou si vybereš v nabídce prohlížeče webových stránek, který používáš. Vzhled stránky je určen nastavením ve webovém prohlížeči - v náhledu před tiskem. Ten musíš nastavit tak, aby ti vyhovoval. Rozlišení tvé mapy je podřízeno rozlišení tisku i když je v prohlížeči k dispozici ve vyšším (nebo i nižším) rozlišení.Hape píše:Rozlišení tisku webové stránky se bere podle rozlišení monitoru? Nebo podle toho co pošle server prohlížeči? Jak mohu zjistit obrazové rozlišení toho co chci ve webovém prohlížeči tisknout?...
V tvém případě je ale možné využít tisk do pdf přímo z vašeho mapového portálu v rozlišení daném mapovým serverem - viz obrázek.
Všechny normální počítačové monitory mají přibližně 100DPI.Hape píše: Monitor mám s úhlopříčkou 23,8" s rozlišením 1 920 x 1 080 bodů. Matematika je moje slabá stránka, tak nějak nevím jak z těch údajů vypočítat DPI displeje.
Pokud bys to chtěl opravdu přesně spočítat, chybí ještě poměr stran monitoru. Předpokládám tedy dnes nejběžnější 16 : 9.
Ta matematika není tak hrozná, prakticky je to jen Pythágorova věta pro úhlopříčku a převody jednotek.