Ročenka AR 1973 - Katalog tranzistorů a diod

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
eleferner

Ročenka AR 1973 - Katalog tranzistorů a diod

#1 Příspěvek od eleferner »

Po dlouhych peripetiich jsem konecne dokoncil sken rocenky AR z roku 1973. Na oficialnich CD a DVD od redakce nikdy nevysla a je to uz 50 let, tak se snad v AR nebudou zlobit. Dekuji uzivateli Miroja, ze naskenoval obal, ja jsem ho mel hnusny.

https://archive.org/details/ar-rocenka-73-ocr/
https://mega.nz/file/c6gAlYBb#QSd80opyj ... ypSXCXPLmg

Klicove udaje:

Vítězslav Stříž
Ročenka Amatérského rádia — 1973
Katalog tranzistorů a diod - vybrané řady světových výrobců
Vydalo Vydavatelství Magnet
Šéfredaktor Ing. František Smolík
Adresa redakce: Praha 2, Lublaňská 57, telefon 29 69 30
Rozšiřuje PNS, do jednotek ozbrojených sit MAGNET administrace, Vladislavova 26, Praha 1.
Objednávky do zahraničí vyřizuje: PNS — vývoz tisku, Jindřišská 14, Praha 1.
Vytiskla Státní tiskárna, závod 1, Praha 1, Karmelitská 6.
© Vydavatelství Magnet, n. p., Praha 1, Vladislavova 26, telefon 26 06 5—9.
Cena 25,— Kčs
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Co to vycházelo za katalog zahraničních polovodičů v AR v průběhu sedmdesátek, možná i začátkem osmdesátek pravidelně jako vnitřní dvojstránka? Byl to obsah z té ročenky a nebo její pokračování? Tu ročenku 73 asi někde mám ale tenkrát mě jako mlaďáka, co se k zápaďáckým věcem vůbec nedostal, nijak neoslovila.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
eleferner

#3 Příspěvek od eleferner »

Ty dva katalogy se lisi. Cituji sebe sama z vlakna, ve kterem jsme to puvodne probirali:

Tak jsem to prosel a v te rocence je skutecne zhruba o 1/3 typu vice a jsou tam i podrobnejsi parametry (hlavne mezni hodnoty). Na pocet stran je rozsah podobny, 04/1969 az 12/1970 to vychazelo na dvoulistu, to je 42 stran. Od 01/1971 do 11/1974 to byly ctyrlisty, to je teoreticky ∿170 stran (nektera cisla preskocili). Ale v realu to nejde porovnavat, protoze v Amarech je zhruba 60 typu na stranku, zatimco v te rocence 85 typu na stranku.

Rocenka ma nicmene jednu velkou slabinu - neni v ni sloupec s moznou nahradou Tesla, dokonce ani u typu, u kterych je v Amarech uvedena. Jinymi slovy, kazdy ten katalog se hodi na neco trochu jineho.

Hmm, to mi pripomnelo, ze jsem ty dvojlisty chtel posbirat z oficialnich skenu AR a spojit je do jednoho PDF souboru. Mel by o to zajem i nekdo dalsi?
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“