Jak u kterejch a od kterýho ročníku. To cos napsal platí až pro auta s manuálem povinně vybavený po diktátu z Brusele buzerantským stop-startem, kterej má v logice povolující zapnutí startéru požadavek na sešlápnutou spojku. Všecko co je typově starší lze při převodovce v neutrálu startovat i bez sešlápnutý spojky. A protože Das Schade Werke přizdisráčsky montovala tohle svinstvo do některejch typů ještě dřív, než to bylo skutečně povinný, zatímco u jinejch se jim to už technologicky nevyplatilo zavádět, bo ukončení výroby typu ještě před platností týhle povinný buzerace, existuje v těch letech výroby cca 2 roky trvající překryv.Ruprecht píše:Ne. U Škodovek musí být sešlápnutá spojka bez ohledu na neutrál.p32 píše:u ručního řazení nemusí být sešlápnuto nic za předpokladu, že je tam neutrál
...
Startování tlačítkem
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
Niečo ako releová logika už dávno nie.
To hlúpe tlačítko ide priamo do riadiacej jednotky a ta sa rozhodne čo spraví. Ona vie či motor beži alebo nie, a tiež vie ostatné veci okolo.
Napr keď mi chcipol manuál, stačilo že som zmačkol spojku a sám opäť naštartoval, a to bol klasika kľúčový, žiadne tlačítko. Takže nejaka predstava releovej logiky bude veľmi scestná.
Dnešná riadiaca jednotka ma pod kontrolou všetko, ty jej len hovoriš čo by si chcel spraviť , ona sa rozhodne či to spravi
Napr u automatu, sa moje auto kľudne môže rozhodnôť že ma zabije. Plyn , revodovku, ručnu brzdu, posilnovač riadenia ovlada a keď otvori ventili ABS a vypusti tlak zo sústavy, tak aj hlavne brzdy.
Keď sa rozhodne že pojdeš pod kamion, tak pojdeš...
Já, když mi začalo hořet pod zadkem Mondeo, tak jem rychle zahnul k benzínpumpě - řikal jsem si, že tam budou mít dost hasičáků. Ale těch 10 vt jsem měl bobky, jestli mně to pustí ven, jestli se nezablokuje centrál.
Byl to !jenom! odpor, přes který se pod sedadlem reguluje vyhřívání, takže to naštěstí po vypnutí motoru zhaslo, nestačil nic zapálit.
- tomasjedno
- tomasjedno
- tomasjedno