S: Talíř pro MC400
Moderátor: Moderátoři
S: Talíř pro MC400
sháním talíř pro MC400, jenže je problém který se tady už řešil, ten talíř je ze zinkalu, takže koupit ho někde na bazaru, kde se stejně nedá už sehnat, nemá cenu.
Takže jestli náhodou nevíte jestli to je někdo v dnešní době, kdo je schopný ho vyrobit? Například pán z Litovle to už nedělá.
Nebo aspoň pokud byste měl někdo výkres tohoto talíře prosím, tak bych možná byl schopný ho vyrobit na soustruhu?
S pozdravem,
Vlada8
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Ono vytočit velký hliníkový talíř na gramofon bude krapet složitější vzhledem k potřebnému materiálu.
Něco jiného by byl subtalíř, ale o něm se nepíše, a já neznám jaký talíř má ta MC400
Vašek
EDIT: Tak jsem nyní kouknul na servisní manuál, a talíř je klasika pro řemínkový pohon, takže dělený.
Nyní je tedy otázka, která část je zborcená, a potřebuje se vytočit na soustruhu
Já osobně jsem taky dělal z nábitkovýho lamina víko na fasádní kýbl a ani na to nebyl potřeba velkej soustruh ale na truhlářský formátovačce se na pojízdný části ve vzdálenosti poloměru kruhu + 1cm zatluče hřebík, do desky se vyvrtá dírka a nasadí na ten hřebík. Deska se nahrubo ořeže do mnohoúhelníku. Pak se zablokuje pojezd a přesně v ose hřídele kotouče se zatluče hřebík na přesnej poloměr a otáčením nahrubovaný desky se krásně vysostruží přesnej kruh.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ahoj, to mě samozřejmě zajímá, tak kdyby ses prosím zeptal? Ještě se chci zeptat, už jsem si udělal model v Inventoru a když to udělám z hliníku, tak to bude mít 0,8 kg, což je rozdíl oproti tomu zinkalovýmu, co má 2,3 kg. Jak moc je důležitá hmotnost talíře a taky jeho vyvážení. Protože třeba i z tý desky to nebude mít určitě 2,3 kg.Celeron píše:Jestli tě to zajímá, tak kámoš Bohouš nahradil u svýho gramce rozpadlej zinkal vytočením novýho talíře z oboustranně olaminovaný MDF desky. Už je to nějakej čas, co mi to říkal. Jestli máš zájem, tak se ho můžu zítra zeptat na jakým gramcu a jak na to.
Já osobně jsem taky dělal z nábitkovýho lamina víko na fasádní kýbl a ani na to nebyl potřeba velkej soustruh ale na truhlářský formátovačce se na pojízdný části ve vzdálenosti poloměru kruhu + 1cm zatluče hřebík, do desky se vyvrtá dírka a nasadí na ten hřebík. Deska se nahrubo ořeže do mnohoúhelníku. Pak se zablokuje pojezd a přesně v ose hřídele kotouče se zatluče hřebík na přesnej poloměr a otáčením nahrubovaný desky se krásně vysostruží přesnej kruh.
Ale bingo: https://aukro.cz/tesla-mc-600q-talir-7075279139
máš ještě tři dny.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Jinak zkroucený, ale nepopraskaný talíř se po položení na rovnou podložku po čase sám srovná. Po vložení do gramofonu se po pár letech zase ohne.