Vkládání zajímavých obrázků IV
Moderátor: Moderátoři
Mimochodom, sieť má 1000 mbit/s (to je 125 MB/s, teda polovica čo dá USB3), a na starších strojoch je dokonca iba 100 mbit/s.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Viděl jsem to u servisáka/navijárníka elmotorů, než jsem viděl jak to používá, nechápal jsem k čemu to má ... Měl tam na straně 3f namontovanejch několik zásuvek s různým tvarem a v sérii s těma zástrčkama měl nastrkaný objímky s 500W žárovkama. Získal tím pro poučenou osobu poměrně univerzální a zároveň blbuvzdornou zkušební pomůcku ...Eleman píše:Dobrá vychytávka pokud je každá 1f zázuvka na jiné fázi. A dokonce lze snadno měnit pořadí fází - směr otáčení.
A kutilmile - nelituju tě
- scorpions-cz
Jak to vlasně fungovalo?
Vzhledem k té drátovačce, zajímalo by mně, jak jste věděli kam přesně který drátek od toho čipu má přijít když to tam je napájené přímo na ty titěrné plošky SMD součástek? Předpokládám že tomu muselo být dodáno nějaké schéma, nebo montážní pokyny. To bylo dodáváno již od výrobce přímo s čipem? A kde a jak se ten čip dal sehnat a kdo ho vyráběl? Jak to vlastně tenkrát chodilo?
Díky.
- scorpions-cz
Vše to bylo pirátský. Výrobce proti tomu i bojoval. Dokonce jsem byl jednou i na kriminálce u výslechu. Měl jsem štěstí, že jsem se tehdy poradil s právníkem a od každýho jsem si nechal podepsat lejstro, že montáž čipu slouží pouze pro přehrávání vlastních záložních kopií. Když jsem to poldům ukázal, měl jsem klid. Já ty čipy kupoval od jedný firmy z prahy, jméno už si nepamatuju. tak díky fakturám na mě poldové přišli. Ale myslím že byly stejně někde z venku. Čip měl za úkol oblbnout PS při načítání CD. PS2 měl už DVD mechaniku a proto poměrně složitější čip.
Jasně byly k tomu plánky jak ten čip zapojit. Něco se letovalo na plošky na plošňáku, něco přímo na vývody součástek. Vlastní deska s čipem se většinou vlepila tavnou pistolí.
PS a PS ONE byla běžná cena 500Kč a práce tak na půl hodinky. PS 2 to trvalo celkem tak 2 hoďky a cena cca 2000Kč. Cena čipu ale byla 900-1000Kč.
Stejně se to lidem vyplatilo při ceně origo hry