NTB HP Compaq 6715s nenabehne Win Vista.Ani inš.new win 10.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tiktak1953

#31 Příspěvek od tiktak1953 »

Tam je:security,diagnostic, kofiguration, ale o nastaveni casu tam nic neni.
Pani,nielen ja sa ucim timto ale aj mnoho dalsich sa teraz ako vy skor ucia.Takisto sa v skole kazdy rok prvaci ucia to iste a nikto sa nepohorsuje, ze to nevedia ako ja vsetko o softw,harde.
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 18 lis 2024, 21:24, celkem upraveno 1 x.
Zbieram hlavne nefunkčné náramkové hodinky PRIM,prípadne rôzne opravím.
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
tiktak1953

#32 Příspěvek od tiktak1953 »

PotPalo píše:S F10 sa lezie do BIOSu. Tam hľadaj. A keď to tam nikde nebude, tak je to normálne. Už som mal HP kde sa v BIOSe nedal nastaviť ani čas. Potom je najjednoduchšie cez ten Live Linux. Teda keď nemáš bootovaciu flešku s DOSom, tam je to otázka pár sekúnd.
-----------------
PP o tom live linuxe viem asi tolko ako ty o hodinach.Naucis ma to?Zatial som bez toho urobil spustu NTB,PC s vasou pomocou. samoze.
masar

#33 Příspěvek od masar »

Přikládám odkazy na stažení Windows 7 z Fastshare. Rozbal soubor index.zip a otevři v prohlížeči.
:wink:
Přílohy
index.zip
(4.18 KiB) Staženo 49 x
PotPalo

#34 Příspěvek od PotPalo »

To máš jednoduché. Pojmom Live Linux sa rozumie všetko čo je na Linuxovom základe, a ide to spustiť priamo z CD/DVD. Napríklad Ubuntu. Priamo na stránkach Ubuntu si stiahneš súbor ISO, napáliš na DVD, a to je všetko. Potom z neho stačí nabootovať, a rovno sa spustí kompletný operačný systém kde máš všetko. Ale pre taký starý notebook by som doporučoval verziu asi tak 12. A tiež to nieje na 100%, už som sa stretol s tým že na nejakom hardvéri to skrátka spustiť nešlo. Ale Live CD sa tu už tuším spomínalo.

@masar: Windows 7 Starter?! To je skoro ako demo.
Naposledy upravil(a) PotPalo dne 18 lis 2024, 21:30, celkem upraveno 1 x.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
masar

#35 Příspěvek od masar »

S Linuxem bych v tomto vláknu moc nezačínal. Tolik času tiktak nemá.
masar

#36 Příspěvek od masar »

PotPalo píše:@masar: Windows 7 Starter?! To je skoro ako demo.
Odkazy jsem netřídil. Je to pro soudného člověka.
tiktak1953

#37 Příspěvek od tiktak1953 »

PP tak je to to iste ako,ked stiahnem ISO win10 na USB kluc.Ja ze je to bochvie co ,za aky instalacny program.
PotPalo

#38 Příspěvek od PotPalo »

Ono by stačilo nabootovať inštalačku Windowsu 98. Tam je tiež DOS. Sakra, to niekto kto inštaluje PC roky nemá jediné živé CD?! 8O

Ono je to úplne ale úplne iné ako inštalačka Win10. Win10 totiž musíš nainštalovať na harddisk aby si ho mohol používať. Linux (Ubuntu) spustíš aj bez harddisku, ide priamo z toho CD alebo DVD.
masar

#39 Příspěvek od masar »

Live OS (Win, Linux) je již mimo hru. Teď je třeba stáhnout instalační ISO, pomocí programu (např. UltraIso, Rufus atd.) ho "vypálit" na flešku a nabootovat do ní.
PotPalo

#40 Příspěvek od PotPalo »

OK šéfe. Ja som reagoval na to, že pred inštaláciou Windowsu 7 by bolo vhodné nastaviť dátum. A pokiaľ sa v BIOSe nedá, treba niečo vymyslieť.

Hlavne nemeniť dátum po inštalácií Windowsu pred jeho aktiváciou. To sa vie Windows pekne zablokovať.
tiktak1953

#41 Příspěvek od tiktak1953 »

Uz som to pochopil,tam je ale podmienka dobra CD/DVD mechanika,co v tomto starom ntb ze je OPK nehrozi! Radsej chcem soft mat na disku a nespoliehat sa kedy vypadne mechanika.dik PP za vysvetlenie.Nemal som to skade vediet,v zahrade taky ako ty ,druhi so mnou od rana do noci niesu,coby ma v tomto vyskolili.Ved pri na rok a nebudes lutovat ,nikto nelutoval co bol u mna.
masar

#42 Příspěvek od masar »

CD/DVD mechanika už patří minulosti. Proto obrazy iso těchto DVD je třeba výše zmíněným způsobem "vypálit" na usb-disk a bootovat z něho (F9).
tiktak1953

#43 Příspěvek od tiktak1953 »

masar yes, nespolieham sa na CDalebo DVD. NEBUDETE VERIT TOMUTO: Zajtra iden do Levic a ze zoberem z NTB Ramku aby som podla nej zohnal s vacsou kapacitov ale v tom NTB neni vobec RAM-ka!Co to moze sposobovat ze tam nebola.Tak som to dostal,myslel som ze ked je tam HDD tak je tam aj RAM.Doma mam tri 4GB tie tam nepasuju a dve 512-ky 2RX16 ta ano.lenze je tam miesto len na jednu RAM!Skusim zajtra zohnat v leviciach 1GB aspon, ked nie 2Gb.
RAM je potrebna az po nabehnuti WIN?Nie nahodov uz aj pred nabehnuti win?
PotPalo

#44 Příspěvek od PotPalo »

Čo to píšeš za bludy?! A to na fotke vedľa tej CMOS baterky je asi čo? Treba zapracovať na pozorovacích schopnostiach. HP majú dva pamäťové moduly RAM. Jeden pod klávesnicou (vidím tam 1 GB) a druhý pod krytkou zospodu, ktorý nemáš osadený. Vyzerá to na DDR2 (na štítku ktorý je z druhej strany má v označení PC2), zrejme 800 alebo 667 MHz, podľa FSB procesoru.

A bez RAM by notebook iba pípal, nenačítal by sa ani BIOS, nič, iba tma.
tiktak1953

#45 Příspěvek od tiktak1953 »

PP sorry,pri vymeme bat.som tu 1GB ram v rychlosti vymeny nezaregistroval!Myslel som, ze su dve ramky na spodku ako to byva aj u druhych ntb!Aj HP probook ma dve na spodku.Aj ine to tak spolu maju.Aj ty si sa teraz pomylil ako ja u tej RAM-ky ,ma to byt v MB (GB) nie Mhz. Este stale (asi 45 min)stahujem od masara tie 7-ky.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“