DELL Latitude E5520 možnost upgrade

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Behemot »

dracekvo píše:Nejsem si moc jistej, že notebooky disponují možností výměnu CPU.
zas další co neví ani hovno, ale má potřebu žvatlat, proč? :roll:

dyž píše druhé generace, tak snad automaticky Sandy, tak buď vim, podívám se, nebo mlčím, tvl :roll: a ty stupidní hovadiny vo novější generaci, to mně ho vyndejte tpč, víte vůbec co to je bůček? tam nende vy volové vít vo dekádu novější desku a vyměnit celý střevaven, panenko skákavá

čtyřjádra budou pravděpodobně totéž jak u finkpedů - aby se to nevařilo a nejel větrák trvale na 100 %, úprava chlazení nutná (mají o cosi vyšší TDP), u finkpedů se to typicky řeší osazením chladiču určenýho pro modely s dedikovaným grafickým jádrem a vytvořením tepelnýho mostu, funguje to, tady u Della ale nemám naštudováno tak moc, tak netušim, esli tam taková verze chladiča existuje

jinak tydle business bůčky s SSDčkem a vosmi gigama chodijou naprosto bez problému na běžnou kancelařinu doteď, naprosto nechápu, co na tom jako koho překvapuje, pokud teda všici nekupujou plasťákový sračky se zeleninou, který jsou úplně k hovnu (ani stůl se tím podložit nedá); i5ka je prostě i5ka a typicky nejaká atomová zelenina potřebuje aspoň pět generací, aby se na to s bídou výkonově dotáhla

mám tu zrovna docela dost akun do tohodle, blbý teda že na testování jenom totální vraždu se zlámanejma pantama a displejem, zatím sem se moc nedostal k tomu se v tom hrabat (jednou je to v plánu, ale proč teď zachraňovat mrzáka, dyž tu mám dalších 15 kompletnícz finkpedů s IB, že?), tak kdybys nejakou potřeboval, neco vod 2 hodin nahoru bych, snad (spousta je jich fakt na sračku), dokázal najít :lol:
workhard
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od workhard »

Dík, je u toho devítičlánková, asi už nebude ve 100% kondici, ale provozuju to většinou na hotelu, tak to tolik nevadí. Otázka může být, co by to udělalo, kdyby se vyměnily jen články, jestli by to ten noťas nějak schroupnul.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Ak odpojis clanky, elektronika baterie sa zablokuje a uz ju nerozchodis.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od workhard »

Jasný, muselo by se to udělat nějak opatrně s externím napájením, jde o to, jestli se to znovu nějak nakalibruje. Ještě jedna zajímavost - DELL už nepodporuje W10 na tento stroj, nicméně to v pohodě funguje, poslední zbylé žluté vykřičníky jsem odstranil ovladačema pro W7, schrouplo je to.
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

To zavisi od firmwaru v procesore baterie. Niektore vedia kapacitu upravovat len smerom dolu...

Widnows 10 funguje aj na este starsom E6400 (Core 2) alebo E4200. Problemovy je akurat bluetooth, rozchodit ho vyzaduje trochu usilia.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Behemot »

Každej soudnej kontrolér samozřejmě kapacitu průběžně akorát ubírá. Několik lidí po světě dělá softwéry s HW klíčema k těm kontrolérům, aby se daly zapsat nový konstanty akundulátorů do EEPROMek, trochu se divim, že tady dodnes todle nikdo komerčně nedělá, aspoň je vidět, co je to tady za banánistán.

Na druhé straně zatim pořád jsou na drtivou většinu (krom už fakt historickejch kusů, kde se to asi nakonec komerčně dělat začne) bůčků dostupný od rejžáka aftermarketový akundy, včetně tohodle, 72Wh s paňákama ti dodám za 1900 vč. fyjalovnýho a 93Wh za 1700neco, tak proč bys dělal takovou kokotinu jako se v tom hrabat a eště si podpálit koule? :lol: Nabízím akorát že mám starý origo, možná tam bude nejaká použitelná co dá dvě hoďky že bych to nechal za pár stováků. Esli chceš novou na 5 hodin, tak si řekni a dodám novou, mně to je salám.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od workhard »

V pohodě, jen mě to zajímalo, nutně to nepotřebuju.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“