Nabízím elektroniku z důvodu ztráty skladu (do 1.3. 2025)

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bohy

#31 Příspěvek od bohy »

Zdravím,měl bych zájem o Color 441 FS případně nějaké další TV. Z Jindřichova Hradce to nemám daleko.
judeware

#32 Příspěvek od judeware »

Další nalezenci
rádio+kaz. Sony CF-150 (do stovky, resp. jako bonus k věži)
kaz. Unitra MK125 (viz návrh výše)
věž Watson 7300 (cena viz výše, nemá hrot, vyžadovala by servis, mě zaujala tunerem - číslicové ladění a LED indikace, jako u analogových sat.!)
• věž Sony LBT-N355 (jde zapnout, stav zesilovače jsem zatím nestihl zjistit, CD kolotoč vyhlíží nečistě, cca do tří stovek)
"Portable music system" Sanyo C20 (když bude fungovat tuner+zes., tak 300Kč, vypadá na první pohled bytelně)
zařízení Č. TELECOM FRITZ! POWERED (bonus k jinému stroji, co s tím dnes)...
repro pár ARS 9204-10 (třeba za 350Kč)
• MICROCOM Phone Buddy (jako bonus k větší rybě, možná si jej ponechám je to nevšední stroj) 8-)
• Ampérmetr M190 (viz Microcom, chystá se někdo na výrobu měřáku pro startér?) :D
• Denon DCD-695 (musím vyzkoušet)

Podobného stylu, jako Watson 7300, je má odleželá garážová věž NEC, přímo volá po zkoumání (má kaput rameno gramofonu, ladění tuneru tradiční). Rád se jich zbavím kotětózním způsobem, teď už se k věcem tohoto typu nedostanu. :(
Naposledy upravil(a) judeware dne 14 led 2025, 20:42, celkem upraveno 1 x.
judeware

#33 Příspěvek od judeware »

• Panasonic SA-AK25 => funguje (přestože způsob ladění jsem kapánek nepochopil a než jsem navolil 89MHz (Rock rádio Písek), trvalo to déle
• Siemens R157 => číslicové řízení (tlačítka) reaguje, po stisku volume se rozsvítí tlačítková LED (totéž po volbě tuneru), ale koncový zes. ani nepípne
• Sony LBT-N355 => zřejmě něco s enkodérem, hraje stále stejně potichu, grafický "vějíř" reprezentující volume na displeji představuje prázdno, tunýr šlape
• "Portable music system" Sanyo C20 => tunýr šlape, ale ladění je poněkud vylágrovanější (optimálního naladění stanice se dosáhne po několikerém přejetí sem-tam přes místo, které odpovídá teoretické frekvenci vysílané stanice; opět využito "referenční" písecké Rock radio)
• NEC+WATSON 7300 (přenechám jako bonus k jiné věci)
judeware

#34 Příspěvek od judeware »

• 5..10ks kombo DVD player (recorder) + VHS (100Kč za kus - k opravě)
• do 50ks PC386/486 staré, bytelné koncepce, minivěž, plánováno na vytěžení do konstrukcí s osmibity (50Kč za kus)
Tohle nebude tak horké, anžto po převezení třech skříní do několik desítek metrů vzdálené bytovky jsem jak PC, tak AV přístroje, úspěšně přestěhoval. Do světa je budu vypouštět postupně a později (teď je prioritní něco jiného).

Ohledně PC - trošku jsem se spletl, většina těch letitě vyhlížejících nejsou 386/486, spíš Pentia/Pentia II z doby, kdy byly počítače ještě poměrně drahé a tak se často předpentiovské počítače přestavovaly na generačně novější. Musím je pořádně roztřídit a popsat štítky s konfigurací (což je úkol tak na jaro 2025).
judeware

#35 Příspěvek od judeware »

Věž Panasonic SA-AK25 a 2ks repro ARS 9204-10 si dnes odpoledne odvezl Václav (dracekvo). Thomson DPL660HT převzali příbuzní, PIONEER VSX-921 je v rezervaci (ransom). Ostatní věže skončí po 1.1. 2025 v likvidaci. Totéž platí pro přehrávače DVD, pokud nejsou vzorně otestované (v seznamu se signaturou ✔). VCR zredukuju na deset a uskladním v naší bytovce. Kombo DVD+VHS, CD&DVD rekordéry uskladním téžžž. Pokud se při vyklízení objeví nějaká další repra, sepíšu značky, typy. V případě nezájmu budu nucen zlikvidovat i monitory 22" 16:10 (asi 3ks). Amstrad CTV 280N a TESLA TELEVISION TTVM856TS => to samé.

V nouzi poletí i bedna s telefony (sbíral jsem je pro experimenty s "bytovou telefonií" a předěláváním na "zvonky", bedna s radiobudíky (možnost využití řídícího IO v zapojení s ultra 7segmentovkami) a boxy DVB-T (měl to být zdroj součástek (v Digipalu je stab. 3,3V v TO220 atd.), resp. "levný amatérský monoskop" pro opravy CRTček.
judeware

#36 Příspěvek od judeware »

Kromě již dříve zmíněných kotoučů B700 na mě dnes za jedním kartónem vykoukl i jeden B400. Za stejných podmínek. Tohle už prostě nebude možné uskladnit. :oops:
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Behemot »

judeware píše:Ohledně PC - trošku jsem se spletl, většina těch letitě vyhlížejících nejsou 386/486, spíš Pentia/Pentia II z doby, kdy byly počítače ještě poměrně drahé a tak se často předpentiovské počítače přestavovaly na generačně novější. Musím je pořádně roztřídit a popsat štítky s konfigurací (což je úkol tak na jaro 2025).
hlavně vypájé kadmiofky, esli eště v něčem jsou

jinak ty P4kový jsou eště docela nezajímavý, vono to příde že budou lidi skládat nostalgický sestavy na svůj pořádnej první herní komp s P4 3 GHz, ale až za pár let, do té doby to bude akorát zabírat místo (teda těch 10 % lepších desek, zbytek je dobrej tak do šrotu)
dracekvo

#38 Příspěvek od dracekvo »

Jo, věž jsem vzal já.

Je tam spousta zajímavejch věcí a rozhodně všechno by si nezasloužilo skončit v likvidaci.
eleferner

#39 Příspěvek od eleferner »

Pokud k tobe pojedu pro ten Philips 201B4, tak bych si vzal i nejake Pentium I/II. Budes je nejak testovat?
judeware

#40 Příspěvek od judeware »

Vezmu si na posouzení PC této generace do bytu aspoň čtyři kusy a večer je v klidu a teple prověřím. Dnes bylo na Písecku tak nevlídno, že by ani zákonnou manželku ven nevyhnal.

Velké monitory prověřím na místě, neradno se s nimi tahat. Doufám, že pro ten účel najdu aspoň jeden notes, který nemá baterii kaput. :oops:
judeware

#41 Příspěvek od judeware »

Dříve zmíněná dětská bicí mají označení "Clifton E-DRUM SET".

Nově jsem z haldy vytáhl zajímavý televizor Toshiba 20V300P. Obsahuje tuner non DVB-T a konvenční přípojky obrazového signálu, včetně VGA D-SUB. Býval pro mě strategickou rezervou... :) Jenže pak se u osmibitů začaly objevovat scan konvertory, a tak si vystačím (především u MZ-800) s monitory 1600x1200, 20 a 21 palců (Unicard i konvertor Faudraj "kreslí" v rastru 800x600, čili toto zvládají uvedené monitory bez interpolace, jen je Sharpí pixel tvořen čtverečkem 2x2 elementární body).

Pokud nebude kde skladovat, stane se bonusem k větší rybě (co jinak za něj chtít?).
judeware

#42 Příspěvek od judeware »

PIONEER VSX-921 převzal dne 24.11. 2024 Luděk z PB (AZK401). Určeno Tomášovi z NA (ransom).
Naposledy upravil(a) judeware dne 16 led 2025, 20:39, celkem upraveno 1 x.
ransom

#43 Příspěvek od ransom »

Máš SZ.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
judeware

#44 Příspěvek od judeware »

Z věcí, které překáží nejvíc, jsem dnes 2x "zakopnul" o aparát Chirana Mikrolux a "Color monitor 14N" (kvaziprůmyslový s cinch a standardní eurovidlicí na zadním panelu). Víceméně za odvoz. A brzo skončí v likvidaci, pokud nikdo nezareaguje.
fredis

#45 Příspěvek od fredis »

Není to Soňák? Jeden dot mastný je na Jebaji :lol: .
https://www.ebay.com/itm/126387450106
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“