Nefunkční aretace izostatů v rádiu Unitra Diora R207
Moderátor: Moderátoři
Nefunkční aretace izostatů v rádiu Unitra Diora R207
Na tvém rádiu by měl být vlevo, kde začíná závislá řada tlačítek.
V nevyužitých otvorech na nosné liště jsou vidět malé výstupky spodní lišty. Lišta má na konci malý výstupek, do kterého se opírá ten pružinový jazýček. Tlačí lištu do záběru.
Plíšek je možno nasadit i na zapájeném přepínači, pokud je přístup alespoň shora. Trochu se při tom možná musí deformovat a pak zase vrátit. Aby tam držel, je nutno mu po nasazení ohnout dva kratičké výčnělky. Nejlíp to pochopíš na nějakém funkčním kusu. Možná tam plíšek máš, zdá se mi. Možná je uvolněný a netlačí kam má.
Lišta i plíšek namístě , jak detailně popsali ochotní kolegové. Spičkou šroubováku jsem drbl ve volné pozici do výstupku lišty - zatlačil jemně doleva směrem k plíšku. V tu chvíli jsem dostal do obličele spršku knoflíků a pérek z posledních tří přepínačů . Příčina je na obrázku viz příloha - izostaty jsou uvnitř v nejtenším místě ulámané . Zkoušel jsem ten materiál štípačkami , je to neobyčejně zkřehlé a drobivé, polský lidodemo silon byl asi nějaký ošizený
Výměna všech izostatů - to bych zničil dost mizernou desku i s odsávačkou.
Asi by šly zezadu nastrčit nové vnitřky s kontakty , ale jsou moc dlouhé,
musel bych z desky vytahat hodně součástek ,a to by také pro desku dobré nebylo .
Předposlední možnost před sběrným dvorem je vyházet všechny vnitřky
izostatů DV,SV, KV1, KV2 , napájet zhora na jejich docela dobře přístupné kolíky kombinaci odpovídající SV. Bude pak hrát ( možná , nevím, co tam ještě je
Nebo by to šlo spravit ještě nějak jinak ??
Mám doma nepoužité - (od socíku) issostaty z vtedy predávanej sady - bolo tam toho stovky komponentov na rôzne vyskladanie podľa potreby...
Až chceš - Ježiško ti za poštovné môže priniesť "novú" sadu - vyskladanú - až nájdem takú U-lištu, alebo komponenty podľa potreby.
A demontáž z plošáku??? Nerieš...kľudne ich rozlám štípačkami a po jednom kolíku povyberaj...