Software - hudební knihovna

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
GeXeS

Software - hudební knihovna

#1 Příspěvek od GeXeS »

Hledám (ideálně bezplatnou) aplikaci, která by mi na Windows (10/11) umožnila přehrávat hudbu a zároveň měla vestavěnou hudební knihovnu pro organizaci a ID3 management souborů. Od Win XP jsem používal Musicmatch Jukebox, který se mnou věrně putoval přes sedmičky až na desítky, i když OS už řve, že to není podporovaný software... a na současném hardwaru se (aktuálně ve verzi 7.50) chová divně - má prodlevu při spouštění písniček cca 3 sekundy, nepovedlo se mi to vyřešit. Asi je holt čas zkusit něco soudobého.
WinAMP mi nikdy neseděl (a myslím, že knihovnu souborů jako takovou nemá, ale pokud se mýlím, opravte mne), tak jsem zkoušel AIMP, ale tomu moc nedůvěřuji vzhledem k zemi původu a při přehrávání se taky chová divně (navíc v knihovně řadí interprety podle nějaké vlastní abecedy, zdá se).
Tak se ptám - má někdo osvědčený soft k doporučení?
V příloze náhled mého ideálního rozložení.

(Na soudobých fórech s náctiletým osazenstvem by mě vypráskali, protože každý dnes jen strýmuje a neví, co je to soubor na disku, tak jsem si říkal, že tady u tradicionalistů budu mít lepší šance. Není to přísně vzato dotaz na software k elektronice, ale vzhledem k tomu, že si u bastlení všichni rádi pustíme nějakou tu hudbu, tak by se to tak dalo i brát, ne? :) )
Přílohy
Jukebox.jpg
Jukebox.jpg
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hubert_79 »

Hele a ten přehrávač "Hudba" co je ve Win 10 tohle neumí? Nepoužívám to, hudbu jedině z fyzických nosičů, tak nevím...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
GeXeS

#3 Příspěvek od GeXeS »

Přiznám se, že to považuji za bloatware a odebírám to vždycky hned po instalaci. Párkrát jsem to kdysi dávno zkusil a přišlo mi to neskutečně líné.

Jinak tedy Musimatch by měl existovat i ve verzích 10.x, ale ty na Win 10 padají. Existují legendy, že se to občas někomu podaří rozchodit, ale zatím se mi žádný z návodů nepodařilo reprodukovat.
JirkaZ

#4 Příspěvek od JirkaZ »

Na Linuxu používám kromě jiných přehrávačů Clementine a měl by být i pro widle.

Editaci ID3 tagů a další funkce má.

Forkem Clementine je Strawberry Music Player (ale nezkoušel jsem ho).

Jinak se podívej třeba sem nebo lépe sem - a to jistě není vyčerpávající přehled...

Puristi často nedají dopustit na Foobar2000, alternativou k němu by měl být DeaDBeeF.
Naposledy upravil(a) JirkaZ dne 09 led 2025, 14:33, celkem upraveno 7 x.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
GeXeS

#5 Příspěvek od GeXeS »

To vypadá zajímavě, díky, vyzkouším!
barnodaj

#6 Příspěvek od barnodaj »

VLC media player???
pocitujlasku

#7 Příspěvek od pocitujlasku »

velmi podobny a aktualne aj podporovany je foobar2000 a je velmi casto spominany, ako super prehravac hudby. podla screenshotov vyzera podobne ako mmjb. Osobne som ho ale neskusal.
No vidis, a tak si sa bal
Deather

#8 Příspěvek od Deather »

JirkaZ
ja pod Linuxom používam na prehrávanie VLC a na editáciu ID3 tagov puddletag. Skúšal som aj Clementine, no neprišiel som na to, ako hromadne pridať obrázok k albumu a tiež hromadné premenovanie tagov. Dá sa to po jednom súbore, no nie naraz. Inak sa mi ako program páči. Vedel by si mi poradiť?
Vďaka.
GeXeS

#9 Příspěvek od GeXeS »

S odstupem času: inspiroval jsem se a používám teď Strawberry (Clementine už pro Windows není free a všelijak zlobil). Jenže to vypadá, že Strawberry moc neumí editovat tagy. Prozatím jsem to nechal být a prostě do přehrávače posílám soubory z Průzkumníka Windows, ale samozřejmě to není ideální.
xsc

#10 Příspěvek od xsc »

Já pořád používám Winamp. I knihovnu má, to ale nepoužívám, stačí mně běžná adresářová struktura a playlisty.
JirkaZ

#11 Příspěvek od JirkaZ »

Deather: já už jsem nějak přestal řešit tagy a tím spíš obrázky, prostě jen poslouchám, takže nevím.

Na práci s tagy jsou možná lepší specializované programy, např. EasyTag. Je jich samozřejmě víc (asi tam nejsou vyjmenované všechny).

Tady a tady jsou nějaké věci k obrázkům ("cover" alba), třeba se tam nějak inspiruješ.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
ransom

#12 Příspěvek od ransom »

Media Monkey.
Od verze 5 je úplně překopané rozhraní, mně vyhovovala verze 3, bo jsem konzerva.
Na katalogizaci, třídění, tagování etc velice mocný nástroj. Tu trojku jsem si kdysi i koupil v plné náloži (Gold). Aktuálně je ke stažení v. 5 z r. 2024. Akorát nemám nastudované omezení free verze. Je lokalizovaná do češtiny.

https://www.mediamonkey.com/
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
GeXeS

#13 Příspěvek od GeXeS »

Aha, tak MediaMonkey se zdá být dobrou náhradou, díky.
ransom

#14 Příspěvek od ransom »

Kdyby sis chtěl zkusit starší verzi 3 (mně se ve stylu WIN XP zdá přívětivější) - tak:

https://mega.nz/file/k89iVboB#_5MucGZLM ... 1sD3hCkMrQ
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
bu2520

#15 Příspěvek od bu2520 »

používám praletý Silverjuke
Odpovědět

Zpět na „Software“