Vysavač-dotaz
Moderátor: Moderátoři
Vysavač-dotaz
Jde mi totiž o to, že se mi nedávno pokazil vysavač, tak jsem ho rozdělal, proměřil jsem komutátorový motor a tím jsem skončil. Dále tam byl jakýsi obvod zalitý v plastu a umístěný na chladiči (žeby na regulaci výkonu sání?) a nějaký 5vývodový kondenzátor. Tak právě s těmito dvěmi věcmi si nevím rady, nevím k čemu přesně slouží tudíž nevím kde hledat chybu.
Za každou radu díky
Pred par mesici jsem totiz opravoval motor, bohuzel nebylo pak moc casu, a ted si nemuzu vzpomenout jak to vlastne bylo zapojeno... Dekuji za pomoc
- tatramacek
A pro Tebe MirrA1 -c oto máš za vysavač. Jakého výrobce a typové číslo prosím.
- tatramacek
tatramacek píše:kdo jsi anonyme ?
Anonym jsem byl ja - Jessy. Jenom nevim proc, pokazde se normal. prihlasim ... Tak slo by poradit s tim zapojenim? Jinak neni to muj job, ale kdyz se neco doma pokazi, ostane to vzdy na mne... Tady bylo zadrene lozisko, co se el. casti tyce, bylo to v poradku. Problem je , ze jsem myslel ze to hned zlozim a tak jsem si ani nepsal jak to puvodne bylo zap... Jenomze jsem musel na par mes. vypnout, a ted si za pana nemuzu na to spomenout ...
Dik za prip. pomoc
- tatramacek
Z regulátoru Ti vedou dva dráty - z černou izolací. Mno jak jsou vývody z kondenzátoru do motoru tak jeden vodič z toho motoru odpájíš od kondíku a k němu nazpět připojíš vodič z toho vývodu regulace. A druhý drát z regulace připojíš k vývodu motoru který jsi odpájel od kondíku. Regulátor je vlastně zapojen v sérii z jednou cívkou motoru.
- tatramacek