Pro mě nový poznatek.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jirkati

Pro mě nový poznatek.

#1 Příspěvek od jirkati »

Včera jsem parkoval u Lidlu přímo u výlohy. A nešlo mi dálkáčem zamknout auto. Usoudil jsem, že odešla baterka, nakoupil fofrem při odemknutém autě. Po příjezdu domů jsem se chtěl jen ujistit, že je ovladač nefunční. A nebyl nefunkční, fungoval na 25 m, všechny venkovní funkce. Nedalo mi to a dnes po cestě kolem stejného Lidlu jsem zajel na stejné místo - a ovladač nefungoval. Přejel jsem o 50 m na jiné parkovací místo a ovladač OK. Proběhl jsem si prodejnu a hned za výlohou je "Hlídací brána", kterou procházíte ven z prodejny. Teď už vím, kde neparkovat. Netušil jsem, že se takhle mohou potkat dva různé elektronické systémy.
Sandal

#2 Příspěvek od Sandal »

Pokud vim, tak ty branky v obchodech pracujou někde na 58kHz. Že by se to pralo s dálkou v autě? Nepostával tam spíše nějaký zloděj s rušičkou?
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Mozno to ma nejaku poruchu a rusi okolie.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Když to nejde zamknout dálkáčem, tak proč nezamkneš normálně mechanicky klíčkem? U obchoďáků (zvlášť v předvánočním šílenství) je lepší zamknout mechanicky a dálkové ovládání vůbec nepoužít. Není co rušit, ani co odposlechnout.
Yarda1

#5 Příspěvek od Yarda1 »

Tohle se mi už taky párkrát stalo, byla místa co dálkáč fungoval jen když jsem stál těsně u auta. A nebylo to u hyperqelbu. Napadlo mne, že někde poblíž si hrál nějaký radioamatér.
:(
Naposledy upravil(a) Yarda1 dne 25 lis 2024, 21:04, celkem upraveno 1 x.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
dj_Paul

#6 Příspěvek od dj_Paul »

přikláním se ke zloději s rušičkou. Spoléhá se na keyless jedince, kteří se ani neohlédnou, jestli se auto zamknulo.
pocitujlasku

#7 Příspěvek od pocitujlasku »

Tiez mi pride viac pravdepodobne niekto s rusickou, ako to, ze rusi brana.
Znamy napr. nedavno zaparkoval v podzemnom parkovisku obchodneho centra. Parkuje tam bezne, ale akurat v den, kedy bola nejaka premiera filmu a plne parkovisko mu neslo zamknut auto. Skusil vymenit baterku v dialkovom a nic. Tak zamkol rucne. A ked o hodinu odchadzal, tak mu zrazu dialkove bez problemov aj so starou baterkou fungovalo.
Takze je dobre mat sa na pozore a kontrolovat ci sa auto zamklo.
No vidis, a tak si sa bal
jirkati

#8 Příspěvek od jirkati »

Původně jsem samozřejmě při nemožnosti zamknout auto dálkáčem chtěl jako u dřívějších aut zamknout klíčem. jenže mé nové auto nikde díru na klíč prostě nemá. Sice mám návod jak zamknout elektricky před zavřením dveří, ale nemám návod, jak se pak dostat dovnitř.
Nikoho jsem kolem neviděl, to mně taky napadlo. A z otevřeného auta se naštěstí nic neztratilo, to bylo první, co jsem kontroloval. Stejně, až pojedu kolem autorizovaného servisu tak se tam na možnosti nouzového otevření poptám.
HF_Tech

#9 Příspěvek od HF_Tech »

U keylessu přiložíš prst ke klice řidiče a auto se zamkne 8-)
Jak s klíčem odejdeš kousek dál, tak už to otevřít nejde.
jirkati

#10 Příspěvek od jirkati »

To hned ráno zkusím.
adakar

#11 Příspěvek od adakar »

Veď, či práve v tomto prípade bude kľúč so základňou korektne komunikovať..

Určite je potrebné byť na pozore, môže to byť varovný signál, ale inak miest kde som napr. v BA nezamkol auto som zažil viac. Napríklad o hale Mladosť sa kdesi aj písalo -vzduch plný elektronického bordelu..
sis2

#12 Příspěvek od sis2 »

Sandal píše:Pokud vim, tak ty branky v obchodech pracujou někde na 58kHz.
Technologie akustomagnet (Sensormatic aj.) u nás používá pásmo kolem 52 kHz, ale ta v Lidlu není.
dj_Paul

#13 Příspěvek od dj_Paul »

jirkati píše:...nikde díru na klíč prostě nemá...
Já taky nikde díru na klíč viditelně nemám. Ale když sehnu hřbet, tak zespodu krytky kliky, kde normálně bývá zámek, vidím šlic, kam zarvu klíč, krytka odskočí a hle - pod krytkou je zámek. Seat Leon 2016.

Do auta se musíš mít možnost dostat i s mrtvýma veškerýma baterkama.
tomasjedno

#14 Příspěvek od tomasjedno »

dj_Paul píše:Do auta se musíš mít možnost dostat i s mrtvýma veškerýma baterkama.
Existují auta, kde venkovní zámek neodemyká mechanismus zámku, ale aktivuje jeho elektropohon. Jedno takové vlastním (u něj je dokonce pro otevření dveří třeba o 0,5 cm stáhnout okénko, samozřejmě elektricky).
dj_Paul

#15 Příspěvek od dj_Paul »

a jak se do něj dostaneš, když ti klekne baterka v autě?
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“