čtečka pohádek od DeAgostini.cz

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#31 Příspěvek od masar »

Jen jsem odstranil z původního souboru img, který má rozbalený velikost 1,9GB (!) všech 80 pohádek a nahrál jsem tam jednu mp3 - znělku Večerníčka (asi 0,5MB). Potom jsem obraz zmenšil na těch necelých 5MB a uložil. Nevím, jest-li jsem nezvolil příliš malou velikost, aby to zařízení ještě považovalo za "disk".
Ten "rozsypaný čaj" je ve zjednodušené čínštině pojmenovaný adresář "Všechny české jazyky" a za každým názvem pohádky je připsán název v čínštině. Jinak jsou to mp3-ojky se 48kHz vzorkováním a 112kb/s bitrate.
Pokud to "kostka" tento obraz "nevezme", zkusil bych jen měnit obsah bez změny velikosti obrazu. Ale 1,9GB (0,8GB po zazipování) je hodně.
Jako editor jsem použil WinImage.
Když to nepojede, ještě zkusím něco jiného.
:wink:
Naposledy upravil(a) masar dne 26 lis 2024, 11:30, celkem upraveno 1 x.
schrost

#32 Příspěvek od schrost »

Ta správná MP3 se vybírá položením hračky na podstavec nahoře na kostce.
Takže nějakým způsobem ta MP3 musí být rozlišená, že má hrát právě ona.
Asi tomu ještě pověnuji nějaký čas.
Ale až příští týden, snad.
Na USB disk ten pokus šel nahrát.

R..
masar

#33 Příspěvek od masar »

schrost píše:Ta správná MP3 se vybírá položením hračky na podstavec nahoře na kostce.
Takže nějakým způsobem ta MP3 musí být rozlišená, že má hrát právě ona.
...
To je důležitá informace. Znamená to, že název pohádky musí obsahovat identifikační "index", kterým je v našem případě pravděpodobně pořadové číslo v začátku názvu. Trochu jsem to předpokládal a tak jsem nazval tu mp3ojku "01-znelka.mp3". Znamená to, že pro přehrání je nutné na kostku položit "hračku č.1", která na původním disku spouštěla pohádku "01-Aladdin CZ-final REPAIR 2阿拉丁神灯.mp3"
Je tedy možné, že obslužný software nějakým způsobem kontroluje i některé další (možná i ochranné) znaky, řetězce názvu nebo limity obrazu.
:wink:
Přílohy
pohádky.png
pohádky.png
schrost

#34 Příspěvek od schrost »

Hmm, A já nemám Aladina. :-)
Kouknu, co mám za figurky a jejich knihy s jakým číslem. Dám vědět.
R..
Zatím děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“