Kaufland.cz

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Valdano

#16 Příspěvek od Valdano »

Pokud kupující oslovil prodejce tj. Číňana a ten nereaguje tak bych primárně doporučoval v případě, že šlo o platbu kartou zkusit u své banky požádat o tzv. chargeback z důvodu nedoručení zboží jak už jsem zmínil. K žádosti doporučuji doložit doklady k nákupu i případnou komunikaci s prodejcem a případně i s podporou Kaufland marketplace byť ho odkázala jen na prodejce, aby kupující bance dal najevo to, že z jeho strany byla aktivní snaha o řešení problému. Pokud bude banka ochotná to udělat tak má vyřešeno a nemusí se o nic dál starat. Je to nejjednodušší možnost. Samozřejmě na to není právní nárok jak už jsem zmínil, ale banky jsou to ochotné v řadě případů udělat i když na to není právní nárok. Za vyzkoušení prostě nic nedá a pokud se zadaří, tak má vyřešeno a peníze zpět bez dalších problémů.

Případná žaloba je až jako krajní možnost a předjímat výsledek soudního rozhodnutí je velmi ošidné. Jednoznačné to rozhodně není. I kdyby spor u soudu vyhrál a ten mu přiřkl úhradu nákladů tak nejprve bude muset další náklady vynaložit a je otázkou jestli by do případného soudního sporu vůči molochu jako je Kaufland marketplace tazatel vůbec šel.
Naposledy upravil(a) Valdano dne 27 lis 2024, 21:45, celkem upraveno 1 x.
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Je bez šance , smlouva a podmínky jsou písemně dané .
Tak mne ještě instruovala bývalá hlavní účetní podniku . O své se musíš postarat sám .
Také platí to od mého advokáta , JUDr , nic nepodpisuj , jinak se nediv . Takhle mne dostali pomáhači a chrániči , že prej jen podpisujete , že jste tady byl .
Takže mám jako fyzická osoba ve smlouvách , že pro tuto smlouvu platí právní úzus fikce doručení .
Od té doby žiji bez obav s pronájmy ...
MiraSt

#18 Příspěvek od MiraSt »

Tak nevím. Já nakupoval na tom marketu startér na elektrocentrálu bo nikdo jiný mi to na netu nenabídnul. Byl jsem docela rád, že to alespoň někdo má jako náhradní díl. A celé mě to stálo 370 kaček. Došlo to do týdne. Takže jsem spokojený. Přišlo to z Polska.
Přílohy
Startér.jpg
Startér.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
tomasjedno

#19 Příspěvek od tomasjedno »

BOBOBO píše:Je bez šance , smlouva a podmínky jsou písemně dané .
Tak mne ještě instruovala bývalá hlavní účetní podniku .
To je sice pěkné, ale tím, že Kaufland Marketplace přijal ze své vůle a na svůj účet platbu za objednané zboží, tak objektivně do obchodně závazkového vztahu vstoupil, a nemůže se z toho úplně vyvázat ani smlouvou. Nebylo by to první ustanovení smlouvy, které soud prohlásí za neplatné.
Jiná věc je, že podstoupit takové martyrium kvůli pár šupům nikomu nestojí za to. Muselo by to udělat sdružení ojebaných zákazníků.
Valdano

#20 Příspěvek od Valdano »

Přijetím platby na účet zprostředkovatele internetového tržiště se dle mého názoru zprostředkovatel nestává účastníkem smlouvy o prodeji a nemá tedy povinnost z hlediska plnění smlouvy o prodeji. Jedná se jen o formu zprostředkování platby, která je následně hned převedena na účet prodejce, který je skutečným účastníkem smlouvy o prodeji.

Jen pro informaci.

Zdroj: ČOI: Jak fungují on-line tržiště?
ČOI píše:V poslední době se setkáváme s internetovými stránkami, které nejsou e-shopem, tak jak ho znáte. Na těchto on-line tržištích, nákupních galeriích, bazarech apod., bývá provozovatel stránek odlišný od prodejce.

Provozovatel on-line tržitě většinou vystupuje jako zprostředkovatel, který zastupuje podnikatele poskytujícího zboží nebo službu či poskytuje prostor pro inzerci. To znamená, že objednáním zboží dochází k uzavření smlouvy přímo mezi vámi a prodejcem, nikoliv provozovatelem on-line tržiště.

Případnou reklamaci tedy budete řešit s prodejcem zboží.

Nicméně provozovatel on-line tržiště je povinen vás jasným a srozumitelným způsobem informovat o tom, zda je či není třetí strana nabízející výrobky či služby podnikatelem, totožnost jiného podnikatele včetně sídla, adresu jiného podnikatele, na niž může zaslat stížnost, o tom, že není-li třetí strana podnikatelem, spotřebitel není chráněn spotřebitelským právem, a dále je povinen sdělit, kdo a v jakém rozsahu je odpovědný za splnění smluvních povinností, zda je to třetí strana (prodávající nebo jiná osoba), nebo poskytovatel on-line tržiště sám. Tyto informace bývají uvedené v obchodních podmínkách provozovatele on-line tržiště, proto je doporučujeme před objednávkou pečlivě prostudovat.
Citovaná povinnost dle mého názoru byla zprostředkovatelem tržiště i plateb dodržena viz dříve citované VOP Kaufland marketplace.
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

martinkopp píše:
EKKAR píše:Nedávej jim ani minutu, ČOI kontaktuj okamžitě. Uvědom si, že jsou to tvoje peníze, který oni nechávají celopu dobu pracovat pro sebe - a ty z toho máš leda tak h0vn0 s voctem. Čím dřív je někdo pořádně majzne přes tlamu, tím rychlejc je podobný choutky přejdou.
Lidé jako ty by vůbec neměli na internetu nakupovat. Jenže bohužel čím míň schopností, tím silnější řečí a ve výsledku tím větší zklamání za nějž následně samozřejmě nemůže tvá neschopnost, ale vláda, Soros, eurosojuz...

Je to přesně jak píše Valdano. Abys to pochopil, představ si marketplace jako inzertní portál typu bazoš. Prostě slouží jen pro tvé zkontaktování s prodejcem, obchod si pak uzavíráš sám. Když si na bazoši něco koupíš od týpka z druhé strany zeměkoule, těžko můžeš něco očekávat od poslání ČOIky na bazoš. Už to chápeš?
Ano, PROTO NENAKUPUJU NA "TRHOVIŠTÍCH", ale vybírám si přímo stránku í-šopy. Trhoviště, kde dneska prodejce je a zejtra bude v pr*eli, nevyhovujou mojí představě poctivýho obchodování, ale mám je dlouhodobě spojený s minimálně potenciálním podvodným jednáním. A pokud tam něco koupím, tak s jasným vědomím, že můžu dostat sádrovej odlitek, dlažební kostku nebo kus cihly.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Valdano

#22 Příspěvek od Valdano »

rnbw píše:Bazos je nieco trochu ine, lebo sa tam nenakupuje. Nemozes si dat veci do kosika a zaplatit. Vsetko riesis priamo s predajcom.
To je hluboký omyl. Neexistence košíku rozhodně neznamená, že se z právního hlediska na online bazarech nenakupuje. Na online tržištích, které nejsou eshopy i na online bazarech provozovaných zprostředkovateli se uzavírá smlouva o prodeji mezi prodejcem a kupujícím a samotný zprostředkovatel při tom není účastníkem smlouvy o prodeji ani při zprostředkování platby. U online bazarů je to pro kupující více zřejmé než na online tržištích kde mají někteří kupující dojem, že nakupují v eshopu i když tomu tak v reálu není, ale to neznamená neexistenci nakupování na online bazarech. Je to dáno z části tím, že operace při prodeji na online tržištích jsou automatizovány a nevyžadují při nákupu žádnou přímou komunikaci s prodejcem jako tomu obvykle bývá na online bazarech (i když i na některých online bazarech to bývá automatizováno tak, že se dá koupit i bez přímé komunikace s prodejcem) a z části je to dáno i neznalostí kupujících co se týče obchodních podmínek daného online tržiště.
martinkopp

#23 Příspěvek od martinkopp »

EKKAR píše:Ano, PROTO NENAKUPUJU NA "TRHOVIŠTÍCH", ale vybírám si přímo stránku í-šopy.
Jj, dobře děláš. Pokud chceš mít všemožné záruky, ochrany a návod i v braillově písmu, zvol klasický obchod. Jen musíš počítat s tím, že všechno tohle stojí peníze a obchodník si to nechá zaplatit.
EKKAR

#24 Příspěvek od EKKAR »

Kdo mluví o klasickým obchodě?
Záruku mi musí dát i internetovej obchodník, akorát to musí bejt seriózní obchod a ne nějakej fakekrám à-la Temu, Shein und band. To nejsou obchody, to jsou programově nastavený oyeby ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
matahari

#25 Příspěvek od matahari »

AE je také tržiště a ještě jsem nezažil, aby jakýkoliv spor nedopadl dle mé spokojenosti. Napíšu prodejci a většinou navrhne nějakou slevu. Když se mi nelíbí, tak vyvolám spor, dodám videa, fotky nebo screenshoty a když požaduji vrácení celé částky, tak se tak i stane.
O téhle variantě navíc bych si ve sporu se samotným prodejcem mohl jen zdát. Díky tomuhle je AE téměř bezproblémový.
Nikde jinde bych si netroufal nakupovat dražší věci např. nad 50 dolarů. Pokud jde o cetky z Temu nebo Sheenu, tak ty bych vůbec neřešil. To je jako kdybych šel u nás nakoupit do Actionu nebo KIKu a čekal kvalitní zázrak
romi

#26 Příspěvek od romi »

Ano napsal jsem to tady jako varování. Už jsem peníze v duchu odepsal. youtubeři nadávají na TEMU , já mám opačný názor - 150 objednávek za rok s toho dvě nevyřízené /došlo zboží/. Nemusel jsem o nic žádat , sami okamžitě vrátili peníze. Uveřejním zde dokument co mi poslali kde mám reklamovat službu...
romi

#27 Příspěvek od romi »

Momentálně jsem napsal - poslal formulář prodejci ASONE. Stejný jsem poslal Kauflandu.cz . Prodejce asone má "zajímavou" email adresu rew7rw2d@outlook.com Jsem zvědav jestli mail dorazí.
martinkopp

#28 Příspěvek od martinkopp »

EKKAR píše:Kdo mluví o klasickým obchodě?
Záruku mi musí dát i internetovej obchodník, akorát to musí bejt seriózní obchod a ne nějakej fakekrám à-la Temu, Shein und band. To nejsou obchody, to jsou programově nastavený oyeby ...
Osobně bych si vroucně přál, aby naši prodejci vyřizovali reklamace tak dobře jako aliexpress nebo temu. :-)

Je jedno jestli je to eshop nebo kamenny obchod, jestli chceš všechny ty evropské záruky a ochrany, prostě si je musíš zaplatit. Mi osobně přijde zbytečné, když jsem např. nedávno kupoval nějaké displeje od Nextionu dávat za ně 5k u nás, když na ali byly úplně ty samé za 3k.

To že na temu nadávají přiblblí youtuberové a podobní nýmandi je pochopitelné, lidé přestávají nakupovat to samé zboží s youtuberskou přirážkou a tyhle nuly (nebo jejich chlebodárci) přicházejí o jednoduchý kšeft
romi

#29 Příspěvek od romi »

Proto,že jsem "nepoučitelný" objednal jsem stejné zboží na ALEGRU.....Dnes mi přišel mail: Vážený zákazníku:
V první řadě se vám upřímně omlouváme.

Právě jsme zkontrolovali a zjistili, že je problém s kvalitou produktu. Jsme výrobce, který přísně kontroluje kvalitu výrobků a nemůžeme akceptovat prodej vadných výrobků. Abychom zajistili kvalitu produktu, dáme vám dvě možnosti.

1. Peníze vám obratem vrátíme.
2. Nová várka dorazí do 120 dnů a my Vám ji obratem zašleme.Jako omluvu vám můžeme poskytnout slevu 20 Kč.

Pokud vaši zprávu neobdržíme do dvou dnů, z důvodu ochrany vašich práv a zájmů vám standardně vrátíme peníze

Těšíme se na Vaši odpověď. Hezký den :)

Toto je hlavní rozdíl mezi KAUFLAND.CZ a jinými eobchody - péče o zákazníka.
p32

#30 Příspěvek od p32 »

romi píše:Toto je hlavní rozdíl mezi KAUFLAND.CZ a jinými eobchody - péče o zákazníka.
Stále si pleteš pojmy s dojmy. Kaufland není žádný eobchod a pokud u nich na internetu vlezeš do kolonky zprostředkování či nákup u jiných obchodníků, tak to s vlastním Kauflandem nemá nic společného. Je to samé jako když převezmeš sousedovi v jeho nepřítomnosti a s jeho předchozím souhlasem balík a on ti potom po jeho otevření vykládá kecy o tom, že v něm není to, co si objednal. To je prostě jenom jeho problém a toho, co mu ho poslal, ne?
U každého zprostředkovatele je vidět, od koho se to doopravdu bere. Jen si to chce prostě najít.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“