Koupit, nekoupit?
Moderátor: Moderátoři
- josef_novak
Ještě doplním k těm Polákům, vím o lidech, kteří si objednávají nábytek jen na polských stránkách IKEA. Vyzvedávat si to jezdí do Polska na nějaké parkoviště u benzinky, kde je výdejní místo a přebírají to přímo z náklaďáku v určitou dobu. Co mám rodinu kolem Ostravy, tak stavební práce jim tam dělají jen Poláci, protože jsou levnější a schopnější.
To jen abyste z Poláků nedělali automaticky nějaké podvodníky.
- pocitujlasku
Chces nieco ultra lacne? dostanes to, ale necakaj kvalitu. Chces nieco kvalitne? dostanes to, ale samozrejme to bude drahsie.
tak je to aj s napr. s potravinami. Slovensky obchodnik chce to najlacnejsie a taku kvalitu aj dostane. priamo v polskych obchodoch je to vsak ine. Tiez som vela veci nakupil do domu priamo v polsku v obchodoch. Vsetko aj po 8mich rokoch vyzera a funguje ako v den, ked som to kupil. ci uz vodovodne baterie, umyvadla, elektronika... samozrejme to neboli tie najlacnejsie sunty, ale kvalitne a u nas proste nekupitelne.
Polskej nábytek je ten nejhorší šajz, jakej můžete doma mít. Kupoval jsem vloni u polskýho obchodníka s nábytkem dvě šatníkový skříně s posuvnýma dveřma a na nich nalepeným zrcadlem, podle katalogu stejnej typ, jen dvě různý šířky - 110 a 240cm. SKříně dodali v asi 15 balíkách demontovaný, majitelka obchodu měla i dopravu. Potud všecko OK. Zbytek už byly nervy. V katalogu napsanej materiál síly 18mm, v reálu je to s bídou o dva zpíčichlupy víc než 16mm. Po roce a půl jsou bočnice prohnutý jak sud, kdybych je zavčasu hned při montáži nesešrouboval k sobě jako prevenci, asi už by se něco rozsypalo. Montáž děs běs, spoje navržený tak, aby šlo všecko vrtat s co nejmenším množstvím různejch přípravků, ideálně jen s 1. Takže ve výsledku jsou někde hlavy šroubů shora, na druhý straně stejný police zespoda. OK, na zavřený skříni nevidno. Ale co vidno bylo a co byl megaprůser, byla na každý skříni jiná vejška i šířka nalepenýho zrcadlovýho pásu. Kdyby byly každá v jiný místnosti, nebude to vadit - ALE JÁ JE CHTĚL POSTAVIT VEDLE SEBE DO JEDNÝ CIMRY ... Takže reklamačka, obchodnice vstřícná, ochotná - ale výrobce jí až po něklolika urgencích odepsal (ten dopis jsem viděl), že to není jeho vina, že to jsou dva různý typy skříní. Takže abych nemusel celou 3,5m širokou a 2,3m vysokou sestavu demontovat a balit a posílat nebo sám vozit kamsi za hranice, napsal jsem anglicky způchýřující mail polskýmu výrobci, přiložil fotokopii JEHO katalogu i objednávky z obchodu jako potvrzení, že byly objednaný dvě skříně stejnýho typu s různou šířkou podle jeho nabídky a připojil sdělení, že jestli další komunikace s ním už se bude odehrávat výhradně formou mezinárodní žaloby. ZA POUHÝ 3 DNY po odeslání mailu, doslova tejden před odjezdem na letní dovolenou, žhavej telefonát obchodnice méblem, že "... nowe drzwi s nowym lusterkem przigotoweny pro pana w sklepu ...". Takže fastfofr demontovat reklamovaný dveře, zabalit, naložit na vlek a mazat do Polska ... řeklo by se "konec dobrej, všecko dobrý". Ale těch 6 neděl nervů s manželkou, volání a nahánění zkurwenýho Poláka - výrobce ksindlu, ty už mi nikdo nenahradí.josef_novak píše:...
Ještě doplním k těm Polákům, vím o lidech, kteří si objednávají nábytek jen na polských stránkách IKEA. Vyzvedávat si to jezdí do Polska na nějaké parkoviště u benzinky, kde je výdejní místo a přebírají to přímo z náklaďáku v určitou dobu. Co mám rodinu kolem Ostravy, tak stavební práce jim tam dělají jen Poláci, protože jsou levnější a schopnější.
To jen abyste z Poláků nedělali automaticky nějaké podvodníky.
A kutilmile - nelituju tě
- josef_novak
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
A kutilmile - nelituju tě
- josef_novak
Evidentně to bude velká konkurence pro Alzu, což zase nemusí být špatně.
Nevím, jakou kdo má zkušenost s Bazošem, ale jeho pověst je momentálně taková, že 5 minut po uvedení inzerátu se ozývají podvodníci, kteří mají jediný zájem a to vykrást mi účet viz. https://podvodnabazaru.cz
Kolečka jsou tři opravovaná, čtvrté začalo letos vypadávat, ale stěhuji trucovnu, přitom jsem našel čtyři nová kolečka, teď ještě, jestli se vyplatí je ještě měnit - přece jen praskající koženka kolem švů na sedáku, na druhou stranu, máme ho teprve 25 let.
Dnes je potíž v tom, že stejný nábytek koupím i tady. Trefil jsem před třemi lety stěhování prodejny nábytku, rozprodával se sklad za nákupní ceny. Kopul jsem obývací stěnu, byla krátká, tak jsem koupil ještě jednu a udělal z ní stereo, pak už byla akorát. Jistě, byla polská, přinejmenším Instrukcija do montaźu byla v polštině. Ale obě sestavy přišly levněji, než původní stěna Stodform, kupovaná v roce 1984 (dnes rozdělená do dvou jiných místností), tehdy stála 6 měsíčních platů, tak slouží dodnes.
Co bych tedy od polského nábytku při takovém nepoměru cen čekat?
A proti hrůze z Vida XL je i ten nejlacinější Polák Hi-tech.
Ostatně... https://www.zbozi.cz/obchod/128573/
K původnímu dotazu: Nenáročnému člověku vyhoví v podstatě jakýkoli současný počítač. A mnohý ani větší rozdíly nepozná...
Kód: Vybrat vše
Video
ID : 1
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Format profile : Main@L5.1@High
Codec ID : hvc1
Codec ID/Info : High Efficiency Video Coding
Bit rate : 47.4 Mb/s
Width : 3 840 pixels
Height : 2 160 pixels
Display aspect ratio : 16:9