Úprava obvodu detekce překážky
Moderátor: Moderátoři
- JDrahotusky
Úprava obvodu detekce překážky
Mohu někoho mnohem zdatnějšího požádat o radu k obvodu na obrázku?
Jedná se o detektor, který při přiblížení překážky (stačí kolem 5 mm) sepne relé, které se postará o další akce. Rád byl ale toto zapojení upravil na čidlo typu IR + fototranzistor (čili necitlivé na okolní osvětlení). Nyní to funguje na světlocitlivost s jednou fotodiodou. Díky za pomoc.
A kutilmile - nelituju tě
- JDrahotusky
schéma KY-032
schéma HW-201
- martinkopp
Použití technologie dálkového ovládání k TV je taky ztráta času, až vše nastuduješ, vybereš příjimač se správným kmitočtem a stupněm AGC pro zvažované prostředí, zvolíš pro něj vhodnou modulaci a bude ti pak příjem fungovat, zjistíš že je tohle k detekci překážek nepříliš použitelné, protože ty čidla se snaží dosáhnout co největšího zesílení které nejde nijak externě nastavit, takže i když budeš snižovat výkon vysílače, bude se ti předmět s nízkou odrazivostí utápět v šumu i těsně před příjimačem a nějaká lesklá věc v pozadí příjimač zahltí odrazy tak, že se žádná detekce konat nebude. Prostě to na tento účel není stavěné.
Pokud použiješ obdobné snímače jež dávají výrobci třeba do mobilů, budeš mít jistotu že to bude fungovat, protože to funguje i jim, sluníčko nesluníčko.
- JDrahotusky
Jak se říká "sto lidí, sto chutí" i tady to bylo dost podobné.
Nakonec jsem to vyřešil jednou stavebnicí, která mi splnila vše, co jsem potřeboval.
Takže ještě jednou díky za názory a všem přeji hezké a klidné Vánoce.
Jiří