"Mlsný" hodiny Prim
Moderátor: Moderátoři
Vlastní strojek je zalepenej v poloprůhledný plast škatulce, když na ty Troniky chodí, tak ho lámat nebudu, nejspíš by se za ty roky rozpadl na elementární trsátka.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- tiktak1953
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
To souhlasí, ale já jsem psal o napětí, které je za plíšky na plošňáku. A měřit ručkovým voltmetrem, digitál se s poklesem napětí při kroku velmi často mine a nenaměříš ho, jen děličku vyresetuje, takže dopředu ni krok.Celeron píše:Psal jsem hned na začátku, že na plíškách bylo stejně jako na vložený baterce...
- pocitujlasku
Nie, len taka uvaha. Ak ma, ako pise na plochach napatie, tak tam problem s kontaktom asi nebude a kedze ja uz som zazil za svoje roky vselico, tak premyslam aj o na prvy pohlad nezmyselnych veciach.JirkaZ píše: Cože?
Pokus o vtip?
Napr. som mal notas, ktory musel rano padnut do bsod a potom cely den isiel ako hodinky. Ak nepadol, tak windows hlasil cely den nejake nahodne chyby.
Diagnostika ok, vymenene co sa dalo, vsetko aktualizovane a aj tak bol problem.
Tu moze byt nieco podobne, proste tie baterky su specialne, jednak su urcene do zariadeni s vyssou spotrebou a druha vec, pisu, ze je ich mozne skladovat 10 rokov. takze predpokladam, ze to ma nejake speci vlastnosti, ktore zabranuju samovybijaniu - a jednou z nich moze byt to, ze pri velmi malej spotrebe sa ako keby odpoja, aby zabranili samovybijaniu.
- tiktak1953
PP co si napisal nemyslis vazne,ze?Napisal som ze problem neniv baterkach.Dobry strojcem PRIM pojde aj s 0,7V bat!Ked da obrazok bloku a strojceka mozeme sa bavit konkretne o problemoch!Spocitajte si ked je strojcek spinavy,opotrebovany rotor,tak musi byt v cievke vacsia energia aby sa dokazal rotor pootocit,nie?Lenze v takejto situacii netreba riesit napatie 1,5V ale odstranenie problemu v strojceku.Neni o com viasc premyslat.Daj sem ten obr konecne,inac tu budu zbytocne polemiky o nicom.Ani dokonca to nemusi byt Prim strojcek ale neaky cina.Prim strojcek nema kontakty baterky pritlacene o blok ako tu niekto pisal ale iba pripajkovane.Su prve boky Prim kde mali maly elyt a ten ked po rokoch vyslchol tek rotor ani dobra bat.nepotocila,darmo mala bat aj 1,5V.Tak isto byvaju problemy aj s vadnym IO.Nehovorim ze to je tento pripad.Tak isto byva problem v Primkach ,Rulach prilepeny otocny keramicky kond. a staci ho odlepit! Darmo ostatne urobite ak ho neodlepite tak...PotPalo píše:A teda s tými baterkami čo to chodí, a s tými čo to nechodí, je na plieškoch aké napätie? Môže tomu vadiť moc vysoké napätie?
- tiktak1953
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Artaban001
To je vono, podložit mínus kontakt tužky AA (v mém případě jakost Kodak zinc china) polštářkem alobaluPikofarad píše:Baterky,které nefungují,nemají kontakt.Možná utopený mínus a pásek mínus hodin sedí na obalu.Dával jsem kousek alobalu a spotřebič jel
z obalu čokolády a kuchyňské hodiny H&H se jako zázrakem pohly z místa. I pod zátěží stará baterka
z aušusu (co byla po ruce) dává furt 1.45V
Tam po letech vzniká přechoďák a v extrému dokážou přerušit úplně. Může hrát i desetina milimetru na délce baterky, kde se co zdeformuje a plíšky ztratí částečně, nebo úplně kontakt.
Čili je úplně jedno, jestli na plíškách napětí naměřím, nebo ne.
Na desce ho musím naměřit.
A ještě něco - Chronotechna používala do budíků, nástěnných hodin a spínacích hodin SPH-Q vesměs obvod MHA1116 nebo U116F s krystalem 4,194304 MHz. Jestli někam nacpali někdy U114 s krystalem 32,768 kHz, nevím.