Televize Philips 55OLED804/12
Moderátor: Moderátoři
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Televize Philips 55OLED804/12
Přikládám obrázek co mi ukazuje přepínač MikroTik, TV je na portu č. 2.
Trochu mně mate ta kolonka "Fault At", nevím jestli jde opravdu o nějakou chybu. Kabel jsem otestoval takovou tou jednoduchou zkoušečkou s řadou postupně se rozsvěcujících LED a je v pořádku, všechny LED se rozsvítily a na obou koncích ve stejném pořadí.
a kterou zkoušečku vlastně máš ?Hape píše:Kabel jsem otestoval takovou tou jednoduchou zkoušečkou s řadou postupně se rozsvěcujících LED a je v pořádku, všechny LED se rozsvítily a na obou koncích ve stejném pořadí.
ty jednoduché kontrolují jen zapojení jednotlivých drátů . . .
ale když ten LAN kabel nezapojíš do toho menšího dílu a zapojíš to do televize,
zobrazí ti to které dráty jsou v TV zapojené a které né . . .
1G LAN má zapojené všech osum drátů a 100M LAN má zapojené jen čtyři dráty a zbylé dráty se můžou použít na POE . . .
v přístroji který POE nemá, obvykle využité (zapojené) nejsou.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Ten tvůj popis zapojení zkoušečky do TV mi není úplně jasný. Asi jsi myslel zapojit do TV tu menší část zkoušečky bez baterky?
Ono i podle obrázku to vypadá, že TV využívá jenom dva páry vodičů, jestli to dobře chápu.
Taky jsem se podíval na datový tok některých filmů ve 4K HDR, které mám a nejvyšší jsem našel asi 25,5 Mbit/s, tak ta 100 Mbitová síťovka asi na to stačí.
ne, zapoj do televize tu větší část, jen ta je aktivní (bliká LEDka).Hape píše:Ten tvůj popis zapojení zkoušečky do TV mi není úplně jasný. Asi jsi myslel zapojit do TV tu menší část zkoušečky bez baterky?
Ono i podle obrázku to vypadá, že TV využívá jenom dva páry vodičů, jestli to dobře chápu.
ta menší je pouze pasivní a nic na ni neuvidíš . . .
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Protože se říká, že co není mobilní, má být do LAN připojeno kabelem, tak jsem ke koaxiálu do zásuvky za TV protáhl husím krkem dva UTP kabely a osadil zásuvku TV+R+SAT+2xRJ45.
Ta 100M síťovka v TV mně právě také překvapila, tak snad to bude se stabilitou připojení do LAN po kabelu lepší jak přes Wi-Fi. Zatím jsem neměl možnost to nějak víc otestovat.
A zjistil jsem co znamenají na obrázcích v kolonce "Cable Pairs" u portu s připojenou TV ta dvě "SS". Je to od anglického "Short", takže ty dva nepoužívané páry síťovka v TV zkratuje, jak píše rnbw.