Zahřívání DC/DC měniče TracoPower
Moderátor: Moderátoři
Hlavní problém je nicméně, že se to nechce rozběhnout při napájení z USB portu. USB3 zařve, že zařízení bere víc než je dovoleno a odpojí to.
ještě zkusím objednat RECOM a AIMTEC a uvidím.
Mám tady na stole hromadu nejlevnějších RECOMů 5V na 5V a ty jedou bez problémů.
Ještě je možnost, že něco spáchal laboratorní zdroj. Měl jsem to na TTi 30V 1A.
https://www.tracopower.com/sites/defaul ... 1733446801
A všechny malé měniče - transformační - to tak mají, ať se jedná o mornsun, vitec, traco, i čínsky K-CUT, potřebují minimální zátěž, většinou do 10%.
Výhoda je, že v malém rozmezí se dá podle transformačního poměru měnit výstupní napětí.
TMH0515D umí při Uin 4V až 6,5V Uout 24 až 39V, neodebírám katalogových 66mA, ale maximálně 50mA. Při vyšším vstupním napětí je třeba hlídat teplotu, zajistit proudění vzduchu kolem měniče.
Počítám obě výstupní napětí (+Uout, GND, -Uout) sečtené.
Na https://www.tme.eu/Document/c73f06ba9f8 ... asheet.pdf je datasheet z roku 2019 a ten říká něco malinko jiného. Zkusím ještě přidat zátěž, nicméně pro ten zamýšlený bastl je to stejně nepoužitelné
A mezi vstupní piny měniče kond. SMD keramiku, podle doporučení výrobce.
A ještě může být problém v portu USB C (pokud se jedná o port v PC) základní výstupní proud je snad 150mA a podle vyhodnocení stavu na vodičích D+ a D- může být zvednut až 500mA.
Tak že nemusí jít chybu ani u měniče ani u PC.
S PLC dělám už docela dlouho, ale ještě jsem nikdy nezažil případ, že bych potřeboval převádět 1/18mA na 0/24V z nějakého čidla. A už vůbec ne u optického, které má jen dva stavy.
A navíc si nedovedu představit, že by jsme na firmě kupovaly nějaký čidla a převodníky, kde by pak bylo nutné dobastlovat nějaké úpravy.
Od půmyslové automatiky očekávám, že to zapojím a ono to bude fungovat. Proto to taky většinou stojí řádově více jak pro hobby arduino a podobně.
když jsem používal Cuk DC-DC převodníky, tak proudové omezení na vstupu znamenalo, že převodník nenastartoval vůbec a "primár" šel téměř do zkratu.barnodaj píše:Zkusit rozběhový odpor sériově do vstupu, vyzkoušet něco mezi 0,3 až 1Ω?
A mezi vstupní piny měniče kond. SMD keramiku, podle doporučení výrobce.
A ještě může být problém v portu USB C (pokud se jedná o port v PC) základní výstupní proud je snad 150mA a podle vyhodnocení stavu na vodičích D+ a D- může být zvednut až 500mA.
Tak že nemusí jít chybu ani u měniče ani u PC.