Jídlonosič co přežije myčku
Moderátor: Moderátoři
Podaktorí majú vysoké nároky na úroveň stolovania aj v bežné dni...vtedy dokážu aj dvaja ľudia za deň naplniť umývačku, aby sa ju oplatilo pustiť..p32 píše:Jestli jsem to pochopil, tak se řeší jídlonosiče proto, aby se nemuselo vařit, že? Na druhou stranu, co se bude denně dávat do té myčky, když se nevaří? Ty jídlonosiče a potom hrnky od ranního kafé a čaje?
U nás, keď sme doma väčšinu času jen dvaja, tak by naplnenie trvalo min. týždeň - a to mi to tam má 5-7 dní smrdieť ? .. a koľko tých obedárov by som potom potreboval ? Minimálne 30 misiek!
Ale našťastie mám dobrú gazdinú, ktorá keď nehrmoce z hrncami, tak vymýšľa hovadiny... Stále máme domáce jedlo, tak že takým problémom netrpím a tiež nemusím mať každý deň iné jedlo. Čo ostane vyrieši vákuovačka a mraziak. Zje sa to inokedy, keď príde na to zase chuť. Bežné polievky hotové do polhodiny na čerstvo neriešime a víkendový vývar sa vždy zje do pondelka..
Vonkajšie dno nádoby je zároveň uzáverom (víkom) pre spodnú nádobu.
Pohadzujú to pri naberaní jedla kdekade po ! špinavým vechťom ! poutieraných pultoch a potom to naskladajú na seba.
Určite pri tom hrozí vysoká kontaminácia jedla všetkým možným...
Tie plastové majú aspoň každá miska svoje samostatné víko - aj keď zase kvalita a druh plastu je rozhodujúca... Ale aspoň sa z toho človek nepo_se_rie hneď do večera
Tie vývarovne aj kôli tomu môžu požadovať iný typ obedára...
Neposrali sme sa odnášaním obedov v smaltovaných, ani v hliníkových obedároch, pred príchodom plastov, neposerieme sa ani teraz. Stačí si prinesený obed pred naložením na svoj tanier a jeho konzumáciou primerane zohriať a umyť si ruky!
Dobrú chuť!
Ale skúsil si si niekedy privoňať k tácke, na ktorej si odnášaš jedlo na tanieroch od výdajného pultu ku stolu s príborom položeným na tácke? - mám na mysli v nejakej závodnej jedálni, vývarovni či rýchlovke na pumpe atď.. - nie v reštike!
..tvoje/moje ruky budú určite čistejšie
V tej dobe, žiadne umývačky riadu ešte neboli a záležalo len na kamarátoch, ktorí mali v ten deň smenu v kuchyni, ako si vecheť preprali v teplej vode, pred utieraním kopy táciek. A hliníkový príbor som si nosil svoj – vo vačku.
A tomu se ještě směješ, že jste jenom dva a oba dva jste líní těch pár misek umýt ručně? Zametáte a vytíráte či vysáváte taky jen na Vánoce?dred píše:U nás, keď sme doma väčšinu času jen dvaja, tak by naplnenie trvalo min. týždeň - a to mi to tam má 5-7 dní smrdieť ? .. a koľko tých obedárov by som potom potreboval ? Minimálne 30 misiek!![]()
Mají úžasnou nabídku, náhradní víčko za 59,-.Celeron píše:Mám tyhle jídlonosiče. Se spodníma miskama v myčce žádnej problém, ale ty horní jsou z nějakýho šmejdu, který se v horký vodě srazí na menší průměr a nebo zkroutí do vrtule a zpět to už vrátit nejde. Zajímavý je, že tmavěhnědý se jen zmenší a víčka s pískovou barvou se zase jen zkroutí.
Máte někdo odzkoušenej typ, kterej přežije myčku? Problém je, že kuchyň, odkud vozí trvá jen na několika typech, nesmí to být kovový a každá miska musí mít svoje víčko. Prodejci deklarují jen teplotní odolnost spodní misky. Potřebuju koupit 2-3 nový a nerad bych zase šlápnul do lejna.
Díky!
Mýlíš se kuchaři ! Vytrhol si koncept!.... Ja som to práve napísal v zmysle (spomenutom predtým), že pre mňa nie je problém tých pár mysiek umyť spolu s nožmi..a nepotrebujem na to umývačku ... nemotaj papuče s bagandžami...Lebo takto sa to tu na fóre deje...ale nič si z toho nerobne..p32 píše:A tomu se ještě směješ, že jste jenom dva a oba dva jste líní těch pár misek umýt ručně? Zametáte a vytíráte či vysáváte taky jen na Vánoce?dred píše:U nás, keď sme doma väčšinu času jen dvaja, tak by naplnenie trvalo min. týždeň - a to mi to tam má 5-7 dní smrdieť ? .. a koľko tých obedárov by som potom potreboval ? Minimálne 30 misiek!![]()
Krásne Vianoce!
To sme mali na zakladnej skole. Tiez to nechutne smrdelo vechtom - takmer nikto si to nebral. Radsej tanier do jednej ruky a do druhej bud pohar alebo misku (so salatom ci kompotom) - podla toho, co vyzeralo konzumovatelne.dred píše:ploché tácky z nejakého sklolaminátu rôzne pofarbené
Velku umyvacku na riad tam mali, ale tacky do nej nedavali. Tie sa len utierali.
Moje chyba, špatně jsem to pochopil, takže se omlouvám.dred píše:Mýlíš se kuchaři ! Vytrhol si koncept!.... Ja som to práve napísal v zmysle (spomenutom predtým), že pre mňa nie je problém tých pár mysiek umyť spolu s nožmi..a nepotrebujem na to umývačku ... nemotaj papuče s bagandžami...Lebo takto sa to tu na fóre deje...ale nič si z toho nerobne..
Jednoznačný je požadavek aby každá miska měla svoje víčko. A rovněž je zakázanej systém kde každý víčko má svůj pákový uzávěr.
Rozhodně nechci měnit dodavatele, zaprvák je tu výběr jen ze tří, zadruhák ten druhej je o 1/3 dražší a k žrádlu to moc není a ten třetí nemá rozvoz.
Kámoš má ty samý misky se žlutejma víčkama a těm mikrovlnka ani myčka nic nedělá. Bohužel jsem je nikde na krámě neviděl.
Nic dalšího tu prosím neřešte, mě zajímá jen jídlonosič podobný tomu z odkazu u kterýho víčko snese horkou vodu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!