Zesilovač YAMAHA AX-380

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jardafiala

Zesilovač YAMAHA AX-380

#1 Příspěvek od jardafiala »

Koupil jsem od nějakého šílence zesilovač. Měření ukazuje, že na výstupních tranzistorech je 0V, výstupní relé si po chvilce cvakne takže ochrana výstupu je O.K, na DO reaguje. Víc zatím nezkoušeno, případné problémy vyřeším, mám jiný dotaz. Koukněte na fotku a poraďte, pokud jste to někdo dělal, jak se (snad) dá vyčistit přední panel. Modrá s bílou šly lihem, teď mudruju jak se zbavit zbytku historických nánosů. Louhem to nepůjde, panel je hliníkový, existuje nějaký jiný odstraňovač starých nátěrů? Teď jdu na pivo, dál budu zkoušet izopropyl, ještě mám jakési jiné ředidlo neznámého původu, pak uvidím.
Přílohy
yamaha.jpg
yamaha.jpg
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Organicke rozpustadla ako aceton alebo toluen. Len sa to nesmie dostat na povodne napisy, ktore chces zachovat.
ondraN

#3 Příspěvek od ondraN »

Záleží co je to za barvy. Mě se na takové věci docela osvědčil barvožrout. Je to nějaká směs rozpouštědel gelové konzistence, takže se to moc neroztéká a může to chvíli působit. Ale určitě nejdříve zkusit a bacha na origo nápisy, ty by to určitě taky odstranilo.
jardafiala

#4 Příspěvek od jardafiala »

Tak jsem zvolil 24hodin máčení ve vodě. Poté šla barva (sice s potížemi) nehtem seškrábat. Ještě tam je drobný zbytek lepidla, to už půjde snadno. Je nějaký způsob jak chemicky začernit viditelné šrámy? Na netu jsou různé návody a přípravky, zajímá mě vlastní zkušenost.
Přílohy
yamaha .jpg
yamaha     .jpg
VASEK_W

#5 Příspěvek od VASEK_W »

Nevyšel by nakonec nejlépe vzhledem ke kvalitě sítotisk, nebo samolepicí fólie v nějaké reklamce?

Druhá a asi levnější možnost je pohledat někde vyhořelý kus s dobrým panelem.
V Polsku je jeden na prodej za 250 zlotých. Ale to asi slyšet nechceš :lol:

Vašek
jardafiala

#6 Příspěvek od jardafiala »

Jen nakonec výsledek znovuzrození. Zvlášť pyšný jsem na nové zapínací tlačítko, původní chybělo.
Přílohy
vypínač.jpg
vypínač.jpg
výsledek 1.jpg
výsledek 1.jpg
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“