vánoční světýlka

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

vánoční světýlka

#1 Příspěvek od forbidden »

Dostal se mi do rukou tento šílenej šmejd. Nechtěl jsem uvěřit, že je to na 230 VAC. Krabička je z nějakýho recyklovanýho plastu, trochu se zmáčkne v ruce a rozpadne se. Uvnitř tenoučkých vodičů jsou čtyři chlupy, ani nevím z jakýho kovu.
Ty žlutý mrdky nás snad chtějí vyhladit, nebo co. :evil:
Přílohy
IMG_2026.JPG
IMG_2026.JPG
IMG_2025.JPG
IMG_2025.JPG
IMG_2024.JPG
IMG_2024.JPG
Milan_F

#2 Příspěvek od Milan_F »

Žlutý mrdky jen vyroběj to, co si zadavatel poručí. Ty co jsem nedávno upravoval byly od pšoncků z alegra. Neskutečnej sráč.
ransom

#3 Příspěvek od ransom »

Podle mýho to jde za dovozcem. Protože ani na Aliexpressu snad takovej šmejd nedostaneš.
Tohle je na nahlášení ČOI.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Pochází to přímo z nějakýho žlutýho tržiště typu shein apod. Toto si neobjednal žádnej evropskej vychcánek, toto si vyrábí sami pro sebe a pro chudáky co to kupují. Kdyby to bylo od nás, tak neváhám to nahlásit, ale takto to nemá cenu.
jenicek

#5 Příspěvek od jenicek »

Tohle už jsem měl v ruce před X lety. Bez milosti jsem to vyhodil a řekl dotyčnému, že tohle opravovat nebudu, byť byl myslím jen cvaklej drát.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

O dvojitej izolacii ani nepoculi.
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Nemaj náhodou PRcáci stejně jako rusáci od země izolovanou síť? To by pak tyhle dreky u nich nebezpečný moc nebyly.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
pocitujlasku

#8 Příspěvek od pocitujlasku »

nie, co som tak zbezne nasiel, tak maju TN siet
Tieto srandy sa casto predavaj na trhu, mal som zopar takych doma. Ta krabicka isla prec, trocha uprav a islo to z usb cez step-up menic.
Zvratenost boli aj retaze, ktore mali zasuvku pre dalsiu retaz - tiez tahane tym vlasovym kablikom.
No vidis, a tak si sa bal
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Milan_F píše:Žlutý mrdky jen vyroběj to, co si zadavatel poručí. Ty co jsem nedávno upravoval byly od pšoncků z alegra. Neskutečnej sráč.
Přesně, pokud si nezadáš, že chceš dodržet evropský normy IP a bezpečnost, udělá ti to PRCák tak, aby to hlavně bylo laciný = to znamená, že se ušetří i na mezerách mezi spojema, aby se ušetřil materiál PCB. Prostě oni nedodržujou nám obvyklý základní předpisy automaticky, ale jenom když se jim to nařídí a když se to po nich striktně zkontroluje ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
dj_Paul

#10 Příspěvek od dj_Paul »

mám doma 6 těchto řetězů. No do zásuvky jsem to strkal kombinačkama, ale jen na vyzkoušení. Mám je zapojené přes trafo 230/115V a svítí to taky.

Ten přívodní "kabel" jsem nahradil jiným včetně atypické vidlice, tak aby to nešlo strčit jinam. Funguje to tak už 10 let
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Lukas-Peca »

Než bych vylepšoval takovou sračku, tak jsem radši vánoční osvětlení pořešil bateriovými řetězy, které se prodávají za pár desítek Kč, upravenými na napájení z běžné USB nabíječky, kterých je všude dost zadarmo v dobré kvalitě. Je to levné, spolehlivé a bezpečné.
_luky_

#12 Příspěvek od _luky_ »

Mám na domě pár řetězů "EMOS connecting". Poměr cena/výkon mi připadá adekvátní. Napájeno je to malým napětím, dá se to různě spojovat a je to určené pro venkovní instalaci. Navíc mají dvě kvality, takže si lze koupit ty lepší. (mám obě verze a na té dražší je skutečně lepší vodič).

https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=em ... ing+d1am01
DedVseved

#13 Příspěvek od DedVseved »

forbidden píše:Pochází to přímo z nějakýho žlutýho tržiště typu shein apod. Toto si neobjednal žádnej evropskej vychcánek, toto si vyrábí sami pro sebe a pro chudáky co to kupují. Kdyby to bylo od nás, tak neváhám to nahlásit, ale takto to nemá cenu.
Ono to má čínskou vidlici na 230V?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od forbidden »

Běžnou EU, jen takovou prťavou. Pokud narážíš na to, že si to vyrábí pro sebe, tak jsem samozřejmě myslel žlutýho obchodníka, ne že si to objednal evropskej obchodník s tím, že to má být ošizený na kost. Shein je, pokud vím, čistě jejich tržiště.
DedVseved

#15 Příspěvek od DedVseved »

Ten kdo je schopný si objednat tohle přes jakékoliv čínské tržiště, takže dokáže používat platební kartu s povolenými platbami přes internet, potažmo i telefon s bankovní aplikací, tak dobře mu tak, za to že si něco takového koupí.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“