Nejde zvuk u tesla color 425

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kasym

Nejde zvuk u tesla color 425

#1 Příspěvek od Kasym »

Zdarek mám problém přestěhoval jsem se do paneláku s kabelovkou a u některých programů mi nejde zvuk....na novější televizi jsem zjistil ,že je to v přepinání DK a BG(nebo tak nějak),ale takhle televize tu možnost bud nemá nebo jsem to nenašel...co s tím? :( Děkuju, předem říkám ,že nejsem elektrikář a nerozumím tomů
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Oldradio »

Color 425 umí obě zvukové normy, tedy 6,5 i 5,5 MHz, ale tady asi 5,5 MHz nejde. Buď servis u nějakého známého, nebo firmy, která to dělá, nebo vyměnit desku zvukové mezifrekvence, vyndanou z podobné televize ve sběrném dvoře.
Carel

#3 Příspěvek od Carel »

Nech si do tv přijímače zabudovat kvaziparalelní konvertor zvuku,nebo novou tv.Záleží jak si tu stávající ceníš.Ten zvuk s montáží tě přijde cca 250-500Kč.
Peterseal

#4 Příspěvek od Peterseal »

Podla mna sa oplati investovat do tychto TV, boli a su kvalitne, ked si ju porovnam s nejakou novou TV...Tak je jasne ze sa oplati tych 500 do nej vrazit :)
Kasym

#5 Příspěvek od Kasym »

Někdo mi říkal,že to má mít prý automatický přepínání?Na ten konventor se zeptám protože na novou zatím nemám a tahle hraje dobře jen ten zvuk tam není u některých programů
Carel

#7 Příspěvek od Carel »

Sorry,neznám tu Teslu,myslel jsem,že s BG normou nedělaly.Také se mě vyskytla závada na Grundigu,že byl vadný filtr 5,5MHz.
Kasym

#8 Příspěvek od Kasym »

Ted jsem mluvil s kamošem elektrikařem co taky spravuje televize a říkal mi ,že to asi bude to ZMF už to má i sehnaný tak mi to v sobotu vymění..díky a pak dám vědět jestli to je ono na 100% :D
TomasX

#9 Příspěvek od TomasX »

COLOR 425 už něco pamatuje. A je docela možné, že v "jeho životě" některý opravář normu 5,5 vyřadil. Pamatuju se, že se to dělalo když "vrčel" zvuk, tak se 5,5 vyřadila a byl pokoj. Možná je oprava jednodušší než si myslíš.
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
Hill
Administrátor

#10 Příspěvek od Hill »

To bude nejspíš ono. Norma 5,5MHz se často vyřazovala kvůli bručení zvuku v místech s horším signálem, bylo to jednodušší, než odstranit příčinu, a do nástupu videa zvuk na 5,5 MHz vlastně nikomu nechyběl.
Zkontroluj zvukový díl, pravděpodobně bude chybět filtr 5,5MHz a koincidenční obvod 5,5MHz bude nejspíš zkratovaný kapkou cínu.
cabernet

#11 Příspěvek od cabernet »

Pravda je ta, ze ten TV ma osadene obvody pre spracovanie obidvoch noriem. Urcite teda hladaj chybu v module OMF.
davali sa niekedy aj spominane konvertory pre zlepsenie selektivity prave pri kablovkach, kde su kanaly v C aj S pasme, cize blizko seba.
A s tymi elektrolytami si v tomto pripade nerob starosti.
Kasym

#12 Příspěvek od Kasym »

Díky pánové....už jsem to přeposlal kamarádovi co mi to bude dělat....já se v tom hrabat nebudu protože je to pro mě španělská vesnice jsem strojař ne elektrikář..dvakrát ta televize byla v opravě a je možný,že to tam odpojil...díky moc za rady. :) :)
milin

#14 Příspěvek od milin »

kondík ma pravdu,byla to častá závada.
Kasym

#15 Příspěvek od Kasym »

tak problém je opraven vyměnili jsme cely ZMF a zvuk jde perfektně...jak tu někdo psal jeden z těch filtru byl špatnej...Takže díky vám všem za rady :D
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“