Po instalaci AHD modulu píská celé auto
Moderátor: Moderátoři
Po instalaci AHD modulu píská celé auto
Chtěl jsem sem vložit odkaz na ten modul ale z nějakého důvodu mi stránky výrobce vyhazují chybu 404.
Mě už došli nápady, píská to i když to připojim jinam, třeba přímo na baterku.
Tak možná ne PRC (asi jsem tu firmu našel a v archivu se lze podívat), nicméně kvalita možná bude na stejné úrovni...
Copak na to budou říkat na STK? Nemyslím rušení, ale způsob denního svícení.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Já třeba kdysi hledal, jestli neexituje nějaká H7 led, co by měla i funkci denního svícení a nic jsem nenašel a tam by to bylo velice snadné.
U halogenek je tuším nějaký problém s halogenový cyklusem uvnitř baňky, když nejedou naplno.
Jedině od LED ustříhnout dodávaný driver a udělat si nějaký vlastní.
U starších aut navíc můžeš zapomenout rozsvítit a pak jedeš bez světel. Nebo třeba ty větla zapomeneš zhasnout.
Auta to mají různě. Některé po vypnutí klíčku svítí dál, nekteré pískaj a některé pískaj až po otevření dveří. Starší lidi to pískání třeba neslyší.
Taky některý auta ztmaví palubku s rádiem a pak tam na tom nejde ve dne nic přečíst.
Těch důvodů je spousta.
jezdím fakt dlouho. Vždycky jsem byl jeden z prvních, kteří v lehké mlze či šeru rozsvěceli. Dobrovolně.
No a pak přišla bolševická pakárna v podobě toho, že za plného denního světla, ba i ve slunečním žáru budeme z rozkazu svítit.
Co byste řekli? Takřka okamžitě jsem "přepadl" do té skupiny, co zapomíná rozsvítit, a to i za situace, kdy by selský rozum k rozsvícení vedl. Opravdu zapomínám, není to úmysl.
No a proč? Dělal jsem víckrát "sebezpytování" a důvod je mi jasný: podvědomá absolutní averze vůči jakýmkoliv bolšlevárnám, tím víc, čím jsou nesmyslnější a absurdnější. Skutečně to vychází z podvědomí, není to úmyslné nerozsvícení.
Ono ještě nehráblo úplně všem.
kdo ne - hledá důvod.
Ale bohužel ne vše dobré v základu je dobré i ve výsledku.
Už několikrát jsem se setkal s tím, že někdo měl asi podobnej modul co měl svítit dálkovejma na 10%, ale jelikož to je jen další bazmek co se může posrat a kdo ví zda je vůbec schválenej, tak samozřejmě se mu posral a svítil dálkovejma naplno a i za dne to fakt dost vadí, stejně jako neschválené LED dení svícení co si narvou tak aby to "vypadalo", ale vůbec je nezajímá, že by to mělo bejt nějak rozumě seštelovaný.
To už je lepší když si místo předních mlhovek daj denní. Krásně to pasuje do vzhledu, mnohem menší šance, že bude vypalovat oči protijedoucím dálkovejma a přiznejme si. Jak často jste vůbec přední mlhovky použili? Já jednou jedinkrát.
- pocitujlasku
Dekker: ja za 15 rokov asi 3x. aj to hlavne preto, aby mna videli, lebo v noci v hmle bolo vidiet tak na 2m, cize ja som len isiel podla toho, ako som videl stredovu ciaru. A raz v tatrach, ked husto snezilo a bola tma, aby som videl, kde je pre zmenu krajnica.
K těm pásům: ano, taky se poutám, ale opět z vlastní vůle (protože to považuju za spíš prospěšné; mohl bych popsat příběh mně blízkého člověka, který to jako spolujezdec neudělal a havarovali). Je mi ale v podstatě jedno, co na to drzý bolš.
Fakt hodně mě s.re, že neustále víc a víc strkají svůj špinavý rypák do osobních věcí (zde třeba do toho, jak při příp. nehodě dopadnu).
Ale evidentně jsou jedinci, kterým to nevadí, nebo tomu dokonce tleskají.
kdo ne - hledá důvod.
nejhorší na tomdle je spíše to, že spousta aut už má automatické rozsvěcování (nejen denní, ale v návaznosti na světelný senzor i klasických) a když přesednou do jiného, nebo na to spoléhají až moc tak vznikají situace kdy nesvítí