AI - umělá inteligence

Tady si vyzkoušejte tvorbu témat a použití bbkódů, tagů, upload fotek

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ransom

#16 Příspěvek od ransom »

Ten text je něco příšernýho. Za to ovšem nemůže AI. Na vině je nadprodukce škváru, ze kterého se ona musí učit.

Cust: Mimo. Až ti nebude v restauraci chutnat připálenej guláš, nechť ti pingl odpoví stejně.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
samec

#17 Příspěvek od samec »

houmr píše:Už teď je problém prokázat, že na diplomových pracích se AI podílela ...
Ono je to ešte horšie. Kedysi prax veľmi rýchlo odhalila skutočné kvality absolventa s podvodne získaným titulom. Dnes je spoločnosť v takej dekadencii, že takýto titulovaný podvodník môže dlhodobo zastávať akúkoľvek dvôležitú funkciu (nie len v oblastiach sociálno pavedeckých) a nikomu to nevadí.
JiriTom

#18 Příspěvek od JiriTom »

ransom píše:Ten text je něco příšernýho.
Pokud myslíš text písně AI v mém prvním příspěvku, tak mi naopak připadá, že není o nic horší neź texty trubadůrů typu Klus, Krajčo, David atd... :)
Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo. Dezolát má ve všem jasno, nikdy nepochybuje...
pocitujlasku

#19 Příspěvek od pocitujlasku »

houmr píše:Jen mi vadí, že tím jak bude AI dokonalejší, bude se čím dál víc smazávat rozdíl mezi realitou a fikcí.
Toho sa nemusis bat. To je taky zacarovany kruh. Cim viac toho zacne AI produkovat, tym viac toho bude na internete, z ktoreho cerpa a namiesto zdokonalovania zacne hlupnut.
No vidis, a tak si sa bal
dracekvo

#20 Příspěvek od dracekvo »

samec píše:
houmr píše:Už teď je problém prokázat, že na diplomových pracích se AI podílela ...
Ono je to ešte horšie. Kedysi prax veľmi rýchlo odhalila skutočné kvality absolventa s podvodne získaným titulom. Dnes je spoločnosť v takej dekadencii, že takýto titulovaný podvodník môže dlhodobo zastávať akúkoľvek dvôležitú funkciu (nie len v oblastiach sociálno pavedeckých) a nikomu to nevadí.
Hele, to se řešilo za mě, když jsem maturoval. Že pro podobné práce človek může hledat a kopírovat části z internetu a nemusí to pracně nabiflovat v knihovně a že takový absolventi budou k ničemu, protože podváděli.

Jenže paradoxně potom v životě jsou ti lidi schopnější jak jedničkáři co se všechno drtili zpaměti.
Protože v životě to není o tom vše umět nazpamět. Ale umět si ty informace najít a použít je.
samec

#21 Příspěvek od samec »

dracekvo píše:Jenže paradoxně potom v životě jsou ti lidi schopnější jak jedničkáři co se všechno drtili zpaměti.
Samozrejme, že ľudia, ktorí dokážu šikovne vytiahnúť peňaženku z cuzieho vrecka sú schopnejší, než niekto s poctivo zodretými rukmi. S podvodníkmi a podvodmi je to vždy tak.
p32

#22 Příspěvek od p32 »

pocitujlasku píše:Tuto vetu neznasam. Takze, ak chcem vyjadrit svoj nazor ohladom niecoho, tak automaticky musim byt odbornik?
Ano, v případě dané složené písně či básně ano. V tom příkladě je vidět, že jsou poskládaná slova, ale vůbec neladí do sebe a to dělá většinou amatér. Odborník má větší zásobu slov na doladění jednotlivých slok apod.
Zrovna u tebe je přesně řečeno, že tvoje otázka je nekvalifikovaná a neodborná, protože je brána všeobecně na konkrétní případ a dostaneš jen všeobecné neodborné odpovědi.
Cust

#23 Příspěvek od Cust »

pocitujlasku mimo jiné píše:Tuto vetu neznasam. Takze, ak chcem vyjadrit svoj nazor ohladom niecoho, tak automaticky musim byt odbornik? ked poviem, ze sa mi nejaka farba nepaci, tak musim byt maliar? ...
Ne, nemusíš. Ten chat přece není odborník na básně. A kdyby samec napsal, že se mu to nelíbí, tak nenapíšu nic.
Nicméně, moje věta spíše směřovala k tomu, aby se samec zamyslel nad tím, jestli to zvládne líp - toto zamyšlení by totiž mělo předcházet každé kritice - pak by asi na světě bylo líp a pocítili bychom lásku víc. :-)

PS: Mě se to taky nelíbí, ale sám bych to líp nezvládl, tak musím napsat: Jo, na to že to není básník plný emocí, které musí ven, tak to zas tak hloupé není. :-D
Cust

#24 Příspěvek od Cust »

samec píše:
dracekvo píše:Jenže paradoxně potom v životě jsou ti lidi schopnější jak jedničkáři co se všechno drtili zpaměti.
Samozrejme, že ľudia, ktorí dokážu šikovne vytiahnúť peňaženku z cuzieho vrecka sú schopnejší, než niekto s poctivo zodretými rukmi. S podvodníkmi a podvodmi je to vždy tak.
Takže, pokud jsem proplul vysokou bez učení se a jedniček, tak jsem kapsář a podvodník? :wink:
HF_Tech

#25 Příspěvek od HF_Tech »

pocitujlasku píše:
houmr píše:Jen mi vadí, že tím jak bude AI dokonalejší, bude se čím dál víc smazávat rozdíl mezi realitou a fikcí.
Toho sa nemusis bat. To je taky zacarovany kruh. Cim viac toho zacne AI produkovat, tym viac toho bude na internete, z ktoreho cerpa a namiesto zdokonalovania zacne hlupnut.
V podstatě to nakonec dopadne jako aeronet. Tam se masa d@mentů navzájem utvrzuje ve svých d@mentních názorech až se všichni propadnou do singularity a okolí už vůbec nepotřebují :)
V počítačové technologii na to sedí pojem GIGO - Garbage In Garbage Out
Když sebechytřejší algoritmus nakrmíš vstupními daty kvality hnoje, tak z z něho zase vypadne jen hnůj...
HF_Tech

#26 Příspěvek od HF_Tech »

Cust píše:
samec píše:
Takže, pokud jsem proplul vysokou bez učení se a jedniček, tak jsem kapsář a podvodník? :wink:
Nevystudoval jsi náhodou VŠE?
Cust

#27 Příspěvek od Cust »

Kybernetiku na FEL na ČVUTu. :wink:
Ruprecht

#28 Příspěvek od Ruprecht »

Jo tadleta kybernetika - "nový prostředek buržoazie k vykořisťování dělnické třídy" (cit. Rudé Právo, kolem 1950 n.l., bohužel sken nemám a originál jsem ztratil)
A "reakční pavěda" taky :wink:
Přílohy
paveda-3_.jpg
paveda-3_.jpg
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
xsc

#29 Příspěvek od xsc »

samec píše:Ono je to ešte horšie. Kedysi prax veľmi rýchlo odhalila skutočné kvality absolventa s podvodne získaným titulom. Dnes je spoločnosť v takej dekadencii, že takýto titulovaný podvodník môže dlhodobo zastávať akúkoľvek dvôležitú funkciu (nie len v oblastiach sociálno pavedeckých) a nikomu to nevadí.
Kdysi tito absolventi společnost reálně řídili, dokonce si na to udělali školu a rozdávali na ní titul RSDr :-)
Achab

#30 Příspěvek od Achab »

Nevím jak placená AI, ale ChatGPT nenašel ani konkrétní hospodu, která funguje nejmíň 100 let. Přitom Goggle na stejný dotaz vyhodí řadu odkazů i s fotkama.
...nedokázal jsem najít žádné informace o tomto hostinci. Je možné, že se jedná o soukromý nebo malý podnik, který nemá širokou online přítomnost.
Odpovědět

Zpět na „Na vyzkoušení“