Kamera na chatě - postup zprovoznění

Kamerové a video systémy. Kamery, multiplexery, HDD videa, kvadrátory, videoservery, ochranné a dohledové systémy

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dvorak

Kamera na chatě - postup zprovoznění

#1 Příspěvek od dvorak »

Máme na chatě dvě kočičky, které denně kolem poledne chodíme krmit. Chtěli bychom vědet, co tam dělají po celý den, fotopast se ukázala jako nespolehlivá, pozdě zapíná a pod. Proto chci požádat o radu, jak jednoduše a také levně tam zprovoznit wifi kameru s nočním viděním - wifi tam je.
Takže takovou kuchařku, krok za krokem, jak se doma na kameru připojím, atd. Jaké aplikace jsou potřeba pro PC, ev. pro mobil ? Je nutná ohlašovací povinnost pro úřady ? Jakou kameru ? Něco jsem si o tom již přečetl, ale některým pojmům nerozumím - např. připojení přes IP, připojení přes seriové číslo kamery , připojení tlačítkem WAPS (které tam nevidím) a pod.
Předem děkuji, možná nejsem sám, kdo o monitorování uvažuje.
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

Podívej se na kamery řady TAPO.

Kameru připojit k WiFi, ke zdroji, a jede se.

Do telefonu nebo do PC doma pak aplikaci, která z úložiště bude přehrávat záznamy.
dvorak

#3 Příspěvek od dvorak »

Z uložiště ? A on-line to nejde ?
Cowley

#4 Příspěvek od Cowley »

Jde, ale tebe nebude zajimat, jak se stalo " to a to "?

Jsou samozřejmě i kamery s integrovanou SD kartou.

Ale úložiště je lepší. Data jsou poslána z objektu pryč a pokud například venkovní kameru někdo ulomí a ukradne, bude SD k ničemu.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Doplním dotaz . Jsem se stejným problémem . Zná někdo "rychlé" fotopasti ? Když mám foto tak prázdno , když se zadaří konec ocasu ....
doktor365

#6 Příspěvek od doktor365 »

Cowley píše:Podívej se na kamery řady TAPO.
.
Mám čtyři a spokojenost
dvorak

#7 Příspěvek od dvorak »

Po zakoupení kamery jsem si nainstaloval do mobilu potřebnou plikaci - Yi loT app , ale po vytvoření účtu a přihlášení se kamera v mobilu objevila, ale jak se můzu dostat do jejího nastavení ? Děkuji.
vasekpetr1

#8 Příspěvek od vasekpetr1 »

Nemáš v té aplikaci v záběru kamery vpravo nahoře symbol šestistranné matice? To je nastavení kamery a alarmu. Ale nic velkého nečekej. Jen pár možností rychlosti záznamu atd. Já tu aplikaci také měl, ale po nějaké době provozu po mně chce placenou verzi a do bezplatné už mě nechce pustit. Nevíte někdo o bezplatné apce pro jednu wifi kameru čínské provenience?
doktor365

#9 Příspěvek od doktor365 »

vasekpetr1 píše: Nevíte někdo o bezplatné apce pro jednu wifi kameru čínské provenience?
Mám dvě kamery z Číny pro každou mám jinou aplikaci. Mně už to funguje přes pět let. Zkus to.
https://play.google.com/store/apps/deta ... csee&hl=cs

https://tosee.en.softonic.com/android
dvorak

#10 Příspěvek od dvorak »

Díky, podařilo se dostat do nastavení , šlo mi hlavně o možnost natáčení kamery nahoru,dolu. Přes mobil to funguje, ale pokud tam je pohyb, tak po několika sekundách obraz zamrzne, prostě nejde kontinuelní sledování.
vasekpetr1

#11 Příspěvek od vasekpetr1 »

Nevím, jestli je to kamerou nebo aplikací, ale v mobilu jsem měl vždy nahrané pouze šestivteřinové sekvence, takže na tom toho moc vidět není.
dvorak

#12 Příspěvek od dvorak »

Tak se mi to podařilo na chvíli rozchodit, ale po opětovném zapnutí mi je pořád vnucováno to placené cloud uložiště a nemohu se dál přes to dostat.
Zkusil jsem použít tu jinou aplikaci, ale asi není s kamerou kompatibilní, nenačetla QR kod pro spárování, druhá aplikace se stáhla jen do PC, jak jí dostat do mobilu nevím.
dvorak

#13 Příspěvek od dvorak »

Tak kamera chodí, ale musí být umístěna v těsné blízkosti routeru, pokud ji přesunu kousek dál, tak zřejmě z wifi sítě vypdane ... Zkusím ještě nějaký extender.
Odpovědět

Zpět na „Kamerová technika“