AI - umělá inteligence

Tady si vyzkoušejte tvorbu témat a použití bbkódů, tagů, upload fotek

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
samec

#61 Příspěvek od samec »

Akože real time? Zabudni. To budú rovnaké triky, ako s tými pseudo básničkami. Maximálne nejaké dynamické zvýšenie kontrastu.

Mimochodom, generátory básničiek existovali aj pred 30 rokmi. Záležalo len, jak veľkú a kvalitnú databázu slov si k tomu mal.
ransom

#62 Příspěvek od ransom »

Real time určitě ne, jestli myslíš během přehrávání. Nedovedu si představit PC, který by na to měl výkon. Plus 10Gbit připojení s pingem v mikrosekundách, nebo terabajty uložených databází s video modely, taky s mikro sekundovým přístupem.
Ne, tady jde o převod uložených videosouborů. Upscaling rozlišení, zvýšení FPS, odstranění šumu, zvýšení dynamického rozsahu. Když vidím, co to dokáže s fotkami, klidně bych si na to vsadil.
Mám ten nástroj už stažený. Bez zakoupení tě nechá upravit tři video soubory grátis. Zrovna to jede, tak sem později hodím výsledek.

https://unifab.ai/ai-video-enhancer.htm
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
rnbw

#63 Příspěvek od rnbw »

Uz sa "tesim", ked takto zacnu kurvit zvuk na nove vydania nahravok.
lesana87

#64 Příspěvek od lesana87 »

Aby pak z filmu nebyl úplně jiný film, ve kterém jsou staří mladí, plešatí vlasatí, tráva zelenější, slunce kulatější a vrahem pošťák místo zahradníka, protože pro pošťáka měla AI model s vyšším rozlišením než pro zahradníka.
ransom

#65 Příspěvek od ransom »

Zvuk zatím úspěšně kurví spíš živí zvukaři.
AI by mohla ve zvuku mít úplně jiné úkoly. Srozumitelnost řeči, odstranění zvukového pozadí, simultánní tlumočení... Do muziky bych ji radši nepouštěl. Ale určitě by zvládla odstranit šum a praskot z unikátních starých nahrávek.

Video ukázky z tvorby AI (míněno že je AI přímo vytvořila) jsou hojně k vidění i na Youtube. Většinou z toho blahem nechrochtám.
ransom

#66 Příspěvek od ransom »

Takže výsledek.
Zkusil jsem to na nahrávce, která by to opravdu potřebovala. Takže na vysvětlení: Jde o vzorek ze seriálu MASH. Ten už sám o sobě byl nahraný bídnou technikou. Obraz pochází ze starého DVD vydaného v USA. To před lety jeden fanda vyripoval, převedl z NTSC do PALu, a přilepil k němu českou zvukovou stopu nahranou z televize. Pak nový authoring do DVD. Komplet seriál takto zpracovaný mám na třiatřiceti DVD od něj.
Protože kdo má ty placky furt měnit, mám to ještě všecko vyripované do MP4 s nastavením rychlého procesu, takže nic moc.
Obraz tedy z už tak mizerného masteru doznal řady degradací několika převody rozlišení, FPS a různými postupně aplikovanými kodeky, završeno je to rychlopřevodem do MP4 640x480p.

Z jednoho nahodile vybraného souboru jsem ustřihnul cca 40s nahodilý kousek. K vidění tady:
https://mega.nz/file/xplQEKSJ#FUZaPiZ5l ... tEd1e5JUgs

Ten jsem protáhnul skrz DVD UniFab AI. Využil jsem postupně jen tři kroky:
- Smoothing na trojnásobek fps
- Denoise
- Upscale na 1080p

Je to brutální záhul na HW. Na zdechlém notebooku (AMD Ryzen 7 5825U, 16 GB RAM, sdílená grafika) jde upsampling rychlostí cca 0,3 fps. Ty ostatní filtry na tom nejsou o moc líp. Takže mi to zabralo celé dopoledne. K tomu si na počátku práce program stahuje velké množství dat pro porovnání videa se vzory. Předpokládám, že na herní nebo 3DCAD mašině s pořádnou grafikou by to jelo mnohonásobně rychleji.

Výsledek je tady.
https://mega.nz/file/k5MUiRCS#_PEW8to_S ... OfG9nGT1Q0

Jestli to je nebo není příjemnější pro oko (úmyslně nepíšu věrnější), to ať si každý srovná sám.

Videa doporučuju před skouknutím stáhnout.
samec

#67 Příspěvek od samec »

Konečne si Schindlerov zoznam pozrieš vo farbe.

V hudbe, po vyčistení zvuku od šumu a skreslenia bude Z Iron Maiden pop music a budú ich hrávať na Šláger TV.
:polka:
ransom

#68 Příspěvek od ransom »

Nic takového neočekávám, nechci, ani jsem nic takového nezmiňoval.
asdf
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od asdf »

Jako, kvalitnější to je, ale když porovnám ty velikosti, tak bych si asi nechal to původní.
ransom

#70 Příspěvek od ransom »

Já tam vidím nějakou změnu. Ale nic z čeho bych skákal do stropu.
Každopádně jsem si to místo jalovýho teoretizování vyzkoušel, vím už co to dovede a co ne. A že se tím nadále nepotřebuju zabejvat.
No a to je z mojí strany k AI asi všecko.
asdf
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od asdf »

Možná by to bylo líp vidět na něčem ještě míň kvalitním. Třeba něco z videokazety.

Já jsem AI včera dal napsat Hello World v BASICu pro ATARI 800XE. A mimo jiné napsal něco jako:

Kód: Vybrat vše

10 A$="Hello"
20 B$="World!"
30 PRINT A$;", ";B$
To je skoro správně. Na IQ151 by to třeba fungovalo, ale potíž je, že v ATARI BASICu se musí řetězcové proměnné dimenzovat, jinak to hodí chybu. Takže je to AI docela chytrý, ale nedá se na to 100%-ně spolehnout.
lesana87

#72 Příspěvek od lesana87 »

ransom píše:K tomu si na počátku práce program stahuje velké množství dat pro porovnání videa se vzory.
Jestli ono to nestahovalo od někud ten M.A.S.H. v původní nezkriplené podobě. :)
ransom

#73 Příspěvek od ransom »

To by možná byla ta nejužitečnější funkce.
pocitujlasku

#74 Příspěvek od pocitujlasku »

asdf píše:nedá se na to 100%-ně spolehnout.
Ak sa niekto 100% spolieha na AI, tak je s prepacenim blbec.
Mozes sa nechat inspirovat, moze ti ponuknut smer, ktorym sa uberat.
No vidis, a tak si sa bal
Cust

#75 Příspěvek od Cust »

No, já jsem se na to na 100 % spolehl, když jsem kdysi dělal disertačku. Řídící systém, který je bez UI neřiditelný... Ale jo, jsem blbec.
Odpovědět

Zpět na „Na vyzkoušení“