Spínačky Vemer Napa
Moderátor: Moderátoři
Spínačky Vemer Napa
Vypadá to, že jsou nějaký vruty do plastu směrem od číselníku a drží ten průhlednej dekl nad plošákem. Ale netuším, jak se dostat pod číselník a nechci to rozlámat.
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- tiktak1953
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
Dostal jsem se na 3 vruty, po vyšroubování se oddělila zadní průhledná část a celý se to rozprsklo, takže poskládat kolečka bude asi boj. No plošák je venku, baterka taky. Zapojená měla pár desítek mV, nezapojená má 0,7V.
Je to jednočlánek Varta 65HT na plocho v trojbodým držáku, viz odkaz. Ovšem jsem z toho docela zmatenej, pod typem V 65HT jsou 1,2V NiMH . Nojo, ale jinde je pod stejným značením LiIon nejspíš 3V
Na švábu DIL8 je :
T905
e1466DH0
97275-17
- tiktak1953
- tiktak1953
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
LiIon se, podle toho co je různě v návodech psáno, nesmí nabíjet pod 0°C.
NiMH akumulátorům to nevadí a ani jim tolik neškodí hluboké vybití, na rozdíl od LiIon. Takže tipuju, jako rnbw, že tam patří NiMH akumulátor.
Takže 1,5 V bude správná hodnota.
Odpoledne zkusím zda to půjde z vnějšího zdroje 1,2V. Ale mám trochu obavu, jestli se mě podaří ten rozprsknutej strojek poskládat kolečka aby to makalo.
Ta baterka taky není zrovna moc k sehnání, V65HT jsem nenašel. Na TME mají V80H, což je rozměr ok ale nemá pájecí trojnožku. Tak ji budu muset urvat za starý baterky a nabodovat Gliterem. Blbý je, že se mimo původní pozici baterky do spínaček nic nikam nevejde. Zlatý SPHQ s AA nikláčem.
- tiktak1953
....................................Hill píše:V hodinách SPH-Q jsem původní NiCd nahradil tužkovkou NiMH 1,2 Od půlky září do května jsou ty hodiny bez napájení a někdy přes zimu se zastaví. Přesto se článek po zapnutí zase nabije a drží.
Takže 1,5 V bude správná hodnota.
Nabijatelna origos tuškova bat. v spinacich hod na nočný prud SPH-Q PRIM Chronotechna Sternberg vydrzi stat s odpojenymi hodinami aj par rokov nielen rok .Po znovu pripojeni na prud sa dobije a funguje dalej.Robim tieto spinacky hodiny roky ,takto to je.
Preco nedate tuskovu nabijatelnu baterku do drziaka mimo spinacky ,alebo gombikovu mimo hodiny ak je to mozne a budete mat roky bez problemov!
Takže spínačky jdou, zapínaj i vypínaj. Kdyby byla AAA Eneloopka o 1-2 mm menší průměr, vešla by se vedle svorkovnice do zadní části soklu na DIN lištu.
V AME žádnej nabíjecí knoflík taky nemaj, v Hradci nic jinýho už na součástky není a tak kašlu na to, pokud budu ty spínačky potřebovat, objednám si V80H s něčím dalším v TME. Hlavně že vím, jak se do spínaček leze a že krokáč krokuje.