Po instalaci AHD modulu píská celé auto
Moderátor: Moderátoři
1) když svítí denní, nesvítí zadek (jen u některejch aut ano) = neboli auto je zepředu mnohem líp viditelný, ale zezadu ne. Klasická situace, jedu proti vycházejícímu nebo zapadajícímu Slunci po otevřený krajině a vjedu z jasnýho pole do lesa a v lese tma jak v Obamově prdeli - a přede mnou se bude courat pouze dopředu denníma svítící jiný auto. Zezadu ho neuvidím, bo oslnění a tmavý pozadí a nesvítící zadní obrysovky - a když ho trefím, viník budu já, protože blábláblá - ale že kdyby svítil i vzadu, byl by viditelnej, to už jaxitaxi zákon nereflektuje. Takže za mne - když už svítit denníma, tak komplet vepředu I VZADU. V době maloodběrovejch LED světel je naprostá zbytečnost šetřit na pár červenejch LEDkách vzadu.
2) zákonem umožněný umístění denního svícení dolů do nárazníku k mlhovkám až těsně nad silnici - zase situace po ránu nebo v podvečer, prostě příšeří až šero, proti vám jede auto, ale mezi váma je malej horizont. Jeho denní nevidíte, dokud nevyjede na ten horizont - kdyby svítilo potkávačkama nebo denním v místě potkávaček, bylo by vidět daleko dřív - tohle už soudruzi konstruktéři naštěstí pochopili a díky LEDkový technologii rozmísťujou denní lajnu kolem obvyklýho světlometu nebo aspoň tak vysoko, že se neschová za každým krtincem na cestě ...
A kutilmile - nelituju tě
- vasekpetr1
Na ty C4 je ještě jedna podivnost. Nikde není psáno, co to je za světla dole v nárazníku, jestli mlhovky, nebo přídavný světla. Faktem je, že pokud je rozsvítím, svítí furt ať jsou zapnutý dálkový nebo tlumený, nebo obrysovky. Na přepínači je poloha vypnuto, další je přední asi přídavný, pak zadní červená mlha a nakonec přední přídavný (nebo mlha?) plus zadní červená mlha.
Policajti mě jednou zastavili a začali řešit jestli ty (přídavný/mlhy) s dálkovejma dohromady jo nebo ne a ničeho se nedopracovali, prostě to je tak homologovaný. Ty přídavný svítí dost do stran, takže mnohem lepší přehled o srnách a kňourech za příkopama.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Kdybys to dohledal, tak by to bylo super, zkusil bych to. Ve feldě mu to nic nerušilo ale taky je otázka jeslti mělo co, jestli tam měl třeba aspoň rádio, ne vždy je to u takových aut zvykem. Já to chci konkrétně do favorita, ovšem vybavenýho rádiem s "hifi" a vysílačkou, a to je zdroj problému mého rušení teď, z těchto dvou věcí se ozývá pískání. Ale pokud bys to dohledal byl bych rád a zkusil to.EKKAR píše:Pro jednoho člena nejmenovanýho značkovýho fóra jsem navrhoval snižující DC/DC měnič ve formě PWR regulátoru pro odporovou zátěž s NE555 a výkonovým výstupním MOS-FETem. Mělo to za úkol snížit napětí pro dálkový vlákno žárovek H4 u věkovitý felicie jeho táty, kde právě tohle sloužilo jako "denní svícení". Veškerý původní zapojení bylo zachovaný, oddělený to měl diodama P600D. Já původně měl nastavenou střídu 1:1, aby efektivní napětí při chodu motoru bylo kolem 7V, ale vím, že při konečný montáži to ještě trochu dolaďoval - nevím jestli nahoru nebo dolů, ale osobně to odhaduju trochu nahoru nad ideální polovinu napájecího napětí. Moje zapojení s tím počítalo, dával jsem tam trimr. Můžu se ho zkusit zeptat, jestli ještě ten můj původní návrh někde má, protože v tý felině to určitě nic dalšího nerušilo.
Mám Thálii a ta má dole v nárazníku přípravu pro mlhovky. Už jsem dávno tam chtěl dát DRL, ale právě proto že je to docela nízko, jsem od toho upustil. Stále svítím tlumenýma protože jak jsem pátral po rozměrech umístění tak mi to vzhledem k provedení přední masky nikde nepasuje bez řezání plastu.
Takže jsme to s kolegou dohledali, pracovní kmitočet tam je JENOM nějakejch 200Hz = PŘI TEPELNÝ SETRVAČNOSTI VLÁKEN TO BOHATĚ STAČÍ a tím trimrem mezi vývodama 6 a 7 časovače se PO NAMONTOVÁNÍ dolaďuje střída impulsů tak, aby to opravdu svítilo a ne jen žhavilo. Zdvojenej výstupní MOSFET je redundance kvůli co nejmenšímu úbytku napětí v sepnutým stavu a spolehlivosti, aby to svítilo i když jeden odejde. Oba je potřeba dát na malej chladič, aby netrpěly horkem - teoreticky to zvládnou i bez něj, ale proč je trápit ... Jinak k oddělení obvodů jsou dobrý diody P600D - ke každýmu vláknu H4 samostatnou, zas kvůli proudům.TeslaPC píše:Kdybys to dohledal, tak by to bylo super, zkusil bych to. Ve feldě mu to nic nerušilo ale taky je otázka jeslti mělo co, jestli tam měl třeba aspoň rádio, ne vždy je to u takových aut zvykem. Já to chci konkrétně do favorita, ovšem vybavenýho rádiem s "hifi" a vysílačkou, a to je zdroj problému mého rušení teď, z těchto dvou věcí se ozývá pískání. Ale pokud bys to dohledal byl bych rád a zkusil to.EKKAR píše:Pro jednoho člena nejmenovanýho značkovýho fóra jsem navrhoval snižující DC/DC měnič ve formě PWR regulátoru pro odporovou zátěž s NE555 a výkonovým výstupním MOS-FETem. Mělo to za úkol snížit napětí pro dálkový vlákno žárovek H4 u věkovitý felicie jeho táty, kde právě tohle sloužilo jako "denní svícení". Veškerý původní zapojení bylo zachovaný, oddělený to měl diodama P600D. Já původně měl nastavenou střídu 1:1, aby efektivní napětí při chodu motoru bylo kolem 7V, ale vím, že při konečný montáži to ještě trochu dolaďoval - nevím jestli nahoru nebo dolů, ale osobně to odhaduju trochu nahoru nad ideální polovinu napájecího napětí. Moje zapojení s tím počítalo, dával jsem tam trimr. Můžu se ho zkusit zeptat, jestli ještě ten můj původní návrh někde má, protože v tý felině to určitě nic dalšího nerušilo.
Díky, moc, zkusím to a snad už to bude konečně dobrý.EKKAR píše:Takže jsme to s kolegou dohledali, pracovní kmitočet tam je JENOM nějakejch 200Hz = PŘI TEPELNÝ SETRVAČNOSTI VLÁKEN TO BOHATĚ STAČÍ a tím trimrem mezi vývodama 6 a 7 časovače se PO NAMONTOVÁNÍ dolaďuje střída impulsů tak, aby to opravdu svítilo a ne jen žhavilo. Zdvojenej výstupní MOSFET je redundance kvůli co nejmenšímu úbytku napětí v sepnutým stavu a spolehlivosti, aby to svítilo i když jeden odejde. Oba je potřeba dát na malej chladič, aby netrpěly horkem - teoreticky to zvládnou i bez něj, ale proč je trápit ... Jinak k oddělení obvodů jsou dobrý diody P600D - ke každýmu vláknu H4 samostatnou, zas kvůli proudům.
EKKAR píše:...když svítí denní, nesvítí zadek (jen u některejch aut ano) = neboli auto je zepředu mnohem líp viditelný, ale zezadu ne.
Mě mladej na moji žádost svícení vzadu u DR zapnul. F III, úplně bez problému, krabičku má. Jdou aktivovat i další věci, původně za tučný příplatek.