Propojení po LAN napřímo.
Moderátor: Moderátoři
Přijeli, zapíchli nekříženej kabel do TČ a sýho noťasu a NIC. Tak začali bádat. Zjistili, že opravdu někdo změnil IPv4, tak na pididispleji venku v regulátoru TČ nastavili default 192.168.134.176 a masku na 255.255.255.0. No já to nebyl, vůbec jsem se do toho nedostal.
Jenže po té se stejně noťas nepřipojil. Následoval dlouhej telefonát k vrchnímu softwérákovi výrobce a bylo zjištěno, že v regulátoru je nějaká starší verze FW, u který se občas při výpadku napájení rozpadla komunikace LAN. No a protože kámošovo TČ není připojený na net, tak nebyl aktualizován a zapomělo se na něho. Dozvěděl jsem se, že někdy stačí schodit napájení ale většinou je potřeba udělat reset regulátoru, což je při zapnutí napájení podržet tlačítko Mode asi 5 sekund na regulátoru TČ.
Novej FW s sebou neměli a tak přijedou ještě jednou.
Potěšilo mě, že nejsem ještě úplně blbej, jak mi tu někdo naznačil. Prostě pokud nemaká komunikace v TČ z důvodu chyby v FW, tak by asi neuspěl nikdo zdejší, navíc když to zařízení nezná.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Aby servisáci nevěděli, že se musí odpojit napájení a resetovat regulátor, je tak divné. Navíc když už tu komunikaci na TČ rozjeli, tak přece není problém mít servisní LTE modem, přes který připojím TČ na internet a to si FW zaktualizuje automaticky. Nebo si ten FW stáhnu, abych tam příště nemusel.
Jak se potom dostanou do toho nastavení? Je tam webové rozhraní na portu 80 nebo bude fungovat ten port 61682?
Jak by měl majitel něco vědět, když vůbec netuší, co tam ti servisáci páchaj a už vůbec netuší, že je nějaká IPv4 a jak se nastavuje. Já mám tepelko PZP 28 let, takže mě na mým už nic nepřekvapí. Na něm samozřejmě žádná komunikace není vždyť tenkrát začínalo teprve GSM a volat se chodilo na kopec. Síť si taky umím jakž takž udělat a nastavit ale když je zařízení, navíc v záruce vadný, tak s tím nic nenadělám. A už vůbec nic nenadělám s tím, na jaký úrovni jsou a jaký vybavení mají servisáci výrobce nebo montážní fy.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Po Factory resete nemal nastavene parametre od vyrobcu, ale nejake od providera. Neodstranilo sa to ani preflashovanim firmwaru. Nebol uz cas, tak som to musel nechat tak.
Takze aj blby TP-Link dokaze prekvapit.